nu se mai dau medicamente gratuite pt gravide?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Eu am luat Materna ieri gratuit.. intr-adevar nu se gaseste Maltofer.. si a trebuit sa cumpar un inlocuitor, dar.. am intrat la 3 farmacii.. (sa intreb de Maltofer) si nici una nu a pus problema salriului sa ca nu s-ar mai da medicamente compensate..
si am intrat si la sensi.. si la helpnet.. si la o 'anonima'
oricum mi s-ar parea aberant sa se adevereasca acest zvon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gioni spune:

Eu am incercat sa iau reteta gratuita de la helpnet si sensiblu si raspunsul lor a fost " ca nu mai dau retete gratuite pentru casa Bucuresti". Probabil ca-si recupereaza banii destul de greu si atunci au luat astfel de masuri. Am intrat apoi la mai multe farmacii "de cartier" pana am gasit toate medicamentele, dar la nici una nu mi-a spus ca nu ar mai da gratuit.
Oricum celor de la helpnet si sensiblu le-am zis ca nu mai sunt clientul lor cu toare reducerile de pe card pe care le fac.
Nu inteleg totisi de ce medicii de familie nu dau toti retete gratuite pentru gravide ca legea este aceeasi pentru toti. Cred ca si aici tot banii sunt la mijloc.
Numai bine,
Gioni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Liviana, am luat marti toate medicamentele gratuit fara nici o problema de la farmacia din curtea spitalului Colentina (langa policlinica Grozovici). Am auzit si eu de faza cu salariul minim dar pe adeverinta de asigurat de la servici nu este specificat salariul.

Otilia, DPN 9 Decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elean75 spune:

Am inteles ca la farmaciile din reteaua Catena - s-a deschis si pe Magheru una - se mai primesc retete gratuite.
Si oricum faptul ca platim asigurari de sanatate... ce sa zic, de asta nu mai pot ei - noi platim CAS si sanatate si banii merg toti la buget - iar acum, deh, sunt alegeri...

elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chri spune:

Am sunat la numarul asiguratului si mi-a raspuns o doamna foarte draguta. Mi-a dat un numar de telefon de la divizia medicala a CNPAS: 3026226 sau 3026208. Acolo mi s-a spus ca e vorba de OUG 150/2002. Am gasit-o pe net: http://www.drg.ro/DOC/ou150-2002.doc
Acolo scrie la Art. 6 alin (1), litera g), ca gravidele care nu au venituri sau au venitul mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara, sunt asigurate fara a fi obligate sa plateasca asigurari (contributie).
La Cap III, Sect 3, Art. 26, alin (1), se spune ca valoarea medicamentelor prescrise categoriilor de persoane descrise mai sus se suporta integral din fond (adica sunt gratuite). Chestia e ca desi se arata ca suntem persoane asigurate, neintrand la articolul cu venitul minim, noi nu beneficiem de gratuitate fiind gravide, pentru ca numai cele descrise acolo primesc gratuite! Despre noi nu se zice nimic!
Concluzie: casnicele, tiganii, somerii si toti cei care nu au venituri din varii motive, majoritatea lor fiind totusi din lene si ignoranta ajunse asa, primesc medicamente gratuite, pe cand noi, care platim contributie, nu! Nu ma iau de cei cu adevarat defavorizati, ci de cei care beneficiaza de niste drepturi din munca mea!
Haideti sa vedem unde ne putem adresa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Apropo de cei care beneficiaza de munca mea!
De o saptamana tot incerc sa-mi iau niste medicamente gratuite date de medic. Pe langa ca nu am timp sa ma fatzai toata ziua ca pensionarii prin oras sa caut farmacii, n-am gasit nici una, pana azi, care sa onoreze retetele gratuite. Astfel, azi, cand o baba la menopauza mi-a zis ca nu poate sa-mi dea cele de pe reteta pentru ca am intarizat peste limita de 72 de ora pentru bolile subacute, am crezut ca o iau de gat.
Baba zice: "Mergeti sa va dea alta reteta". Normal ca eu am zis ca n-am timp sa pierd ore in sir pentru o reteta si mi le-am cumparat.
Problema este ca eu dau 1 milion pe luna numai la sanatate si pe langa asta dorinta de a avea un copil ma va costa destul de mult din punctul de vedere al finantelor.
Si baba se mai si distra, pentru ca a vazut ce medicamete erau-vitamine. Si ce-i daca erau vitamine, puteau fi si bomoane cu menta!!
Eu vin la serviciu, imi mananc nervii ca de banii mei sa beneficieze lenesii.
Putem folosi de exemplu presa dar trebuie gasit un gazetar de bucuresti cu pareri mai liberale si nu comuniste. Daca stiti unui din astia, putem face ceva!

Mergi la inceput

Gazetele stiu ca au casute de mail, dar nu stiu daca citeste cineva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Dragele mele , din pacate nu e un zvon si nici o barfa:Chiar nu se mai acorda medicamente gratuite decat ptr somere si femeile cu salarii mai mici de 6.000.000...In schimb daca aveti un dr de familie intelegator, va poate acorda reteta si mergeti "la plesneala" si va incercati norocul la diverse farmacii...Mie mi se pare o aberatie sa mi se elibereze adev de salariu lunar,doar ptr a demonstra ca am (sau nu),salariul sub 6 mil...Asa ca... la alegeri, trebuie sa avem maaare grija cu cine votam...

Coca 29 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Cocolino, dar de unde 6.000.000? In lege scrie salariul de baza minim brt pe tara si nu cred ca e atat de mare. Cunosc o graviduta care are 3.000.000 si ea spune ca depaseste cu 200.000! Deci spune-mi si mie cine ti-a zis sau unde scrie si ce reprezinta acest salariu de 6.000.000, caci as vrea sa-i spun si ai.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikimi spune:

buna fetelor, dar voi ce-ati facut? v-ati dus la doctor si i-ati spus salariul vostru? pe mine niciodata medicul meu de familie nu m-a intrebat ce salariu am. sau la farmacie cand intrati pe usa in loc de "buna ziua" va "da" farmacistul cu intrebarile gen ce salariul aveti sau cum vine asta ca eu nu inteleg. eu chiar astazi am fost la doctorul meu de familie sa-mi transcrie reteta data de doctorul ginecolog si la parterul blocului meu este o farmacie care mi-a dat si materna si tardiferon gratuite. si nu ma cunosc farmacistele! asa ca eu cred ca depinde de buna sau proasta dipozitie a farmacistului sau a patronului.

Mergi la inceput