Ce ma fac cu motanul?

Fetelor ce ma fac eu cu motanul meu? De vreo 4 zile noptile imi miorlaie rau de tot. Dar nu ca de obicei. Urla urit. Si asta de citeva ori pe noapte de m-a exasperat. Iar azi noapte nu am mai rezistat si i-am tras citeva la fund, si l-am si zgiltit putin. Si dimineata sa aud de cutremurul de acasa. Dar a fost si eclipsa de luna. Sa fie asta motivul pentru care mitul meu nu m-a lasat sa dorm vreo 4 zile? Sau e vremea de insuratoare? Are cineva idei? E prima data cind imi face asa ceva si ma exaspereaza
. Are trei ani si pina acum nu a cerut insuratoare.
Madelaine si cei trei muschetari
Raspunsuri

Ramonika spune:
Aproape sigur ca are calduri. Daca nu a mai avut pana acuma, nu inseamna ca nu va avea niciodata. Ia-i o pastila din aia care stopeaza caldurile si poate se linisteste. Sau consulta un doctor veterinar.
Succes!
PS Nu-l mai bate, saracul !

madelaine spune:
Ramonika multumesc mult de sfat. Se poate ca a intrat in calduri. Il iubesc mult si nu vreau sa-l bat dar deja ma exasperase. Am citva nopti bune care nu le mai dorm ca omul. O sa incerc si asa, ca nu vreau sa-l castrez.

Coscos spune:
Madelaine, mai bine fa-i si lui o bucurie si gaseste-i o pisicuta care vrea sa aibe pui ( adica pe care o vor stapanii ei cu pui).In general, ei nu se imperecheaza la comanda, dar poate se plac, cine stie? Am avut si eu odata o pisica, si cand i-au venit crizele astea i-am adus un motan, dar s-au luat la bataie. Si pana nu i-am dat voie prin fata blocului, sa-si faca ea de cap, nu s-a calmat.
Rabdare, multa rabdare...

madelaine spune:
Am incercat eu sa ii aduc o mireasa dar fuge ca prostul de maninca pamint. In loc sa se bucure, se ascunnde sub pat si nu mai pot sa-l scot. Dar de miorlait nu se lasa. Am lasat si usa deschisa , stau la 1 si nimic. Nu iese din casa nici sa-l tai. Niciodata nu a iesit din casa, de fapt. L-am adus de f.mic si a crescut la noi. Sa vedem si in seara asta ce-mi mai face.

Anda24 spune:
Draga madelaine,
Si noi avem un motan care se comporta exact ca al tau in cand intra in calduri. In prima faza l-am calmat cu pastilute cu hormoni. Din pacate nu au functionat pe o perioada foarte lunga. Dupa acest tratament a urmat o perioada cand era in continuu in calduri (cred ca a durat vreo luna). In consecinta in fiecare noapte pe la 3.00 incepea concertul care dura cel putin 2 ore. In disperare de cauza am fost la dr. si l-am castrat. Nu pot sa iti descriu cata liniste este acum in casa . Intradevar, s-a ingrasat un pic, dar nu exagerat. Este la fel de cuminte ca inainte. Pentru noi a fost cea mai buna solutie pt ca el are deja o varsta si vroiam pisoiasi de la el.
Sper sa ii treaca repede caldurile pisicului tau,
Anda24

madelaine spune:
Cred ca asta este ultima solutie, desi nu doream. Dar nici nu vreau sa-l pierd. Multumesc fetelor pentru sfaturi. Inca o intrebare. E dureroasa operatia? Ca mi se face mila numai cind ma gindesc. Pupici la toate.

Ramonika spune:
Eu as zice sa incerci cu pastile din alea intai, daca chiar nu vrea sa ...mmm... cu o pisica. Mi-e mila de el sa-l castrezi fara sa aiba parte si el macar o data in viata lui de o pisicuta...
Totusi, nu crezi ca cea mai buna solutie ar fi sa-l duci la un doctor?
Operatia nu cred ca doare, ca ii face anestezie si ii da calmante, asa ca vreo 2 zile o sa tot doarma. Oricum, desi nu voiai sa-l castrezi, trebuie facut mai devreme sau mai tarziu. O vecina de-a mea avea un birmanez si a facut nu stiu ce la rinichi, ca daca nu-l castra, murea saracul pisoi. Acuma e bine, mai grasut oleaca, insa sanatos si arata foarte bine...
Oricum, daca nu-i mai suporti scandalul, nu mai sta. Du-l la doctor sau ia-i pastila aia, sau mai incearca cu vreo pisica. Alte solutii nu prea cred ca sunt. Ai rabdare cu el...
Succes!

delsim spune:
Sunt vreo 2 tipuri de anestezie: dintr-un isi revine dupa vreo 5-6 ore iar din cealalta dupa o ora. Operatia in sine dureaza 4-5 minute.Al meu nu s-a ingrasat deloc si este mai vioi decat inainte cand il chinuiau si pe el si pe noi caldurile. Numai ca trebuie sa ai grija cu alimentatia dupa aceea, sa nu faca litiaza urinara. Exista hrana speciala de la Royal Canin pentru pisici castrati si tot soiul de mancaruri cu ph control.Sa intrebi veterinarul neaparat de problema asta daca te hotarasti sa-l castrezi.

madelaine spune:
Fetelor sinteti niste bombonici. Slava Domnului azi noapte , pentru prima data in 5 zile am reusit sa dormim, asta pentru ca Miki , motanul, a ingaduit sa ne lase , sa dormim si noi putin. O sa tin cont de sfaturile voastre. Eu ma gindeam sa nu fi fost de vina si eclipsa de luna?

scarmanus spune:
Castreaza-l Madeleine, atat pentru linistea voastra dar si pentru a lui. Nu e tocmai placut sa fii frustrat cateva zile la intervale regulate, plus ca operatia e mult mai simpla ca la femele. Ca "lovitura de gratie", gandeste-te ca vei scuti de la nefericire sigura multe generatii de pisoi, daca cumva il bate capul sa plece in excursie sa-si scuture floarea pe la pisicile maidaneze. Crede-ma pe cuvant, de la una care traieste alaturi de drama pisicilor vagaboande zilnic...
scarmanus
Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.