Trimis medicamente din RO?fetele din Germania ??

Trimis medicamente din RO?fetele din Germania ?? | Autor: narcisa

Link direct la acest mesaj

Oare chiar nu am nici o sansa sa-mi trimita mama niste medicamente? A incercat mama ieri prin Touring si nu i le-a primit. Nu erau cine stie ce antibiotice, niste unguente, si anti - raceala(fenosept, cephalin etc.) si nici multe, dar sub nici o forma nu se pot trimite, stau pe lista interziselor linga droguri si alimente. Prin posta nu stiu daca se poate, dar au niste preturi la pachete de groaza indiferent de greutate pina la 20 kg 650 000 lei taxa pentru avion. Are cineva alta solutie?
Multumesc anticipat pentru orice idee.

toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Incearca si la DoubleT daca ajung in zona ta. Dar, atentie,la ei desi pretul este de 1 Euro/kg trebuie sa platesti totusi 10 Euro chiar daca pachetul cantareste mai putin de 10 Kg (noi asa am patit).
Bafta multa!

Catrinel si Daria Maria
http://community.webshots.com/user/daria_maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu sint din Constanta, Double T pe ce ruta circula? Am vazut in Constanta numai Atlassib si Touring, stiu ca astia lucreaza impreuna, si ei incaseaza 5 euro pina la 5 kg indiferent de greutate si noi stam pe ruta de Hamburg aici in Germania; statii Kassel sau Paderborn.
Oricum multumesc frumos pentru raspuns
toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Draga Narcisa, nu vreau sa te descurajez, dar nici o firma de trasnport du are voiesa primeasca medicamente in pachetele din Romania. Solutia ar fi sa nu le spui ce e in pachet, sau sa trimiti primi cineva si atunci slabe sanse sa-i controleze pachetul. La fel si la posta, nici o sansa ca acolo se uita vamesul in pachet si dupa aceea ai voie sa-l inchizi. Crede-ma ca nu-i de joaca. Eu si prietena mea am incercat toate variantele (de fapt mama mea si rude au incercat sa ni le trimita prin autocar sau posta) si nu au tinut si singura solutie a ramas sa ne facem plinul cand merge una din noi in concediu in Romania sau sa rugam pe cunoscuti cand pleaca sa ne aduca cateva medicamente. Sa trimiti de aici medicamente in Romania e mai simplu decat de le trimtii din Romania in Germania.
Multa bafta si pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Narcisa,
Stiu ca nu accepta nici o firma sa transporte medicamente in colete,egal ca e unguent sau faringosept.Nici ceaiuri...tatal meu s-a rugat de astia de la Atlassib sa-l lase sa puna in colet niste ceaiuri de colici pt fetita mea"Baby-calm"si nu i-au dat voie,au spus ca pe parcurs pot avea controale in pachete si ei nu pot dovedi ca e ceai sau drog...
Poti sa-i spui mamei tale sa gaseasca o persoana de incredere(ii ia numele,adresa,telefonul) in autocar si care merge la una din statiile unde poti sa ajungi tu,dispusa sa le ia.Sigur,"contra"cost,cred ca 5-10 euro e suficient.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Pai nu de mult mi-au trimis ai mei prin Posta Romana serviciul vama un pachet cu condimente si mi-au pus si ceaiuri, mi-a ajuns fara problema, bineinteles ca drogurile pot fii detectate.
Medicamentele nu le iau, mai ales faringoseptul eu stiu ca e pe lista medicamentelor care dau dependentza.
Roaga pe cineva sa-ti aduca cand vine din Ro, asa se poate, sau pur si simplu daca e vorba de unguente si pastile simple de raceala vezi ca le gasesti de cumparat si din Germania, nu e neaparat cu reteta, magazinele de sampoane si sapunuri, parfumuri , unele au si raion de farmacie unde gasesti de toate si paracetamol, si siropuri, medicamente de gat, si aspirine, si tot ce vrei, intreaba, si nici nu iti trebuie reteta, si cel putin aici in Olanda nu sunt mai scumpe ca in Ro, cam tot la acelasi pretz iesi.Sincer!

Mergi la inceput

Faringosept, fenosept, ma rog, din cate tin eu minte nici nu sunt prea indicate medicamentele astea.Nu sunt medic, oricum, din auzite.
Chestia e ca se gasesc si aici in V inlocuitori pentru astea si cam tot atat costa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Alina, mersi mult, chiar e o idee, intrebarea e de unde stiu eu ca astia opresc in Kassel sau Paderborn??? daca nu au pasageri merg fara oprire in statiile respective si cum mama le trimite din Constanta!?! nu poate vorbi cu soferul direct, se merge cu un microbuz pina in Bucuresti.

Roxana, multumesc de informatie, ma batea gindul s-o pun pe mama sa-mi trimita intr-un plick mai mare normal cu posta, dar mai linistit.

Cel mai rau e ca ma lupt de vreo doua luni cu o ciuperca de piele si trebuie sa platesc din buzunar unguentul 14 euro la o sapt si jumatate de nu mai stiu incotro. Ma hotarisem sa incerc ceva romanesc dar se pare ca nu voi avea nici o sansa.

toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Imi pare rau sa spun, dar la preturile medicamentelor din Germania si Romania mie mi se pare o diferenta ca de la cer la pamant. Am racit o data (chiar la inceput cand venisem aici) si a trebuit sa cumpar de la farmaci medicamente usuale (aspirina, paracetamol, sirop de tuse si picaturi de nas) si am facut un soc. In Romania imi cumparam cred ca vreo cinci din fiecare la banii aia, asa ca mereu imi fac provizii de acasa. De cadn a descoperit sotul meu pastilele romanesti de propolis cu vitamina C si s-a convins ca-s bune ptr. dureri in gat, a renuntat si el la medicamentele germane (ca la inceput nu vroia sa auda de cele aduse din Romania). Acum merge pe mana mea (ca nu pricepe mare lucru din ce scrie pe cutie in romaneste) si se simte mereu bine.
Pupici

Mergi la inceput

Da? Ma mir...aici in Olanda paracetamolul cam tot atat e, oricum e foarte ieftin .Nu cred ca e 2 euro o cutie de paracetamol cu 20 de pastile.

Mergi la inceput

scuze ca m-am bagat unde nu-mi fierbe oala...., oricum am vrut numai sa spun ca ceaiurile se pot trimite prin posta romana.

Mergi la inceput