Un inceput in Italia (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amedeea spune:

Buna Angela, bine te-am gasit!
Eu sunt din Isola di Fano, provincia Pesaro-Urbino...Le MarcheTu vad ca esti in Lombardia. Ma bucur ca este asa de usor sa te integrezi in marea familie al acestui site, e intr-adevar un locsor interesant...intrebi de ce se vede ciudat, pai pentru ca mi s-a inchis un subiect si am fost atentionata de a ma muta pe subiectul rezervat Italiei. Tu vad esti casatorita si daca am vazut bine, ai si dar ma duc si ma uit la albumul tau!

Acum ma intorc la lucru insa...te si nevedem pe aici!

Ciao

Ame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

pot sa spun ca, in sfarsit, m-am intalnit si cu cineva de pe acest forum :-)

aseara am avut placerea de a ma intalni cu familia lui mariaangeli_que, a fost o placere deosebita.

un salut la toate,

dana

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

da ,dana a fost asa de placuta intalnirea ,ca tu de bucurie te-ai urcatpe pereti! sa stiti ca de adevarat s-a catarat pe pereti ,e curajoasa rau Dana ,si noua ne-a placut familia ta (pt. ca Vasile face cat doi)ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_B spune:

Dana, Angela, v-am vazut fetelor. Ma bucur pt voi!
Vom face si noi un drum la Trevizo pt votare si poate si pt turul 2 daca va fi nevoie. Pana atunci nu ne aventuram asa departe desi imi este fff dor de mare.
Va pupam !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Simo,e tare frumoasa Sarah,a crescut bine si are o fata tare draguta si niste ochi curiosi ,Sa va traiasca ,pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodika spune:

Fetelor va pup si va urez de acum "sarbatori fericite" caci nu stiu daca voi mai putea trimite mesaje.Acum sunt in tara ,si nu ma pot lega la internet,cel putin pentru moment ,in Italia ma voi intoarce in primavara ,cand voi naste.Atat deocamdata ,cum voi avea net va voi scrie mai des.Salutari tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameluta.v spune:

Buna fetelor ma bucur tare mult ca putem sa comunicam si noi romancele din Italia. Eu locuiesc in Monza (Milano) si sunt aici de un an, impreuna cu sotul meu si avem de gand sa ramanem aici. Mai sunt si altele in aceeasi situatie? Voi va-ti acomodat in Italia sau dorul de Romania va ramane inimile voastre sempre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Buna fetelor
Acum am intrat si eu pe subiectul asta, am citit pe nerasuflate ce ati scris, incepand de la sectiunea 3. Vad ca in ultimul timp nu prea mai scrie nimeni, probabil sunt sarbatorile si multe din voi sunt plecate. Si eu sunt tot in zona Milano, am o fetita de 5 ani si un baietel de 2 luni.
Simona, am intrat sa-ti vad pozele si tare mult seamana fetita ta cu baietelul meu. Avem si noi paturica aia cu ratusca.
Va urez tuturor Sarbatori fericite si multi ani plini de sanatate si bucurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omi308 spune:

Buna fetelor! Am gasit acest subiect si am citit pe nerasuflate ceea ce scrie aici. Dar sa va povestesc un pic de mine. Numele meu este Oana si am o fetita -Botosica - de 2 luni si jumatate.Eu momentan sunt in Romania dar din martie voi merge in Italia la Milano. Sotul meu lucreaza deja acolo din septembrie anul trecut dar pt ca eu eram insarcinata atunci nu am putut pleca. Ideea este ca ne este teama ca asta mica s-ar putea imbolnavi si nu stim cum stau lucrurile pe acolo cu medicii, spitale etc. Poate imi povestiti voi mai multe, despre cum este viata acolo, cum v-ati acomodat, daca locuieste cineva in Milano, etc. Orice.
Oanasi Botosica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

Oana,

Din spusele fratelui meu care e in Italia, s-a dat o lege (cred ca anul trecut) care ii obliga pe medici sa acorde ajutor emigrantilor chiar daca nu au acte in regula, rezidenta etc. oentru multi au murit bolnavi, nu s-au dus la spital pt. ca le era teama sa nu fie trimisi la politie si retur in tzara. Cumnata-mea a fost gravida fiind acolo si s-au purtat cu ea de parca era o printzesa, pt. ei copiii sunt ceva sacru, iar femeia e respectata ca "sursa a vietii". Cumnata mea a zis ca de cum intra pe usa clinicii (atunci erau fara rezidenta, doar el cu contract, iar ea muncea fara acte in regula) o inconjurau vreo 4 asistente care nu mai stiau ce sa-i faca si ce sa-i dea. Cand n-a mai putut munci i-a spus patronului ca pleaca pt. ca e gravida desi nu se vazuse, avusese grija de asta. A crezut ca el o sa se enerveze si o sa zica ceva rau. Dar nu: a fost f. impresionat si s-a oferit sa o ajute cu orice are nevoie. Apoi a nascut acasa, aici, de teama ca nu-si va putea ingriji copilul, iar acum sunt din nou acolo.

Acum ala mic e la gradinitza si educatoarea se poarta deosebit cu el. Mai greu cu invatzatul limbii.

Pe pagina anterioara am vazut ca e un link, verifica daca acolo sunt romanii din Milano, am aflat de la fetele de pe forum ca comunitatea romana de acolo e stransa in jurul bisericii ortodoxe romane din Milano. Succes.

Mergi la inceput