isi roade unghiile...

isi roade unghiile... | Autor: anamaria

Link direct la acest mesaj

scuze daca s-a mai discutat problema, dar chiar as vrea sa stiu ce putem face, cum sa-l convingem pe baietelul meu de 4 ani jumate sa nu-si mai roada unghiile???
le roade 'cu pofta', tot mereu e cu mana in guras, daca nu reuseste prea bine isi impinge degetul de la o mana cu mana cealalta...
din pacate, si eu am avut ticul asta, m-am lasat de ceva ani, insa tot imi mai bag degetele in gura, cred ca ma imita si pe mine...
ma ingrijoreaza pt ca nu are mereu mainile curate, si face tot felul de indigestii destul de des...

daca dragoste nu e, nimic nu e!
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Vezi ca exista o oja speciala ptr copii cu acest obicei.

Luminita si DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

E-hei, daca exista oja aia si cand eram eu copil, poate ca nu mi le-as mai roade acuma. Ca eu inca le mai rod. Acuma incercand sa nu te alarmez si dupa multa sfada cu mine insami am ajuns la concluzia ca am fost un copil foarte sensibil si uneori introvertit, iar rosul unghiilor era ceva ce ma reconforta, ceva numai al meu in care ma regaseam cand eram "stresata". Este un gest reflex aproape, tind sa cred, la copii foarte sensibili care percep mai acut situatiile noi, stresante. Am fost de asemenea un copil foarte emotiv. Cred ca e pe baza nervoasa toata chestia asta cu rosul unghiilor, insa nu te alarma, incearca sa vezi in ce situatii anume isi roade unghiile si incearca sa inlaturi cauza stresului copilului altfel (vorbesti cu el, il lauzi, il incurajezi, ii dai incredere in el)

scarmanus

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Eu am aceasi problema cu Yannis...
Cit despre oja,am dat 7 euro pe ea si sta in dulapul cu medicamente,nu e buna de nimic.De cite ori i-am dat cu ea...le manca cu si mai mare drag!!!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

multumesc, fetelor. aveti dreptate, este intr-adevar un copil foarte sensibil, asa ca cred ca trebuie sa am rabdare pana isi va gasi o motivatie puternica sa nu le mai roada... asa ca mine: pe la 10-12 ani, matusa mea mi-a promis ca-mi da 300 de lei ca sa nu le mai rod o luna. asa am facut, am primit banii din care mi-am luat o salopeta de ski (pe sanius, ca de ski mi-a fost mereu o frica teribila).
bineinteles, le-am mai ros din cand in cand si dupa aceea, dar numai ocazional, in general acum am ungii destul de lugi.

daca dragoste nu e, nimic nu e!
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Si eu sufar de aceeasi problema, de 24 ani, cat am eu, si motivul care Scarmanus l-a scris este adevarat. Pentru ca, sunt constienta ca , prin situatiile un pic mai dificile (nu neaparat dificile) trec greu, sufar de parca s-ar fi intamplat cine stie ce. Si acest obicei l-a luat si fetita prietenilor nostri care, incepand cu varsta de doi ani, ce ma vedea pe mine ca fac, facea si ea, si eu nu imi dadeam seama, iar acul, la aproape 5 ani isi roade cu adevarat unghiile. Desi la inceput ea nu intelegea ce fac, dar baga si ea degetele in gura...Si ma gandesc cu groaza ca si baietelul meu v-a lua acest obicei, mi-e frica de asta. Eu nu stiu cum am inceput sa fac asta, ca la mine in familie nimeni nu face, si mi-am luat palme peste maini mereu, dar degeaba.

oana si bebitza din burtica (32s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Theodora

Eu am aceasi problema cu Yannis...
Cit despre oja,am dat 7 euro pe ea si sta in dulapul cu medicamente,nu e buna de nimic.De cite ori i-am dat cu ea...le manca cu si mai mare drag!!!

Theodora le roade cu oja cu tot? Ai pus limba sa vezi ce amara e oja aia? Eu am avut curiozitatea asta si am zis ca

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by scarmanus

E-hei, daca exista oja aia si cand eram eu copil, poate ca nu mi le-as mai roade acuma. Ca eu inca le mai rod. Acuma incercand sa nu te alarmez si dupa multa sfada cu mine insami am ajuns la concluzia ca am fost un copil foarte sensibil si uneori introvertit, iar rosul unghiilor era ceva ce ma reconforta, ceva numai al meu in care ma regaseam cand eram "stresata". Este un gest reflex aproape, tind sa cred, la copii foarte sensibili care percep mai acut situatiile noi, stresante. Am fost de asemenea un copil foarte emotiv. Cred ca e pe baza nervoasa toata chestia asta cu rosul unghiilor, insa nu te alarma, incearca sa vezi in ce situatii anume isi roade unghiile si incearca sa inlaturi cauza stresului copilului altfel (vorbesti cu el, il lauzi, il incurajezi, ii dai incredere in el)

scarmanus

Eu cand sunt stresata imi mananc buzele . Ptr asta stiti vreun remediu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Originally posted by spic de grau

[/quote]

Eu cand sunt stresata imi mananc buzele . Ptr asta stiti vreun remediu?

Da cu oja!

scarmanus

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by scarmanus

Da cu oja!

scarmanus

La tine a tinut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Isi roade unghiile sau cuticulele ? Eu am acest prost obicei de cind eram mica, dar nu cu unghiile, ci cu pielitele. Singurul mod in care se mai atenueaza este sa-mi fac manichiura si sa ma dau si cu oja (obisnuita). Cum insa n-am timp prea des ...
Cauza cred si eu ca este stresul si emotivitatea. Sa vedeti ce degete aveam in sesiune ... Poate daca ar fi mai calm si mai linistit, poate si recompensa materiala sa-l stimuleze, sa-i puna la incercare ambitia si vointa ... depinde de copil, ce stii tu ca l-ar motiva sa faca un anume lucru ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput