La France (22)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

da Aurelia sunt si io p'aici da' stau cu un ochi pe papanasi! Primii se cam imprastiara prin ulei, cred ca nu era prea incins... acu' am mai adaugat un pic de faina si vad ca se rumenesc apetisant . Am si dulceata de cirese si smantana, te invit la un papanas?
ok pentru adresa, ti-am trimis-o si io.

Mirunda, poate totusi o sa se indure tarotu' tau si o sa-mi zica si mie ceva de bine la primavara cand oi ajunge tu pe aici . In ceea ce priveste spalatul pe cap pot sa-ti dau exemplul meu personal, s pe mine m-a spalat mama pana pe la 10 ani... ce biiine era atunci... dar cu mintea de acu' cred ca am iesit totusi cam rasfatata

Ma intorc la papanasi

imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna seara!
Am venit si eu acasica, am fost la plimbare cu nasica Lulu si sotul si fetele lor, si George, bineinteles! A gasit nasicul doua magazine cu lucruri de bébé la mana a doua si m-am procopsit cu masuta cu cadita cu masa de schimbat care e aproape noua cu 20 euro doar, un sterilizator Tefal de micround nou tot la 20. Am facut afaceri azi! Scaunelul de masina a mai ramas, aveau, dar trebuie sa mai ia tati bani, ca l-am chelit de tot.
Am vazut caruciorul!!!! E superb!!! Of, Seb, sa vi mai repede ca nu mai am rabdare!
Va pup!

oana si bebitza din burtica (32s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by oana cretu

A gasit nasicul doua magazine cu lucruri de bébé la mana a doua si m-am procopsit cu masuta cu cadita cu masa de schimbat care e aproape noua cu 20 euro doar, un sterilizator Tefal de micround nou tot la 20. Am facut afaceri azi! Scaunelul de masina a mai ramas, aveau, dar trebuie sa mai ia tati bani, ca l-am chelit de tot.
Oana draga, mai opreste-te, daca ti le iei tu singurica pe toate noi ce cadou iti mai facem? Lasa-ne noua, te rog, macar scaunelul!!!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei

Mergi la inceput

Bine, Otilia, chiar mi-ar face placere sa primesc scaunelul de la voi, ca de la rusinea fata de voi am trecut la sentimente, pana si pe surorile mele le-ati facut sa planga cand le-am povestit ce vroiati sa faceti, sa luati carut. Asta pentru ca aici, langa noi e familie si nimeni, niciodata nu ne-a ajutat cu un ac macar, desi s-a intamplat sa nu avem ce manca. Va multumesc din inima, sincer va spun ca in orice clipa ma gandesc la voi, plang de emotie! In afara de ajutorul moral care mi-l dati de aproape un an si fara care, poate, eram distrusa, acum ne faceti o asa bucurie sa vreti sa ne ajutati cu ce puteti. Va pupam si eu, si George si Seb!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Buna dimineata feletor.

Doruletz, eu fac papanasii numai fierti, sunt mai dietetici. Reteta de prajiti e alta ?

Oana mica, ma bucur ca esti aproape pregatita cu de toate, tu sa fii sanatoasa si Seb !

Mirunda, al meu mare se spala singur pe cap, dar sunt prin preajma. Da' cred ca ne se compara o fata cu un baiat.

Sa ma laud si eu cu bucataria : am facut putina zacusca, dar mi se pare ca n-am fiert-o destul. E pusa la frigider si o vom gusta la prinz. M-am chinuit cu coptul la ardei si vinete, operatia asta barbara am facut-o in cuptor, pe tava mare.

Syb si eu sunt dintre aia care cred ca locuiesti un oras foarte frumos. N-am fost la Nantes decit o data si mi-a placut foarte mult.

Pupic la toate.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Fetele, ce fel de brinza din Franta folositi voi la papanasi?

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

'neatza
Mik nu stiu cum sunt papanasii fierti, n-am mancat niciodata. Si p'astia prajiti e prima oara cand m-am apucat io singurica sa-i fac, am luat reteta de pe un site pe care l-am gasit rascolind p'aci pe forumu' din bucatarie
uite aci
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/papanasi/index.html
Elena, d'asta mi-era si mie teama, ca n-am nimerit branza buna. Am luat 2 branze diferite (Ricotta si Cotage Cheese) si le-am amestecat dar pana la urma cred ca mergea cu oricare din ele.
Oana, opreste-te din cumparat sau cel putin mai gandeste-te si la viitoarea mamica nu numai la Seb

imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Mai Dorulet, ce poze superbe ai facut!

Oana micca, lasa rusinica, ca nu ai de ce! Pai de ce suntem aici, nu si ca sa ne intindem o mana la nevoie? Si tu la fel faci, cand e vorba de altii, dragi tie, nu? Lasa ca nu va trece mult timp si precis o sa ne ajuti si tu pe noi cumva, ai sa vezi! Asa ca mai bine bucura-te ca ai atatea prietene pe aici, si fii sigura, roata se invarte...

Sa va zic cum fac eu papanasii: branza (Quark se numeste aici), un fel de branza de vaci mai compacta, 500-750g, cu 3 linguri de gris, 2-3 linguri de faina, 2-3 oua, zahar vanilat, zahar dupa gust. Daca e prea tare mai adaug un ou, daca e prea moale, faina. Oricum trebuie sa aiba destula consistenta incat sa nu se farimite cand , cu o lingura, se pun in o cratita cu apa ce fierbe (incet). Dupe ce fierb si se ridica (cam 5-10min), se tavalesc in pesmet inainte rumenit in unt cu zahar..mmmmmmmm......o bunatate!

O duminica frumoasa!
Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Doruletz, sa sti ca de multe ori vreau sa imi iau mie ceva si zic: "lasa, ca nu imi trebuie acum, mai bine ii iau ceva lui Seb din banii astia". Stiam ca asa o sa fac cand am vrut un bébé, dar nu ma gandeam ca nici o mica pofta nu vreau sa mai imi fac. Prefer sa fie Seb cu tati innainte, ca tati, saracul numai el aduce banuti si munceste si seara si in we pentru noi, asa ca...o sa vina si randul meu. Partea mea o pun departe ca sa ii ajut pe ai mei sa vina, ca nu au bani de ajuns. Asa ca...imi implinesc un vis mai mare decat orice.
Dar saptamana viitoare, cand o sa ia tati bani ma duc si eu la coiffure, sa ma aranjez un pic, ca mi se vad si fire albe.:(((

Mik, iti multumesc! Usurel, se rezolva tot, am incredere in D-zeu.

Mirunda, esti o scumpa, asa este, si eu as sari in ajutor oricand cu ce as putea. Si tare imi face placere sa stiu ca am fost de ajutor cuiva, dupa aceea am o fericire in suflet imensa.

Va pup! Tati vrea sa ne scoata la plimbare ca e frumos afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Elena ,eu de pasti am facut pasca cu brinza Faisselle!!E brinza de vaci,dar mai trebuie scursa un pic,ca e mai moale!
Cind vine mama,ma duc in vecini ca e o ferma cu vaci ,o sa incerc sa cumpar niste lapte si sa fac brinza de vaci adevarata!!!
Ieri m-am inscris in sfirsit la scoala de soferi!Iupiiiiii!!!De saptamina viitoare incep codul!Abia astept,ca aseara iar m-au sunat jandarmii si nu am putut merge!Da lasa ca m-oi duce cind o sa iau permisul(daca il iau???)!!!!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput