Dureri de burtica

Dureri de burtica | Autor: tynadiana

Link direct la acest mesaj

Dragele mele mamici,
Am o problema si nu mai stiu cum sa o iau...Diana mea asta vara a facut tratament pt. giardia cu Zentel 5 zile si peste 2 saptamani iar 5 zile / apoi cu Duador tot 5 zile si peste 2 saptamani iar 5 zile...ok dar de atunci, de fapt asa au inceput investigatiile, se tot plange de dureri de burtica...De mancat mananca normal adica azi papa tot maine mai putin, am renunta sa o mai fortez ca nu e sanatos.Oricum cam pierd controlul daca mananca la gradinita..
Diminetiile se scoala cu stare de greata si se plange de burtica, undeva in jurul buricului...
Am refacut analizele de giardia de vreo 3 ori si nu are nimic dar durerile de burtica nu inceteza ..
Am facut si niste analize de sange si au iesit transaminazele cam mari dar nu ingriorator dupa cum s-a exprimat doctorita de familie, ea ne-a dat LIV 52 si ne-a trimis la un medic internist unde ne-am facut programare dar abia peste 2 saptamani..
In tot acest timp burtica o sa o doara si eu nu stiu cum sa o mai linistesc, pt. ca ea se sperie de dureri si de doctori..
As dorii sa va intreb v-ati confruntat cu dureri de durtica asemanatoare sau macar daca cunoasteti un bun medic pediatru internist unde sa nu astept 2 saptamani...
Aveti cumva impresia ca se joaca si un pic teatru? Eu o stiu cam rasfatata si dornica de atentie dar chiar in halul asta ...are 5 ani nu 2 ...ce sa fac sa raman pe pozitie adica mai dura sau sa ma las acaparata ca mai am foarte putin si cedez...

TYNA si Diana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Pentru dureri de burtica incearca ecoflorina este pentru refacerea florei intestinale dupa tratamentul cu antibiotice.
Va pup,
sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tynadiana spune:

Draga OTIS ce este ecoflorina?

Nu am auzit poate ma lamuresti ce este si unde o gasesc.
Te pupam
Tyna si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ecoflorina o gasesti la orice farmacie. Este sub forma de flacoane. Si noi am folosit-o dupa un tratament cu antibiotice pentru salmonella. Din cate stiu eu nu are ce sa-i faca rau si in plus poti cere informatii si la farmaciste.
Multa sanatate la puiut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Va rog ajutati-ma si pe mine, cele care v-ati confruntat cu/ sau stiti ceva despre valori mare ale creatininei.
La fel ca si fetita Tynadianei, fetita mea (3 ani si 7 luni)se plange de dureri de burtica, de vreo doua luni. In general o doare zona de deasupra buricului, dupa ce mananca.
I-am facut analiza de sange si a iesit creatinina 0,77.
Doctorul zice ca rinichii ar functiona doar in proportie de 56-60%
dupa ceva calcule pe care le-a facut el.
Mi-a recomadat teste mai complicate pentru rinichi.
Eu nu inteleg, daca pe fetita mea o doare burtica (stomacul mai bine zis) ce legatura are cu functionarea rinichilor?
Nu are nici un alt simptom care sa ma duca cu gandul la rinichi.

Poate stie cineva. Multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

durerile de burta ii dau nevoia sa se aseze pe burta, sa stea intinsa? io am avut asa ceva de mica... si inca am si sunt ditamai omu.. numai ca acum am si un motiv: ulcer.. cand eram mica, pa ala 18-19 ani nu s-a gasit motiv. Explicatia a fost ca e ceva pe sistem nervos... rezultat in cativa ani a aaparut ulcerul.

Vb cu medicul pediatru si ii poti da pt direrile astea, care se pot transforma in crame destul de dureroase (da , la mine rezulta si lipsa poftei de haleala) cu Debridat, Sab Simplex sau Colic Baby de la Erba Vita (ultimul are dozaj de la varsta de 0 ani pana mai tarliu... - le gasesti la Help Net).

Ecoflorina e f buna pt refacerea florei intestinale, e recomandata dupa probleme de gen giardia, diaree, enterocolita - probleme ale stomacului, intestinelor .. in genere). Vezi ca mai e un subiect pe forum, dai cautare dupa cuvantul Ecoflorina si o sa le gasesti) in care se explica cum si de ce.

Succes si multa sanatate.

P.S o sa iau si eu azi Ecoflorina pt bebela mea pt ca am avut enterocolita si tot nu isi revine cu burtica desi au trecut 2 luni.. si inca suntem la regim alimentar.

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Va multumesc mult pt. sfaturi...am fost la farmacie dar farmacista a zis ca mai bine merg la doctor ca s-ar putea sa fie altceva si ecoflorina sa nu o ajute prea mult..Ei si am fost la Policlinica Globului,unde ne-a trimis la insistentele mele doctorita de familie...
Acolo doctorita de acolo ne-a dat tratament cu DEBRIDAT 4ml, de 3ori/zi inainte de masa sau in timpul mesei, si ALMAGEL A 5ml, de 3ori/zi dupa masa cam la o ora...Azi e in a treia zi de tratament si parca e un pic mai bine...M-a trimis sa-i fac o ecografie abdominala si sa ii repet coproparazitologicul...
Nu s-a terminat dar macar nu se mai incovoaie de durere si chiar are pofta de mancare...Acum a zis ca trebuie sa rezolvam si cu constipatia ei...Aveti ideii si sfaturi pt. constipatie?
Tyna si Diana
Va multumesc inca odata si sanatate la puiuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Si Anca acuza dureri de burtica, tot in jurul buricului, in special dupa ce bea lapte. Eu banuiesc ca are niste crampe, uneori se duce sa faca kki si ii trece, alteori nu. Problemele noastre cu burtica au inceput in timpul tratamentului cu Luivac, care se lua dimineata pe stomacul gol. Nici noi n-am ajuns inca la doctor pentru ca uneori parca am impresia ca exagereaza.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Da Vilma ai dreptate si eu multa vreme am crezut ca joaca teatru dar pana cand si de la gradinita mi-au spus educatoarele ca nu papa...acasa nu la gradinita nu si era din ce in ce mai rau...Cateodata ar trebui sa ii ascultam ...Stii acum imi fac mustrari de constiinta sa nu fi actionat prea tarziu......Sper din tot sufletul ca nu...Vilma o sa iti mai spun cum evolueaza si cu tratamntul si cu regimul, ca nu prea are voie decat dietetic fiert sau copt...
si sanatate la puiuti!
Tyna si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Tyna, eu sper sa nu fie asa de grav. Eu insami, in copilarie, nu puteam sa diger laptele, aveam crampe si ma balonam instantaneu. Eu tot sper ca in cazul ei sa fie ceva de scurta durata, fetita mea bea foarte bine laptic si n-as vrea sa fie privata de o sursa de calciu importanta.
Sa auzim de bine si sanatate maxima.

Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Tynadiana, ce diagnostic a pus doctorita de la policlinica Globului? Intre timp ati facut ecografia abdominala? Ceva nou?

Vilma, la fel si fetita mea care are 3 ani si 8 luni, se plange de dureri de burtica, apoi face kk si-i trece. De regula o doare dupa mancare, dar s-a intamplat si ca s-a trezit de dimineata cu durere de burtica...
Noi am fost la dr. aici, rezultatele la scaun si urina i-au iesit bune (cel putin nu a zis dr. nimic de ele), in schimb creatinina i-a iesit mare, ceea ce inseamna o disfunctionalitate a rinichilor.
Am refacut analiza de sange si rezultatul a iesit bun de data asta.

Dar suntem tot in alerta.

Multa sanatate sa le dea Dumnezeu la puii nostri!
Freia, multumesc mult de raspuns.

Mergi la inceput