Dimensiune foliculi
Raspunsuri - Pagina 3
gabid spune:
Oare de ce foliculii nu ajung la timp la maturitate si le trebuie stimulare?Voi ce stiti?Exista vreun remediu?
Gabi si Moni cea obraznicuta.
dandana spune:
alice, eu zic ca tine! da' de ce nu ai intrebat pe medic?
oricum un folicul de 14 mm nu inseamna ca nu ovulezi natural ci ca, posibil, ovulezi mai tarziu
nu se poate o alta eco, in ziua 18? 35-14=21 deci daca ovulezi in 21 e ok iar in 6 zile are timp berechet sa creasca
sa stii ca si mie mi-a dat stimulare chiar daca eu aveam foliculi si chiar mi-a vazut corp galben la o ecografie de control prin ziua 20 si ceva
cred ca dau stimulare ca sa fie siguri, mai multi foliculi mai multe sanse!
dar ce e aia "multipli foliculi primordiali"? oare foliculi mici?
marin alice spune:
dandana, am facut echo in Buc la prof Marinescu si crede-ma ca pe moment nu am avut inspiratia sa-l intreb de asta, mi-a cazut fisa mai tarziu, mai ales ca mi-a zis raspicat:nu ovulezi spontan!Foliculi primordiali cred ca sunt foliculi mici.
marin alice spune:
fetelor, un folicul care nu se sparge sau care nu ajunge la maturizare poate deveni un chist?
MadalinaM spune:
unii se absorb-dispar, altii se pot transforma in chisturi!
Fetelor, ovulatie nu inseamna numai cresterea foliculior la dimensiunile stiute de noi ~20mm ci si spargerea lor! Daca nu se sparg pentru a elibera ovocitul atunci nu e ovulatie! Ovulatie spontana inseamna ca s-a eliberat ovocitul! Eu nu inteleg cum pot fi doctorii atit de superficiali!!!
Pentru a ajuta sopargerea se administreaza Pregnyl.
Acum, continuarea povestii mele:
in ziua 17 asa cum am mai scris la acest topic am facut o echo vaginala: folicul pe dreapta 22mm(pt mine stupoare pentru ca eu imi imaginam ca ovulez, pina acum facusem echo pina in max ziua 12 si se observa mereu un folicul pe stg sau dr gras/frumos pt acea zi! DAR NICIODATA NU AM FCAUT ECHO DUPA ZIUA 12!!! DE UNDE SA STIU EU CA TREBUIE????DR-ul CE PAZESTE?
Bun! in ziua 17 mi se da un pregnyl pe care l-am facut, atentie, INTRAMUSCULAR, nu SUBCUTANAT cum a zis cineva aici!
In ziua 22 revin la echo si foliculul nu se sparsese 
nu am inteles de ce??? dar mai crescuse: 28mm; alt pregnyl, si acasa continuat cu ritualul de rigoare!
In ziua 26 foliculul s-a spart in sfirsit!!!!
In afara de faptul ca sigur nu m-am pricopsit cu un chist, nu stiu cit de eficienta a fost incercarea (pregnyl+ritual)in ziua 22-23!!!avind in vedere ca eu am un ciclu de max 28 zile!
Va voi tine la curent!
Are cineva idee de ce nu s-a spart maretul folicul dupa primul pregnyl?
Dintre hormonii nostri dragalasi cine e responsabil cu asta? LH-ul?
Am intrebat daca acel folicul de 28mm mai era bun(nu stiu cum sa zic altfel acum) si mi-a zis ca nu-i nici o problema!
Normal ca eu sper! asa cum in fiecare luna sper sa fie ultima de deziluzii...
Am uitat sa spun ca Pregnyl-ul a fost de fiecare data de 5000UI
dandana spune:
madalina, da despre lh este vorba!
si daca nu s-a spart la primul si, atentie nici la al doilea pt ca ar fi trebuit sa se sparga in 36 de ore, e probabil pt ca era de o concentratie prea mica! adica nu de 5000 ci de 50 care e folosit pt stimulare, am vazut pe la unele fete
se mai poate o dubla ovulatie, s-au mai vazut cazuri! cred insa ca e inutil daca ciclul tau chiar e de 28 pt ca ai nevoie de o perioada luteala de 14 sau pe acolo. pe de alta parte, daca se prinde (iti tin pumnii!) nu va mai fi de 28, nu va mai fi deloc!
Relya spune:
La monitorizare in ziua 12 (dupa ce am luat 5 zile Clomifen (OVAMIT) din ziua 3 a CM )s-au vazut 3 foliculi : doi de 21-22 mm pe ovarul dr.( din pacate nu-mi ma ajuta deoarece nu am trompa respectva ) si unul de 15 mm pe ovarul stang. In ziua 13 am facut pregnyl 2 fiole de 5000 intramuscular.
intrebarea mea : Nu cumva foliculul are dimensiuni prea mici ? Am inteles ca foliculii cresc cu 1-2 cm zi deci azi dupa 36 de ore de la Pregnyl , cand cel putin teoretic s-ar sparge foliculul, ar fi de 17-19mm ! E oare suficient ?
bety spune:
Am nevoie de ajutor, va rooooog!!!
Am fost ieri la eco, in ziua a 10 a cm (si 20 zile dupa operatie) si am "produs" un folicul pe stanga, de 13 mm, iar endometrul este 6 mm.
E ok, dar am uitat sa o intreb pe doctorita mea, de ce sunt asa mici, pentru ca la monitorizarile din anii trecuti, in ziua a 11 a dimensiunile erau de 19.5-20 mm, iar endometrul in jur de 10-11 mm. Vineri ma duc iar la eco, pentru a stabili ziua insemninarii. Eu stimulare nu am facut nici in trecut si nici acum, pentru ca mi-a spus ca vrea sa fie partea asta naturala.
Va rog mult, stie cineva sa-mi dea vre-o explicatie, pentru ca eu am uitat sa intreb si acum ma macina rau.
pe toate!
Beatrice
ariadna33 spune:
quote:
Originally posted by dandana
madalina, da despre lh este vorba!
se mai poate o dubla ovulatie, s-au mai vazut cazuri!
Te rog, da mai multe amanunte despre aceasta dubla ovulatie, eu n-am mai auzit pana acum si ma cam intereseaza TARE!
Sau macar unde pot gasi DETALII.
poliana spune:
Fetelor ma bag si eu in vorba
. Si eu am probleme asemanatoare. Luna asta am avut un folicul pe ovarul stang.Ultima oara(vineri) avea 14mm in ziua 16.D-ra m-a chemat din nou la eco ieri(marti) sa vedem daca a mai crescut. Problema e ca eu am ovulat intre timp. Duminica am avut durerea specifica pe ovarul stang si ieri la eco s-a vazut clar ca am ovulat. D-ra spune ca era mult prea mic foliculul si nu putea sa creasca suficient. In consecinta s-a hotarat ca de luna viitoare sa imi dea clomiphene. mai spuneti-mi si voi din experienta voastra va rog muuuuult. In ce consta tratamentul asta? Are ceva reactii adverse? Ca nu prea mi-a explicat multe d-ra mea.
Va multumesc din suflet si imi cer scuze fata de fetele care au deschis acest subiect asteptand raspunsuri. Eu nu prea sunt initiata si nu sunt in stare sa dau raspunsuri. Sunt la faza in care pun intrebari.