nu se mai dau medicamente gratuite pt gravide?
Raspunsuri - Pagina 5
cocolino spune:
Chri, sincera sa fiu eu n-am vazut cu ochii mei legea,insa mie asa mi-a zis dr de familie...:"Stii, daca nu ai salariul sub 6 mil,nu-ti mai pot da...reteta gratuita".. Cred ca cel mai bine e sa-l intrebati pe Marius daca in lege scrie ..suma exacta...Dar intr-un final,eu am ajuns la o intelegere si dr mea imi da reteta ,dar mi-a zis ca trebuie sa ma descurc cu farmacistele... So...intr-adevar stam la m"mana" lor,daca vor sau nu sa ne elibereze...
Coca 29 saptamani si
dragalasa
- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
chri spune:
Dar stie cineva in virtutea carei legi beneficiam inainte de 2002 de gratuitate? Ce s-a facut cu acea lege? S-a abrogat?
elean75 spune:
quote:
Originally posted by cocolino
Dragele mele , din pacate nu e un zvon si nici o barfa:Chiar nu se mai acorda medicamente gratuite decat ptr somere si femeile cu salarii mai mici de 6.000.000...In schimb daca aveti un dr de familie intelegator, va poate acorda reteta si mergeti "la plesneala" si va incercati norocul la diverse farmacii...Mie mi se pare o aberatie sa mi se elibereze adev de salariu lunar,doar ptr a demonstra ca am (sau nu),salariul sub 6 mil...Asa ca... la alegeri, trebuie sa avem maaare grija cu cine votam...
Coca 29 saptamani sidragalasa
mai copii, mai bine schimbati medicul de familie! eu am fost vineri la doctorita de familie si mi-a dat reteta gratuita si apoi la farmacie si am gasit si Maltofer si le-am luat si gratuite; cred ca cineva vrea sa isi rada de gravide, ca dupa ce abia ne mai miscam si suflam ca niste balene esuate sa mai si alergam dupa farmacii!
elena
kikimi spune:
buna mamicutelor,
corect elena!! la asta m-am gandit si eu, schimbati medicul de familie sau duceti-va cu ceva la el. merita mai mult decat sa dati 700.-800.000 pe o reteta.
coca, am vazut ca esti la giulesti. cum e spitalul? e curat? ce stii de el? eu sunt la dr.coroama si n-am auzit nimic despre spital. ma ajuti tu cu ceva informatii? ce tarife sunt acolo? stii ceva mai mult decat mine(adica nimic)?
chri spune:
Kikimi, iti spun eu, ca am mai nascut in 2003 acolo. Nu e foarte curat, dar sper ca doctorul tau sa nu te bage in salon din ala mare cu n lauze la un loc. La copii e mai curat, dar daca se naste intr-o veselie cam raman fara scutece si ii mai pun si cate doi in patut. De spalat ii spala in chiuveta dimineata, sper cu apa de spital, dar cu acelasi scutec pe toti! E nasol ca daca plange vreunul intre supturi ele ii baga repede o seringa de glucoza sau de lapte si cand vii si tu la alaptat ala micu` doarme de trozneste patutul cu el, asa ca nici o sansa sa iti desfunde canalele. Daca le ceri sfatul asistentelor de la copii, e bine sa le bagi ceva la buzunar (dar nu mai mult de 50.000, ca strici piata). Dimineata mai e nasol ca pana nu-l vede doctorita de la copii nu ti-l da la san si cateodata ramane printre ultimii. Sa ai la tine pampers si servetele umede, dar nu pachet mare ca "se termina" repede.
Contributii: 100 euro nastere normala, 500.000 moasa, 1.000.000 anestezist, 2.000.000 anestezic peridurala, 100.000 infirmiera sala de travaliu, 50.000 injectia, 10-20.000 toaleta vaginala dimineata si seara sau la nevoie, plus alte mici contributii in caz ca mai vrei ceva (sa te invete sa te mulgi de exemplu).
Sa ai la tine vata multa si supozitoare cu indometacin daca nasti normal (plus unguent de hemoroizi, comprese sterile, rivanol, sa te mai stergi si singura daca mergi la WC si nu vrei sa te duci la ele sa te toaleteze). Primul supozitor ti-l pun ele, urmatoarele ti le pui tu. Sa-ti iei adeverinta de la angajator, ca plateste asigurari pt tine, buletin.
La inregistrare bb e program la parter, sa se intereseze sotul din timp, ca sa il treaca repede, ca apoi cu hartie de la ei se duce la primerie. Daca nu obtine certificatul de nastere nu-ti da drumul acasa.
Dupa ce nasti sa te masezi bine pe burta, aproape de osul pubian, unde vei simti uterul ca o bila. Fa-o cu simt de raspundere, caci e bine si nu mai faci hemoragie.
Daca mai vrei sa stii ceva scrie-mi pe mail tzuca@141.ro
cocolino spune:
Fetelor, eu mai departe de camera de garda nu am intrat in spitalul Giulesti..Acum..orice ar fi, eu am venit la Dr de aici si sper sa nu ma dea in salon cu N lauze,precum spunea Chri. Ideea este ca mai nou, se pare ca exista un sitem romimg, adica rezerve cu cate 2 mame in salon si cu copii langa ele.. Eu ce-i drept prefer sa am bebita langa mine decat sa nu stiu unde e si ce face.. Am mai auzit si eu (nu neaparat in Giulesti)de faze cu spalatul bebeilor cu apa rece, sau ca sunt lasati neschimbati mai multe ore..plus ca daca ii e foame ii invata cu biberonul si apoi se vor invata puturosi la san. Acum Dzeu cu mila... sa speram ca u vom sta prea mult in spital si ca 3-4 zile nu va fi un capat de tara...
Coca 29 saptamani si
dragalasa
chri spune:
Cocolino, si eu sunt la Ion Ionut. Stii ca am vrut pareri despre el. Daca e adevarat sistemul cu rooming-ul m-ar bucura. Eu nasc in decembrie pe la jumatate si o sa vad atunci, dar am sa-i zic din start ce vreau! Sa stii ca totusi apa de la chiuveta era calda.