mamici de noiembrie decembrie 2004 (79)
Raspunsuri - Pagina 11
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by julyjuly
Si ieri la consult doctorul mi-a zis ca bebe nu da semne sa vrea sa iasa si ca e posibil sa nasc dupa 7 noiembrie si l-am intrebat cit de tirziu pot naste..cu un ton impasibil care m-a sos din pepeni (dar la interior ca pe din afara nu scot nimic din mine, poate doar o atitudine concilianta si naiva) mi-a zis ca pentru el si daca nasc pe 21 noiembrie e ok !!!
E un nebun, nu?
july, nebuna esti tu!
un copil se poate naste in limitele normalului cu pana la 2 saptamani intarziere - nasterea indusa ar trebui sa fie ultima solutie (in nici un caz indusa de idei puerile ca "m-am saturat sa astept!")
copilul trebuie sa iasa atunci cand trebuie, si el stie cel mai bine cand e momentul! un copil nu e un robotel programat, si trebuie sa-ti schimbi putin mentalitatea, altfel vei avea probleme si dupa nastere, sa vezi ca nu apesi pe buton si face bebe kk, etc etc
intelegi?
nasterile naturale sunt cele mai bune pentru organism... inducerea se faca numai daca bebe e in pericol sau daca au trecut 2 saptamani de la dpn... altfel e... mai nasol pt tine... asa stiu, ca inducerea provoaca o nastere de obicei mai dificila (dar nu e o regula;)
ps: mi-am "permis" sa te iau mai "dur" ca noi ne stim mai demult... ma mai tii minte?!
dama spune:
Sa-ti ajute Dumnezeu si sa se produca nasterea ca sa poti profita de cat mai mult timp cu bebitul tau.
37 saptamani
pozitze
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Michequote:
Originally posted by gandacelu
michebine ca esti bine... eu stiam ca uleiul de ricin te ajuta sa nu mai faci clisma inainte de nastere, asta stiam ca e lagatura cu nasterea, nu altceva
tu de unde sti ce stii?
btw: luni 8 nov dimineata voi fi la municipal... mai e careva din voi pe acolo?!
de ulei...asa am auzit (neoficial) ca daca este baut si bebe este receptiv se declanseaza nasterea...
eu ar trebui sa merg la control vineri, pe 5 nov...tot la municipal , iar luni 8 nov vroiam la eco acolo.. daca nu-mi iese pasenta cu herghelegiu , ca s-ar parea ca am o pila acolo...
in ce zona stai?
stau in militari... mai faci echo la hergelegiu ACUM??!! cand nasti?!
ai ca poate ne vedem luni in ambulator...
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by julyjuly
o prietena m-a sfatuit azi sa merg de buna voie sa fac o echografie, si ce fac cu ea ? ca doar fara ca doctorul sa o expliciteze eu n-o sa pricep decit ce greutate are, pozitia, care oricum am inteles ca e buna, adica are capul in jos, poate cu cordonul sa ma mai linistesc, sa-mi zica ca nu-l are infasurat in jurul gitului.
scriu cam mult, nu-i asa ?
july... orice medic de la echograf iti spune si ce vede in timp ce iti face echografia, doar nu e mutulica!
si chiar daca are cordonul infasurat, asta nu e un pericol f mare... fetita mea s-a nascut cu dubla circulara de cordon, la 1 saptamana intarziere... nu mai fii asa copil!
julyjuly spune:
dama,
si sunt de acord cu tine ca un cordon in esarfa nu e totuna cu o circulara de cordon. da' ca sa intelegi cum e cu doctorii prin romania, doctora de la echo cind am intrebat-o daca un cordon in esarfa = cordon in jurul gitului, nu mi-a zis nimic precis...asta-i atitudine de doctor ? Da' ce eram prima ei pacienta ? Nu ! Doctora avea deja cel putin 50 de ani cind mi-a facut mie echografia ..
In Franta, tot asa scumpi la vorba sunt doctorii, banuiesc ca nu !
M-am uitat pe link-ul dat de tine si am vazut ca am 4 solutii sa grabesc nasterea - eu m-am oprit la varianta cu ceai de zmeura...ca restul variantelor sunt cam...![]()
julyjuly
dama spune:
Da, July, cu dr trebuie sa vorbesti deschis chiar daca e asistenta lui de fata. In fond e si ea in domeniu, nu este chiar un gura-casca de pe strada. Si spune-i sa-ti explice tot ce te framanta ca doar il platesti, nu?
Si asculta sfatul Gandacitei, care este unul foarte intelept. Ce te faci dupa daca nu se intampla totul doar pocnind din degete?
E bine sa te inarmezi de pe acum cu rabdare (e greu e adevarat), dar acum e nimic pe langa cata ne va trebui dupa venirea bebeilor
.
37 saptamani
pozitze
dama spune:
In Franta sunt chiar mai scumpi si la propriu si la figurat
Sa stii ca mai multe am aflat aici de la moasa urmand cursul de pregatire pt nastere, ca unii dr chiar daca-i tragi de limba nu prea se intind la vorba cu tine; iti spun esentialul. Acum e drept depinde de dr. Si eu am avut doi, unul pana la 6 luni (o femeie) super simpatica si deschisa, chiar imi spunea sa o intreb tot ce am chef, al doilea insa este mult mai retras, dar la obiect. Daca l-am intrebat nu pot sa spun ca nu mi-a raspuns dar nu cu atatea detalii cum as fi vrut eu...deh...si eu nu am mai facut o eco de la 33 saptamani (si au fost 3 cu totul) In Ro oricum din cate am putut sa-mi dau seama dr sunt mult mai disponibili, cu mici exceptii, probabil.
37 saptamani
pozitze
julyjuly spune:
gandacelu,
nu ma supar pe tine, te stiu si din alte topucuri, imi aduc aminte de tine...
stiu ca sunt un pic nebun, un pic copil...da' vezi ca am curaj sa fac un copilash totusi ?
asta e putin lucru ?
ai dreptate cu povetele, dar iti jur ca doctora de la echo nu m-a lamurit deloc, desi echoi a costat 1,3 mil...e bine, asa ?
eu am ce am cu sistemul care-mi da 6 milionae daca vreau sa-l alaptez pe bebe si dupa virsta de 2 luni...ca din cauza sistemului fac ce nu vreau, adica ma intorc la munca rapid si degraba...
julyjuly
julyjuly spune:
dama,
dar de ce ai schimbat doctora, daca era asa draguta si dispusa sa-ti explice cite-n luna si-n stele ?
quote:
Originally posted by dama
In Franta sunt chiar mai scumpi si la propriu si la figuratSa stii ca mai multe am aflat aici de la moasa urmand cursul de pregatire pt nastere, ca unii dr chiar daca-i tragi de limba nu prea se intind la vorba cu tine; iti spun esentialul. Acum e drept depinde de dr. Si eu am avut doi, unul pana la 6 luni (o femeie) super simpatica si deschisa, chiar imi spunea sa o intreb tot ce am chef, al doilea insa este mult mai retras, dar la obiect. Daca l-am intrebat nu pot sa spun ca nu mi-a raspuns dar nu cu atatea detalii cum as fi vrut eu...deh...si eu nu am mai facut o eco de la 33 saptamani (si au fost 3 cu totul) In Ro oricum din cate am putut sa-mi dau seama dr sunt mult mai disponibili, cu mici exceptii, probabil.
37 saptamani
pozitze
julyjuly
dama spune:
July, asa e aici, daca nu te duci la un dr care sa fie si pe langa o clinica sau spital. Te urmarese pana in luna a 6-a cand te indruma spre un dr de la maternitatea unde nasti. Nu stiam nici eu toate astea (mai ales ca eu cautam sa fie cat mai aproape de unde locuiesc), altfel as fi ales de la bun inceput sa merg la unul de la maternitatea unde nasc.
37 saptamani
pozitze

) mi-a zis ca pentru el si daca nasc pe 21 noiembrie e ok !!!