Ce v-ar impinge sa comiteti pacatul suprem?

Ce v-ar impinge sa comiteti pacatul suprem? | Autor: iren

Link direct la acest mesaj

Inspirata de subiectul "2 intrebari", la care majoritatea a raspuns la intrebarea "ce nu ai face niciodata" ca nu ar ucide, eu vin acum si recunosc ccc ca as ucide persoana care ar face ceva ingrozitor copiilor mei. Stiu ca este pacatul suprem , dar asta ar fi primul impul, animalic, recunosc, si nu cred ca mi-ar mai pasa de consecinte.
De multe ori, auzind sau vazind o fapta ingrozitoare comisa asupra unui (sau mai multi) copil, am spus ca as omori respectivul nenorocit fara nici un pic de remuscare.
Merg acum mai departe si va intreb pe voi: ce ar trebui sa se intimple ca sa fiti impinsi la comiterea unei crime?
Daca moderatorii considera ca este un subiect "delicat" si nu ar trebui sa se afle pe un astfel de forum, il pot inchide. Sper totusi sa nu degenereze in certuri pe teme biblice, pentru ca intrebarea nu este daca a ucide este un pacat suprem, ci ce v-ar impinge la asa ceva.

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Initial creeata de iren

Inspirata de subiectul "2 intrebari", la care majoritatea a raspuns la intrebarea "ce nu ai face niciodata" ca nu ar ucide, eu vin acum si recunosc ccc ca as ucide persoana care ar face ceva ingrozitor copiilor mei. Stiu ca este pacatul suprem , dar asta ar fi primul impul, animalic, recunosc, si nu cred ca mi-ar mai pasa de consecinte.
De multe ori, auzind sau vazind o fapta ingrozitoare comisa asupra unui (sau mai multi) copil, am spus ca as omori respectivul nenorocit fara nici un pic de remuscare.
Merg acum mai departe si va intreb pe voi: ce ar trebui sa se intimple ca sa fiti impinsi la comiterea unei crime?
Daca moderatorii considera ca este un subiect "delicat" si nu ar trebui sa se afle pe un astfel de forum, il pot inchide. Sper totusi sa nu degenereze in certuri pe teme biblice, pentru ca intrebarea nu este daca a ucide este un pacat suprem, ci ce v-ar impinge la asa ceva.

brrrrr...ce subiect monstruos, nici nu vreau sa ma gandesc!

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by anda141

quote:
Initial creeata de iren

brrrrr...ce subiect monstruos, nici nu vreau sa ma gandesc!

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Poti sa-l iei ca pe o incercare de a ne cunoaste pe noi insine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Eu am convingerea ca "nu ne-a ajuns nici o ispita peste puterile noastre", dar ma rog lui Dumnezeu sa nu ingaduie sa trec printr-o asemenea incercare.
Vreau sa CRED ca pot depasi un astfel de moment fara a ucide, dar
nu vreau sa STIU cum as reactiona real intr-un asemenea caz.
Ma intelegi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

Daca cineva ar face un rau foarte mare copilului meu , poate ca as ucide pentru asta ... dar NUMAI pentru asta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am sa iti raspund altfel. Am sa iti spun o "poveste" pentru ca nu am mai scris demult una dar ca de obicei este o "altfel de poveste":

Se spune ca odata a fost un vanator. El ca sa traiasca vana animale se intelege. Nimanui nu i se parea nimic anormal, nimic reprobabil. Era asa de obisnuit sa auda ca este vanator si a vanat ceva.
Intr-o zi ca in oricare alta era la vanatoare si tocmai ridica pusca. Avea in fata o caprioara. Nu era mare lucru, era ceea ce ii trebuia. Se pregatea sa apese pe tragaci. Langa tufis insa s-a miscat ceav aproape imperceptibil. Vanatorul a intarziat o secunda si cu coada ochiului s-a uitat acolo. Era un iedut. A apasat pe tragaci...ba nu, a vrut, a inceput sa apese, tragaciul se misca lent...implacabil....urma sa se auda pocnetul... un ochi era atintit pe caprioara, altul...care altul?! Degetul a inceput sa ii tremure pe tragaci.... Altul....altul...mai era ceva. Alt ochi "vedea" tufisul si iedul. Tragaciul s-a oprit. Il durea degetul de atata apasare. Pusca era atintita spre...caprioara care plecase demult. Ochiul de efort ii lacrima....pusca era tot sus. Atintita spre caprioara care plecase fara ca macar sa aiba habar ca un ochi o tintise, iar altul o salvase.

Asa gandesc eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Frumoasa povestioara Marius.

Ce m-ar impinge sa comit pacatul suprem? Probabil o situatie in care propria-mi viata, sau viata celor dragi mie ar fi pusa in pericol(variind in functie de particularitatile situatiei in sine).

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

iren,mie subiectul chiar mi se pare ca isi are locul pe forumul nostru,cred ca cei mai multi dintre noi s-au gandit la asta,dar vazut asa,negru pe alb,e cel mult socant,nicidecum monstruos.
Daca cineva i-ar face ceva lui Marc...nenorociri ce-mi vin in minte acum..sa.l rapeasca ca sa.l vanda,pedofilie,accident cu masina,acte teroriste..l-as ucide,nu odata,ci de mii de ori.Si nu vorbesc metaforic acum.Eu cred ca este normal pentru orice parinte din lumea asta sa simta asa.Este ,cu siguranta,instinct,Pe toti care fac asta unor copii nevinovati i-as pune la zid si i-as impusca.
Si asta nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu,ca nu ma rog,ca nu merg la biserica,din suflet.
Ce altceva nu as face niciodata..ar fi un avort.In ziua de azi e atat de simplu sa te protejezi..mi se pare inacceptabil sa faci un avort,doua ,noua pe seama accidentului,intamplarii...pentru asta e pilula de a doua zi,nu?Dar daca,ipotetic,ar fi ceva care sa ma impinga la asta,asa cum suna intrebarea ta..poate doar daca ar fi o certitudine ca ar fi probleme grave,malformatii,daca a trai ar fi un chin ..s-a discutat mai demult subiectul asta,nu insist.
Ma rog la Dumnezeu sa ne pazeasca de nenorociri ,de gandul rau si fapte necugetate.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

iren,mie subiectul chiar mi se pare ca isi are locul pe forumul nostru,cred ca cei mai multi dintre noi s-au gandit la asta,dar vazut asa,negru pe alb,e cel mult socant,nicidecum monstruos.
Daca cineva i-ar face ceva lui Marc...nenorociri ce-mi vin in minte acum..sa.l rapeasca ca sa.l vanda,pedofilie,accident cu masina,acte teroriste..l-as ucide,nu odata,ci de mii de ori.Si nu vorbesc metaforic acum.Eu cred ca este normal pentru orice parinte din lumea asta sa simta asa.Este ,cu siguranta,instinct,Pe toti care fac asta unor copii nevinovati i-as pune la zid si i-as impusca.
Si asta nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu,ca nu ma rog,ca nu merg la biserica,din suflet.
Ce altceva nu as face niciodata..ar fi un avort.In ziua de azi e atat de simplu sa te protejezi..mi se pare inacceptabil sa faci un avort,doua ,noua pe seama accidentului,intamplarii...pentru asta e pilula de a doua zi,nu?Dar daca,ipotetic,ar fi ceva care sa ma impinga la asta,asa cum suna intrebarea ta..poate doar daca ar fi o certitudine ca ar fi probleme grave,malformatii,daca a trai ar fi un chin ..s-a discutat mai demult subiectul asta,nu insist.
Ma rog la Dumnezeu sa ne pazeasca de nenorociri ,de gandul rau si fapte necugetate.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Subscriu

...a mai fost un subiect asemenator cu acesta dar cred ca a ajuns la gunoi !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3-
Pozici-9luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Nu cred ca as comite chiar un gest asa extrem dar cu siguranta l-as/i-as ranii destul de grav pe cel/cei care ar face vreun rau copilului,sotului,parintilor sau fratilor mei!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Sunt de aceeasi parere cu Ionela-Roxana.

Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.

Mergi la inceput