Dureri de burtica
Raspunsuri - Pagina 2

vilma spune:
Nasuc, multumesc pentru raspuns, se pare ca suntem cumva in aceeasi situatie. Eu nu suspectez la a mea vreo problema la rinichi, si nu cred sa aiba ceva care sa necesite tratamente medicamentoase. De altfel, cum spuneam deja, ea a avut cateva luni in care a luat siropuri si alte chimicale la greu. Deci nu as mai fi de acord sa o tratez alopat, sper ca se poate remedia cu ceaiuri, vitamine, calciu (e sub limita inferioara) si o alimentatie echilibrata. Oricum, as vrea sa intreb un doctor (de preferat gastroenterolog) cum apare aceasta problema de digestie a laptelui.
Va multumesc pentru opinii.
Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)

tynadiana spune:
Dragele mele,
Sincera sa fiu si doctorita de la policlinica s-a mirat asa de durerile astea...de fapt a fost evaziva cand am insista sa-mi spuna ce are si de la ce...nici nu mi-a dat vreun diagnostic pana nu ma duc inapoi la ea cu rezultatul de la ecografie si de la copro.
Azi ma duc la ecografie...sper sa fie ok.
Va voi povesti maine cum a fost si ce ai zis ecograful, sper ca se pricepe ca am inteles ca trebuie sa ai fffff. multa experienta la copii e altfel si trebuie sa vezi bine...asta e, sa sper ca o sa am noroc.
Va pup.
Tyna si Diana

tynadiana spune:
Am uitat Diana nu prea bea laptic, mai mult ceai.
Si noi am facut tratament cu Lantigen B, dar durerile le avea cand am inceput tratamentul...noi ii dam si tinctura de propolis si de echinaceea, dar doctorita de familie ne-a asigurat ca nu poate sa-i faca rau la burtica...dar mai stii..
Sincera sa fiu nasuc nu vad legatura dintre burtica si rinichi dar o fi...Eu am probleme cu rinichii (am nisip al rinichi)si nu ma doare butra cand intru in criza...de fapt nici nu mai simt sa ma doara ceva atunci...
Sanatate la puiuti si sa se faca bine sa ne linistim si noi.
Va pupam si vorbim maine.
Tyna si Diana

nasuc spune:
Tyna si Vilma, si celelalte mamici care isi arunca un ochi pe-aici,
va scriu si parerea dr. ului nostru despre durerea de burtica la copii: in primul rand mi-a spus ca durerile de burtica la copii sunt ca durerile de cap la adulti, sunt destul de dese, dar trec. Nimic grav.
Parerea lui e ca "astia micii" nu mananca suficiente fructe si legume, nu beau suficient lichid, asa incat sa aiba un scaun 'bun'.
Chiar daca au scaun regulat, o data pe zi, si e cam tare (intelegeti voi ce vreau sa zic) el zice ca nu e destul.
In general, dr-ii suspecteaza constipatia, in primul rand, ca fiind responsabila pt. durerile de burtica.
La noi s-ar putea sa aiba dreptate, ca nu prea bem nici suc, nici apa, nici lapte; ma rog, bea fetita mea, dar nu suficient.
trebuie sa o tot imping. Nu mai zic de fructe... iar trebuie impinsa.
Fiindca am insistat eu sa facem mai multe investigatii, am facut si analiza de sange, si asa i-a iesit creatinina mare. Semn ca rinichii
nu functioneaza bine.
Intr-adevar NU are nici o legatura cu burtica, noi am descoperit intamplator. Oricum, la a doua analiza pe care am facut-o, rezultatele au iesit normale.
Acum, de cand o tot imping sa bea mai multe lichide, parca nu mai
se plange de dureri de burtica asa ca inainte, dar "sta pe tron" de doua ori pe zi.
Fetitele voastre cat lichid beau pe zi (lapte, suc, apa, supa)?
a mea cam 500ml (asta acum, cu insistenta, inainte si mai putin)

vilma spune:
N-as putea sa spun exact cate lichide bea pe zi, apreciez insa ca undeva intre 300 si 500 ml. Anca bea si suc de legume si fructe facut in casa, la masa de pranz (oare ar trebui sa nu i-l mai dau dupa masa, ci inainte?), mai mananca si fructe, dar e adevarat ca, cu toate astea, se cam chinuie cu scaunul. Azi n-am mai auzit-o sa spuna ca o doare burtica.
Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)

tynadiana spune:
Salutare!
Am avut ceva probleme si belele cu calculatorul ... scuze de intarziere.
Da la ecografie i-a gasit ficatul foarte marit si a zis ca pe langa o parazitoza pe care o banuieste trebuie sa tinem regim si un tratament pt. ficat de cateva luni...Mi-a explicat ca ficatul se resimte dupa tratamentele astea de giargia, ca rapelul cu ZENTEL ar trebui facut dupa 1 an nu dupa 2 sapt cum l-am facut eu...si ar mai putea fi o cauza tratamentele indelungate cu antibiotic....
Si la copro. a iesit nenorocirea aia de giardia...Acum o sa ma duc maine la doctorita aia de la Policlinica sa vad ce tratament de giardia imi mai da...
Nici nu stiu daca sa mai fac vreun tratament cu medicamente...ma reprofilez pe tratamente naturiste...Pute-ti sa imi recomandati ceva?
Va rog sunt in dilema sa nu fac tratamentul doctoritei sau sa ii fac mai rau fetitei...
Voi ce ati face in situatia mea?
ASTEPT UN COLAC DE SALVARE....
Tyna si Diana

claza spune:
Tyna draga, si eu stiam ca Zentelul este foarte puternic si poate afecta ficatul copilului. Discuta cu pediatra si spunei si de ce s-a vazut la echografie, inainte de a-ti da tratament din nou pt. giardia.
Pe la Plafare se gaseste un siropel din plante, Helmifluores, care cica are efecte in cazurile de giardia. Intreab-o pe doctorita in orice caz.
Multa sanatate micutei!
_
iaca si noi

nasuc spune:
Tynadiana, mi-as dori din suflet sa te pot ajuta cu
vreun sfat, dar nu stiu ce sa zic. O idee ar fi sa mai
intrebi si alt doctor (pediatru), asa, avand opiniile
a doi dr-i, vei sti mai bine ce sa faci.
Sa-i dea Dumnezeu sanatatei Dianei tale!

Emi si mami spune:
Eu am auzit ca este foarte bine sa-i dai usturoi.
E foarte bun pentru detoxifiere si omorarea oricarui tip de paraziti.
Oricum, te sfatuiesc sa te orientezi catre un tratament naturist. Cunosc un medic homeopat foarte bun, dna doctor Grigoriu, de la cabinetul Flair Medical, pe Nerva Traian 17-19.
Cabinetul e axat pe medicina muncii, dar dr Grigoriu are studii aprofundate de homeopatie. Mie mi-a fost de mare ajutor.
Nu-i mai da antibiotice, pleease. Sunt bune si alea, dar nu pentru tratamente indelungate, mai ales la copilasi.
Va pupam si va dorim multa sanatate,
Emi si mami

VIO20 spune:
Eu mi-am propus sa ii dau fetitei ulei de seminte de dovleac pentru prevenirea parazitozei (a avut giardia, dar dupa tratament nu mai i-am facut analize sa vedem daca a reusit tratamentul). Iata citeva indicatii ale uleiului: Hipercolesterol, adenom de prostata, afectiuni gastrice si hepatice, constipatie, giardioza (paraziti intestinali), insuficienta cardiaca cu edem.
Produse 100% natural obtinut prin presare la rece care pastreaza nealterate toate vitaminele si substantele nutritive. Bogat in vitaminele A, E, D.
Am mai gasit ceva si la adresa:http://www.inoan-press.com/san/b/b114.htmlVIO