Dureri de burtica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tynadiana spune:

Alerg din doctor in doctor ...
Cred ca dupa ce o fac bine pe Diana ma internez eu la nebuni...

N-o sa va vina sa credeti ce mi-a zis doctorita de la Policlinica Globului...sa-i dau Fasigyl, ca da e ingrijorator ficatul ei dar mai intai trebuie sa scapam de giardia ... ...

Apoi am mai fost la doua doctorite una are un cabinet particular si cealalta lucreaza la Sp. Gr. Alexandrescu, amandoua mi-au spus ca nu se moare din giardia, iar ca Diana de fapt are un inceput de hepatita toxica si ca acum Fasigylul ar da-o peste cap mai rau si nu o s-o mai pun pe picioare asa repede ...

Asa ca am luat Giardinocid de la plafar ca nu avea la farmacie totate medicamentele homeopate pe care mi le-a recomadat doctorita dar le aduce azi dupaamiaza, si o sa-i tin tratamentul asta 2-3 luni apoi preventiv cu Giadinocidul ...

Pt. ficatul ei marit mi-a dat Supradyn 1/2 de pastila efervescenta pe zi si LIV 52 sirop de 2 ori 5 ml/zi. Si bineinteles regim de crutare a ficatului ...

Va spun cinstit doctorii astia nu au habar de nimic, iar daca se mai si cunosc se acopera unii pe altii ... mi-a explicat una dintre doctoritele la care am fost ca Duadorul e tot Zentel, iar asta se da rapel la 6 luni un an si eu in 2 luni i-am dat 3 rapeluri, adica ceva de genul ca o omor cu mana mea, iar cea de la Globului trebuia sa confirme infestarea uriasa cu giardia ca sa nu intre aia de familie la apa ... De aia va zic ma duc la balamuc, de cand am nascut-o pe Diana am schimbat 3 doctori de familie pt. ea ce fac o schimb si pe asta ...? Sau zic ca ea si fac ca mine pana gasesc una care sa se priceapa?

Va multumesc de sfaturi...
Si va rog aveti grija sa nu patiti ca mine ca nu dormi bine stiind ca din cauza ta copilul are probleme....

Acum o sa va rog daca stiti ceva meniuri de crutare a ficatului in special ceva cu ciocolata ca Diana cand a auzit ca nu mai are voie ciocolata a inceput sa planga, nu ca ar manca tone dar numai ideea ca nu o sa mai pape deloc a doborat-o...

SANATATE LA PUIUTI SI VOUA!
TYNA SI DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Draga Tina, imi pare rau sa aud ca micuta are atat de suferit. O sa-ti spun si cum am procedat eu, nu spun ca asa e cel mai bine, doar ce decizie am luat fiind in aceeasi situatie cu fewtita. La 2 ani si juamtate, dupa coproparazitologice nenumarate, am facut testul elisa si s-a confirmat giardia. Tratamentul a fost cu fasigil, dar nu i l-am dat. I-am cumparat Helmiflores (giardinocid) si numai cu asta ne-am tratat, de cate ori am constatat simptomele. Nu i-am mai facut de atunci nici analize, pentru ca nu ma indoiesc ca are inca, dar nici nu ma omor cu firea, pt. ca fiind in colectivitate, nu se poate sa nu faca, daca nu parazitoze, atunci raceli de toate felurile sau mai stiu eu ce.
Eu am refuzat din start tratamentele medicamentoase impotriva giardiei, pentru ca am inteles ca te poti reinfesta destul de repede dupa tratament, asa ca practic nu aduce beneficii, din contra, suprasolicita ficatul.
Anca e din nou acum in tratament cu Helmiflores, si n-a mai acuzat dureri de burtica de cateva zile. Ii mai dau calciu, vit. D3, apoi, o sa-i mai dau niste multivitamine si minerale.
Cat priveste ciocolata, eu nu i-am mai dat o perioada, acum ii dau doar ocazional, a mea fiind o haplea dupa ciocolata si e in stare sa bage in ea fara limite.
Pentru pretejarea ficatului, cred ca o perioada trebuie sa eviti prajelile, mancarurile grele (carne tocata, sosuri) si sa tina un regim dietetic, nu drastic, dar cat de cat.
Am auzit ca Liv 52 e foarte bun pentru repararea ficatului, dar sper ca ti-a dat doza corespunzatoare varstei copilului.
Sper sa auzim de bine.
Multa sanatate Dianei.

Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

ALIMENTE RECOMANDATE
orez, orz, grau, porumb, mei, supa de fasole, supa de ridiche, supa legume, oua fierte (3/saptamana), papaia, dovleac, pepene verde, cantalup, castravete, banana, struguri, smochine, cirese, lamaie dulce si alte fructe dulci, apa cu zahar sau suc dulce de fructe.
ALIMENTE NERECOMANDATE
alimente grase inclusiv lapte, unt, ulei, iaurt, branza, carne, fructe acide ca: lamaie, ananas, mar, piersica; alcool, ceai fierbinte, cafea, bauturi fierbinti, ardei iute, inghetata, ulei de nuca, ulei de arahide

http://www.vindecare.go.ro/regim/hepatita.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Daca vrei sa-i menajezi ficatul aplica acelasi regim ca la hepatita sau ciroza. Principiul este acelasi. Mai stiu ca fructele amare (greph, lamaie) si ceaiurile amare (galbenele) ajuta ficatul sa regenereze. De asemenea toate regimurile pentru ficat includ branza de vaca slaba.

Pentru o mai buna informare:
http://igh.gastrohep.ro/ciroze.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Pentru ficat:

http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=523&&idart=3422&&numecap=Medicina%20naturistã&&cc=regim%20alimentar


Regimul alimentar al persoanelor ce sufera de afectiuni ale ficatului
In tratamentul bolilor de ficat regimul alimentar este unul dintre factorii principali care contribuie la vindecarea sau ameliorarea starii bolnavului. Alimentatia bolnavilor de ficat trebuie sa fie rationala, echilibrata si sa asigure organismului factorii nutritivi de care are nevoie. Se recomanda ca alimentele ce se pregatesc pentru regim sa fie fierte in oale sub presiune si sa fie cat mai variate.

Va recomandam: - Carne slaba de gaina, de pui, de vaca sau vitel chiar de porc, dar numai daca este foarte slaba, fiarta, rasol sau fripta pe gratar. Carnea poate fi si tocata, dar fara condimente. Este recomandat si pestele slab (salau, cod, pastrav, stiuca) fiert sau la gratar.
- Lactate: lapte de vaca, branza de vaci 200 – 300 g pe zi, iaurt, telemea de vaca sau de oaie desarate, 50 – 100 g pe zi, urda dulce, smantana nu prea grasa, 2 – 3 linguri pe zi;
- Legume: salata verde, untisor, rosii, spanac, loboda, mazare verde, fasole verde, ardei gras, sfecla, varza cruda, cartofi – crude, fierte sau sub forma de soteuri, dupa caz;
- Oua moi sau ochiuri romanesti (1 pe zi), albus de ou in omlete, budinci si spuma de fructe;
- Fainoase: macaroane, taitei, orez, gris, biscuiti, paine, mamaliguta;
- Condimente: sare in cantitati moderate, verdeturi tocate (frunze de patrunjel, marar, leustean, tarhon), telina, chimen, cimbru, suc de rosii, otet si bors in cantitati mici, vanilie, scortisoara, zeama si coaja de lamaie sau portocala;
- Dulciuri: gemuri, marmelada, dulceata, peltea, fainoase cu lapte, crème, gelatine, piureuri de fructe cu albus, papanasi cu branza de vaci, tarte, bezele, prajituri din albus.
Pentru a inlatura monotonia, al carui rezultat imediat este pierderea poftei de mancare, se va evita repetarea acelorasi mancaruri la intervale scurte. Mesele se vor servi de 5 – 6 ori pe zi, cu trei mese principale, dimineata, la pranz si seara – aceasta din urma constand intotdeauna din mancaruri mai usoare si mult reduse cantitativ. Modul de prezentare a alimentelor dietetice este foarte important iar diversitatea si aspectul placut vor ajuta bolnavul sa urmeze cu o mai mare usurinta dieta.

Prepararea alimentelor
In timpul unei astfel de diete trebuie respectate cateva reguli cu privire la prepararea alimentelor. Supele se prepara cu zeama de zarzavat sau numai cu apa, fara ceapa sau zarzavat prajit si fara oase. Supelor de zarzavat strecurate li se adauga diferite paste fainoase, orez, gris, zdrente de ou sau perisoare de carne. Pentru vitaminizare se adauga verdeata, suc de lamaie sau de rosii.
Supele-crema de zarzavat se prepara prin trecerea legumelor fierte prin sita si subtierea piureului obtinut cu zeama in care a fiert zarzavatul, la care se adauga putin unt proaspat. Borsurile se prepara numai din legume sau cu carne, acrite cu bors si drese cu smantana si se pot aromatiza cu marar, patrunjel, leustean sau tarhon verde tocat. Se recomanda pentru borsuri si sucul de sfecla cruda, care se adauga in momentul servirii. Ciorbele se acresc cu zeama de lamaie sau iaurt, iar altele se pot drege cu ou.
Pentru prepararea mancarurilor cu carne se recomanda carnea slaba, taiata bucati, felii sau tocata. Fripturile se fierb inabusit in apa sau ulei si se pot rumeni usor in cuptor pentru obtinerea unui aspect apetisant, fara a prinde insa o crusta, iar la gratar se prepara fara grasime. Garniturile de legume se pot prepara simplu, fierte direct in apa cu sare, apoi scurse. Ele se mai pot prepara inabusite intr-un vas cu capac, cu apa si ulei. Piureurile se bat cu lapte si putin unt.

Laptele se poate consuma simplu
Garniturile de paste fainoase se prepara prin fierbere in apa cu sare, apoi se limpezesc cu apa calda. Orezul si grisul se pot fierbe si in zeama de zarzavat.
In privinta sosurilor, acestea trebuie sa aiba in compozitie sucuri de legume sau fructe si se vor ingrosa cu lapte amestecat cu putina faina. Uleiul se adauga in timpul fierberii, iar untul inainte de servire. Se pot consuma salate de cruditati cu putin ulei si zeama de lamaie, salata de sfecla coapta sau fiarta, de fasole verde fiarta.
Se recomanda ceaiuri de musetel, menta, sunatoare, care se prepara punand frunzele uscate direct in apa clocotita. Se iau imediat de pe foc, se acopera vasul respectiv si se lasa astfel 15 minute. Laptele se poate consuma simplu, cu cafea de orz sau amestecat cu ceaiuri ori suc de fructe. Sucurile de zarzavat, legume sau fructe se prepara din fructe sau legume proaspete, bine spalate, date pe razatoare si apoi stoarse prin tifon.

Alimentele interzise
Alimentele interzise persoanelor ce sufera de afectiuni ale ficatului sunt:
- carnea de porc grasa, de oaie, de miel, gasca, rata, vanat, afumaturi, conserve, slanina, creier, rinichi, peste gras;
- grasimi, cu exceptia untului si uleiului rafinat, in cantitate de maxim 40 – 50 g pe zi;
- sosurile cu maioneza, cu rantas, condimentate sau cu adaos de zeama de oase;
- oua de rata, ochiuri prajite, omlete prajite, oua rascoapte, maioneza;
- cascaval, branzeturi fermentate;
- legume: fasole si mazare uscate, castraveti, varza sub alta forma decat cruda, vinete, ceapa, usturoi, ridichi, hrean, ardei;
- fructe: nuci, alune, arahide, migdale;
- dulciuri: ciocolata, crème de unt, aluat cald sau dospit, cu mult unt, cozonac, pateuri din foietaj, baclava, torturi cu crema, toate prajiturile cu grasime, inghetata de alune si de ciocolata;
- condimente: piper, boia de ardei, mustar, hrean, ardei iute;
- bauturi alcoolice (este interzis consumul de orice fel), cafea naturala, cacao, sucuri acidulate sau fermentate.

Alternati mancarurile
Va oferim cateva meniuri pentru perioada de iarna, la alegere, pentru care puteti opta alternativ:
Ora 7: cafea de orz cu lapte + paine prajita / 2 – 3 chiftelute, gem, franzela prajita, ceai de macese / ochiuri romanesti cu smantana si paine alba prajita / marmelada, paine prajita, ceai de sunatoare;
Ora 10: Branza de vaci cu mere si un corn tare / doua cornuri umplute cu carne de pasare si suc de sfecla / pateu de ficat in albus de ou cu un corn/ cartofi copti umpluti cu branza de vaci;
Ora 13: Supa de zarzavat cu zdrente din albus + rasol impanat + budinca de taitei cu mere / pilaf de pasare + mere umplute cu marmelada de caise / supa-crema de cartofi + cotlet inabusit cu sote de morcovi + crema de vanilie / bors cu fidea + musaca de carne cu legume + gris cu fructe din compot;
Ora 16: un mar / suc de morcovi / suc de mere / salata de portocale cu bezea;
Ora 19: sunca + salata de cruditati + iaurt / macaroane cu carne + compot / ficat la gratar / mamaliguta “cuib” cu lapte;
Ora 21: o lingurita de dulceata / un mar ras / bezele / o portocala.


Beatrice Oancea
dietetician





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tynadiana spune:

Va multumesc mult pt. regimuri...sper sa si pape acu am dilema ce fac cu gradi ma gandeam sa o duc dar sa nu manance acolo si asta s-o fac treptat...Abia imi gasisem si eu servivi...offff!
Va multumesc si sa fie bine la toti!

TYNA SI DIANA

Mergi la inceput