Probleme respiratorii..bronsita astmatiforma..help
Am aceasta bronsita astmatiforma de 5-6 ani si anul asta s-a cam agravat..crizele sant din ce in ce mai dese..respir greu..
Daca stie cineva un doctor bun sau un tratament naturist care ma poate ajuta..va rog
Help....
Raspunsuri
mamicaluitheo spune:
nici un medic nu ti-a pomenit de seretide sau singulair?
consulta un alergolog bun si vezi ce iti zice de astea doua.
sanatate multa de la andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo
alinamoro spune:
Subscriu si eu pentru Singulaire,e foarte bun pentru astm si bronsita astmatiforma,dar trebuie facut tratament mai mult timp.
Parerea mea e ca tratamenul naturist sa-l faci pe langa cel medicamentos,nu ajunge doar tratament naturist.
Alina & Dragos
(2,5 ani)
pozici
lorelei_19 spune:
Fetelor, medicamentele pe care le-ati mentionat, sunt bune si la cardiaci? maica-mea are aceleashi probleme, dar ea are tensiunea foarte mare.
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
Oana_B spune:
Eu am avut bronsita asmatiforma cand eram in scoala generala si taaaaaare mult am tras cu ea.
Vara eram cu caciula pe cap si la cea mai mica adiere de vant eram cu mucii pe piept, ma sufocam noaptea in somn si ma duceau la policlinica sa-mi faca nu-stiu-ce injectii direct in vena. Bunica-mea imi punea mustar pe piept dar vindecarea mea s-a produs cand am facut tratament in salina de la Slanic Prahova. Bunicii mei aveau o casuta acolo si cand eram in vacanta ma duceam in fiecare zi in salina dar stiu ca medicii dadeau tratament de trei saptamani.
Oare o mai fi acum?
Oana_B
niccostea spune:
Eu am astm bronsic de 20 de ani (acum am 22). Am avut probleme mai ales in copilarie, dar Bucurestiul m-a "vindecat". Nu stiu cum e cu bronsita, dar astmul - de fapt - nu e o boala, ci doar o sensibilitate, care se poate agrava sau ameliora, dar nu se poate vindeca daca a aparut. Nu cred ca poti sa iei un tratament "dupa ureche" sau dupa sfaturile altor bolnavi la care a mers. Poate ai o alergie si acum, de cand zici ca ti s-a agravat bronsita, a aparut alergenul in jurul tau (acasa, la serviciu sau in alt mediu pe care il frecventezi des). Asa ca varianta cu doctorul e cea mai buna.
Pe mine m-a tratat Prof. Univ. Dr. Jeana-Rodica Radu, pe vremea cand avea cabinet la Spitalul clinic Malaxa. Apoi a renuntat la colaborarea cu ei (si cu casa de sanatate) si si-a facut cabinet particular, la care consultatia costa foarte mult (nu stiu exact cat). Insa la Malaxa a "crescut" si a "lasat" ucenici care incearca sa fie la fel de buni ca ea (ceea ce e mai greu, pentru ca e si un om minunat). Oricum, din cate stiu eu acolo e cel mai bun centru de alergologie din Bucuresti. Daca vrei informatii despre cabinetul d-nei. Profesor, poti sa te duci sa intrebi tot la Policlinica Malaxa (in aceeasi cladire cu spitalul). Ajungi cu tramvaiul pana la Cora (tramv. 14 sigur, nu mai stiu altele) si apoi te intorci cam o statie pe o strada care pleaca de la Cora in directia din care ai venit, dar nu e cea cu tramvaiul (nu-mi mai aduc aminte cum ii spune, dar oricum nu e decat un spital in zona).
Tratament naturist...incearca (in crize) ceai foarte tare de cimbru. Cand eram mica pe mine mama cu asta ma mai scotea din criza. Uneori, insa, nu mergea si trebuia sa ma duca din nou la spital. De cand am ajuns la D-na. Prof. Radu nu am mai facut crize de astm, chiar daca am mereu in geanta Ventolinul (spray, este "buletinul" oricarui astmatic). Atentie, insa, ca si Ventolinul si ceaiul de cimbru trateaza doar efectul, nu si cauza, asa ca pana la urma tot trebuie sa mergi la medic.
Sper ca ti-am putut fi de ajutor. Cu drag!
Misi spune:
Fetelor va multumesc mult pt ajutor...mi-a zis cineva de un dr. alergolog...si anume dr.Victor Filip care are un cabinet particular...ma voi duce sa incerc...tratamentul consta intr-un vaccin care se face din 5 in 5 zile...ei zic ca intr-un an si jumatate s-ar putea rezolva problema cu astmul...va tin la curent..Eu as vrea la anul sa fac un bebe...crede-ti ca se poate ?Sau nu prea este indicat...
Va pup
asteryaro spune:
Draga Misi,
Si eu ingros randurile astmaticilor. Acum ma simt muuult mai bine in urma unei operatii de deviatie de sept + rinita alergica. Am fost dependenta de Ventolin mai mult de 22 de ani (acum am 32). Ce pot sa-ti spun, f. pe scurt:
- cauta si cumpara aparatul purificator de aer SALIN. (se fabrica la mine in Buzau, firma TEHNO BIONIC str. Triumfului nr. 39 0238-719188 - sper ca mai sunt valabile). pe mine m-a ajutat mult, se foloseste pe timpul noptii, oricand, in crize sau nu si nu are contraindicatii
- elimina toti alergenii din jurul tau, ACARIENII inseamna crima pt. astmatici, praf, polen, detergenti etc etc
- incearca sa nu mai racesti
- mergi si la un control ORL
- seretide sau singulaire sunt f. bune, trateaza efectul, nu si cauzele
- ceaiurile antiastmatice sunt f. bune, de asemenea
Sper sa-ti fi fost de ajutor. Eu n-am mai folosit sprayul de f.f.f. mult timp, si sunt f. fericita.
Sanatate multa!
Astery
Misi spune:
Buna fetele...
Asteryaro am gasit pe acest site http://www.comenzi.ro/default.php?cPath=99_112 dar am vazut ca sunt 2 modele...spune-mi te rog tu pe care il folosesti?
Cam la cat timp se schimba rezerva?
Mercic
Va pup
niccostea spune:
Nu vreau sa lezez pe nimeni, dar la mine n-a functionat tratamentul dr. Filip (m-a dus mama la el cand aveam vreo 5 ani), desi acum exista un vaccin care amelioreaza astmul bronsic (ultima oara cand m-am interesat eu costa vreo 5 mil. doza pentru 6 luni si trebuia facut minim 3 ani).
Din cate stiu eu daca boala nu e sub control, nu e indicata o sarcina. Oricum capacitatea pulmonara a unui astmatic e mai mica decat a unui om sanatos si asta afecteaza dezvoltarea plamanilor fatului. Daca mai ai si probleme cu astmul in timpul sarcinii exista riscuri foarte mari pentru viitorul copil. Oricum, astmul se mosteneste in proportie destul de mare, dar stai de vorba cu un medic alergolog. Stie cel mai bine!
mariana75 spune:
Sunt 2 modele... unul pentru o suprafata maxima de 35-40 mc, celalalt pentru o suprafata mult mai mare, de pana la 150 mc.
Chiar acum am comandat si eu online, cu plata ramburs (taxa expediere 0).
Noi am cumparat Salin Plus... ca sa-l folosim in tot apartamentul.
Sanatate multa, pupici.