Dimensiune foliculi
Raspunsuri - Pagina 2
Tia spune:
quote:hai ca acum am inteles, scuze! ai dat trei zile cu trei marimi, eu intelsesem trei foliculi
Originally posted by MadalinaM
Eu am facut echo vaginal in ziua 8,12 si 17
dimensiunile: ~11mm, 20mm si 22mm.

cred ca de-asta ti-a dat pregnyl, pentru ca din ziua 12 pana in 17 foliculul nu se sparsese, asa cum sr fi trebuit. zic bine?
dandana spune:
annaa, nu cred ca se poate monitorizare la eco normal
Madalina, ai dreptate, e ceva dubios, daca a ajuns la dimensiunea buna in ziua 12 trebuia sa se sparga, sau cel putin asa zice la teorie, daca nu s-a spart bine ca nu a crescut mai mult dar nu cred ca mai contine ceva util. cred ca anis ne-a povestit odata cum este cu imbatranitul dar in esenta asta e
anca, se poate mai multi foliculi si fara stimulare! la un moment dat unul preia controlul si ceilalti nu mai cresc
nique, sunt ingrozita! s-a intamplat dupa ce ai pierdut o sarcina si inainte era ok? mie tocmai ce mi-a venit dupa chiuretaj si acum nu stiu la ce sa ma atept, credeam ca totul va fi ca inainte
MadalinaM spune:
da, "zici bine", fiindca nu s-a spart... dar nu e prea tirziu in ziua 17?? 17 + 14(faza luteala) = 31 zile e deja prea mult pt ciclurile mele de 26-27-28 zile....
Intrebarea mea e: nu e prea tirziu in ziua 17???
Poate ca de data asa a gasit cheia si vor trece pe rind z.28, z31,etc...poate...
Tia spune:
daca ovulul nu este bun sau ceva nu este in regula, foliculul se "dezumfla", nu se sparge, lucru pe care il poti constata la eco prin lipsa lichidului in fundul de sac. mai mergi la o eco dupa ziua 20 si vezi daca ai avut sau nu ovulatie. bafta!
MadalinaM spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri(optimiste sau mai putin:-( )!
Simbata e deja programata urmatoarea echo si voi vedea un prim rezultat, apoi saptamana viitoare deznodamantul de luna asta...
nique15 spune:
dandana draga,
nu te speria, fiecare organism reactioneaza diferit in situatiile de criza... asa incat la tine se poate ca totul sa fie ca ininte! Eu nu sunt de felul meu prea norocoasa.
Ioana
dandana spune:
daaaaaa, sunt calma!
sa recapitulez: chiuretaj acum 3 saptamani, control ieri, ok doar ca e un chist pe stanga da' nu-i mare, 37mm, cuuuuuum nu ti-a venit ciclul? (parca venea la 4-6 saptamani), atunci duphaston 5 zile ca sa-ti vina si apoi o luna anticonceptionale sa nu faci iar un chist, ca tot mai trebuie sa faci pauza o luna!
buuun, ma impac cu gandul si azi ce sa vezi? sangerare si nu prea, adica fire de sange intr-un fel de secretie clara, ciclu nu e, posibil s-a spart chistul. asa ca acum situatia e super, duphastun nu am luat, habar nu am cand sa incep anticonceptionalele, totul e perfect!
uf! ce ziceai de norocoasa?
nique15 spune:
Nu te agita, ca iti faci mai mult rau... Eu nu sunt nici pe departe o experta, dar parerea mea este sa iei Duphaston ca rau nu are cum sa-ti faca (eventual iti induce cu adevarat venirea ciclului), iar pentru anticonceptionle prima zi a ciclului se considera cea cu sangerari abundente... deci daca nu sunt abundente inca, mai asteapta...
Mi se pare totusi ciudata intrebarea medicului tau referitor la menstruatie, mie dupa primul chiuretaj terapeutic mi-a venit abia dupa 6 saptamani si toata lumea (si medici) imi spunea ca este normal...
Ioana
marin alice spune:
Buna fetelor!Eu am facut echo in ziua 15 si dr mi-a spus ca pe dreapta am multipli foliculi primordiali iar pe stanga un folicul de 14.5mm, endometru difuz 7.3mm.Concluzia, nu ovulezi spontan si trebuie stimulare!Totusi eu ma gandesc ca la un ciclu de 35 de zile nu e normal ca foliculul sa fie mai mic in ziua 15?