nu se mai dau medicamente gratuite pt gravide?
Raspunsuri - Pagina 2
ana maria spune:
Chiar ca e o barfa. Nevasta-sa a nascut din martie si ma indoiesc ca avea nevoie de medicamente gratuite.
Eu n-am luat gratuite pana acum, ca am un medic de familie tare antipatic si intrucat sunt "la pat' n-am alergat sa-l schimb. Cred ca mai bine intrebi la sectiunea de juridice sau legale.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
dandana spune:
tot timpul ma bag cand e vorba de subiectul asta!
contractul cadru spune clar ca femeile gravide au dreptul la medicamnete gratuie!
va recomand sa sunati la casa nationala de asigurari de sanatate
0.800.800.950 sa intrebati
www.cnas.ro , acolo gasiti si contractul cadru
povestea asta cu venitul minim e ridicola si vine de la o interpretare nu proasta ci rauvoitoare cu totul a unei ordonante de urgenta mai veche care spunea ca si gravidele neasigurate beneficiaza de asigurare!
cred ca trebuie sa insistati, sa reclamati farmaciile daca nu elibereaza retetele!
din pacate, monu mi-a zis ca casa de sanatate OPSNAJ are aceasta parere cretina!
multa sanatae si perseverenta!
lbelciug spune:
Gandacelu,
de la ce farmacie ai luat gratuit materna?
Liviana - Kinder de 25+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu
gandacelu spune:
...?
sotul le-a luat, dar cred ca a fost prima farmacie in care a intrat!
pana acum le-am luat eu, tot asa, fara probleme... daca intri intr-una si te refuza, de ce nu intri intr-alta? e plin bucurestiul de farmacii!
eu le luam pana acuma de la Europharm-ul de pe dorobanti, langa British Council... dar cred ca si sensiblu si helpnetul le dau gratis... chiar si farmaciile de cartier, no name...;)
nu stiu de ce aveti voi probleme, eu doar acum vreun an am fost refuzata la 2 consecutiv, dar in a 3-a le-am luat gratis!
lbelciug spune:
Credeti ca eu ma bucur? Pur si simplu v-am spus ce am constatat.
O sa mai incerc cu intrebari la alte farmacii... Daca imi da cineva un rasp pozitiv, atunci o sa mai insist la dr de familie...
Se pare totusi ca nu sunt singura careia i s-a chestia asta... Monip afirma acelasi lucru. Doctorul meu de fam. e o persoana ok si pana acum nu a avut retinere in a-mi da adeverinta pt gratuitate...
Liviana - Kinder de 25+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu
maysa spune:
si eu sint nedumerita... am luat doua retete cu bani pentru ca la cabinetul medicului meu de familie e un afis mare care informeaza ca numai gravidele cu salariu minim beneficiaza de retete gratuite,
iar medicul ginecolog de la policlinica Vitan se pare ca tot asa stie din moment ce m-a intrebat daca am salariu minim ...
asa ca eu nici macar nu am fost pusa in situatia de a fi refuzata de farmacista ![]()
Zau ca vreau sa stiu unde-i adevarul pentru ca am platit destul de mult pe medicamente dar sint convinsa ca o sa fiu nevoita sa iau si altele
Cine face lumina in aceasta problema?
Androix spune:
Ca la noi la nimenea. Unii medici dau altii nu. Si cum vedea el ce salariu ai? Si cum ramane cu medicamentele compensate pentru orice salariat? Adica de ce mai platim asigurari daca nici macar medicamente compensate nu primim? Adica intreb de ce nu ti le-a dat macar compensate ca tot era ceva, plateai mai putin si statul platea mai mult.
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
monip spune:
Eu cand mi-am cautat Clexanele mele lunare,(care sunt f. f scumpe,cca 3 mil pe luna), medicul de familie mi-a dat reteta gratuita fara probleme - dar la farmaciile din centru (si mai ales la farmacia 2Na )au tinut-o una si buna ca trebuie sa scrie pe reteta ca am salariu minim -cica a aparut o circulara ca numai gravidele cu salariu minim au dreptul la gratuitati. Pana la urma am luat de la o farmacie din Militari care nu auzisera inca de smecheria asta.