Reintoarcerea Regelui !!!
Raspunsuri - Pagina 8
xenocid spune:
Teza "evreii - popor deicid" este jignitoare si menita sa nasca noi conflicte.
Propun moderarea acestui "post"!
Alin
*Ex astris, Scientia*
oana0204 spune:
Hristos ne-a descoperit ca dincolo de moartea fizica exista rai si iad unde, in alt mod decat acum, vor dainui oamenii in fericire sau nefericire potrivit modului in care au inteles sa-si traiasca viata. Hristos ne-a spus ca dupa moarte exista viata si ne-a si aratat aceasta prin propria sa inviere din morti si inaltare la cer.
Pe baza revelatiei divine stim ca in parte -prin suflet suntem nemuritori, ca dincolo de moarte am putea avea parte de de rai sau de iad, in functie de cum am trait. Raiul sau iadul ni-l pregatim chiar noi, dupa felul cum am inteles sa ne traim aici viata. In rai sau iad vor sta sufletele pana la inviere si Judecata din urma.
Cei care dupa judecata particulara se duc in iad, fara ca in viata sa fi manifestat o atitudine potrivnica fata de comuniunea cu Dumnezeu ci mai mult o indiferenta fata de El, vor avea posibilitatea ca iadul sa nu fie etern pentru ei. Aceasta datorita pe de o parte faptului ca poate ei au manifestat cainta cel putin in ultimele clipe ale vietii lor pamantesti, iar pe de alta parte, datorita rugaciunilor ingerilor, sfintilor, dreptilor si Bisericii de pe pamant. Dar cei care nu vor putea iesi din iad pana la Judecata universala, nu vor mai putea iesi de acolo niciodata
Oana D
http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421
lily spune:
Inainte de a trage concluzii, de a da cu piatra jignind credinta altuia, de a face speculatii legate de mesajele altuia, incearca sa citesti si sa intelegi si altceva dintr-un text decit "ucidere".
Intelege cuvinte ca :dragoste, iertare, pace, unitate, rugaciune, smerenie, curaj, altruism, credinta, jertfa. Toate strinse la un loc fac mai mult pt suflet si minte, decit ghimpele agatat de haina cind ratacesti printre ruine, fosile, oase, cioburi. 
quote:
Originally posted by xenocid
Teza "evreii - popor deicid" este jignitoare si menita sa nasca noi conflicte.
Propun moderarea acestui "post"!
Alin
*Ex astris, Scientia*
xenocid spune:
Draga Lily
Acesta :
Astfel ca din popor ales, binecuvintat, dus intr-o tara unde curgea lapte si miere, ocrotit a ajuns sa fie mindru, cirtitor , distant cu oamenii de alt neam si liderii religiosii impreuna cu multimea L-au rastignit pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, pe cruce. este un mesaj XENOFOB si iti apartine.
Nu ma intereseaza restul floricelelor.
Te rog frumos sa ti-l revizuiesti!
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
Emilia B. spune:
xeno, va parea mesaj xenofob doar daca cel care citeste are ceva cu evreii, si rupt din context, e posibil sa il citesti asa.
Poate ca a fost o exprimare un pic limitata, pentru ca limbajul omenesc este in general limitat.
Lily cred ca a inteles f. bine ce s-a intamplat atunci, si anume ca liderii religiosi evrei DIN ACEA VREME, mana in mana cu romanii, l-au dat la moarte pe Isus, atat cat se poate vedea si intelege cu ochii biologici.
DAR daca ai fi citit si restul mesajelor lui Lily, ai fi vazut ca perspectiva ei e mai larga.
Daca am reusi sa patrundem in spatele cortinei, am vedea ca de fapt egoismul meu si al tau, rebeliunea si respingerea pe care eu si cu tine si cu intreaga lume am avut-o fata de Dumnezeu, ACESTE LUCRURI L-AU RASTIGNIT PE ISUS!
Emilia B. spune:
discutia despre fapte si credinta am transferat-o pe subiect separat.
As vrea acum sa continui cu firul epic prezentat de Biblie, in linii mari, despre ce va fi!
Pregatiti-va Biblia, ca n-o sa scriu si continutul versetelor peste tot!
La reintoarcerea lui Isus a 2-a oara, adevaratii crestini, cei care si-au pus credinta in Hristos ca Salvator al lor, (care vor fi din toate religiile, din toate popoarele), vor experimenta ormatoarea chestie:
crestinii din toate timpurile si de prin toate colturile pamantului care au murit, impreuna cu cei care vor fi inca vii, si impreuna cu cei care au trait inainte de Isus dar au crezut in Dumnezeu, toti acestia vor invia, vor primi trupuri NOI! Corpuri de slava, intr-o clipire a ochilor.
Matei 24:36-44 Luca 17:26-30, 34-36, 21:36 Isaia 26:19-21
Cu aceste trupuri noi vor fi rapiti pentru intalnirea cu El in atmosfera, in vazduh.
1 tesaloniceni 3:13, 4:13-17.
Noe a fost pus la adapost de pericol, in arca, inainte de a veni pototpul. Lot a fost pus in siguranta inainte de a incepe distrugerea Sodomei. Se pare ca, la fel, adevaratii crestini vor fi indepartati de pericol inainte ca mania lui Dumnezeu sa se reverse asupra lumii. Cei care nu sunt mantuiti, vor fi lasati pe pamant.
Matei 25:1-13 Domnul arata in aceasta parabola ca nu toti cei care sunt membri intr-o biserica vor fi rapiti. Cei care au mers la biserica, dar care nu au apelat la "uleiul" Duhului Sfant, primit in momentul transformarii, nasterii din nou, vor fi lasati jos, pe Pamant.
2 Tesaloniceni 2:1-12 Apocalipsa 13:1-18 Dupa rapirea credinciosilor, a Bisericii, va fi o perioada de mare apostazie de 7 ani, in timpul careia, un dictator numit Anticrist, va guverna lumea. El va fi contrariul lui Hristos, in intregime supus lui Satan, "balaurul". El va avea in stapanire viata politica si economica, si lui i se va aduce inchinare ca lui Dumnezeu.
Apocalipsa 6:1-17, 8:7 pana la 9:21, 11:13-14, 15:1 Mania lui Dumnezeu va fi revarsata peste pamant in timpul acestei perioade.
Apocalipsa 16:13-16, 19:11-21 iata-L pe Hristos revenind vizibil si in
glorie. El rastoarna fortele reunite ale lumii organizate impotriva Lui de catre Antihrist si Satan. Este batalia de la Armaghedon. E vorba de mult mai mult decat de un mare razboi intre natiuni, e confruntarea finala intre puterile dominate de Antihrist si satan, si crestinii glorificati.
Apocalipsa 20:1-6 Romani 8:18-23 Isaia 11:1-10. Diavolul este legat in
Adanc, si Hristos incepe sa domneasca pe pamant 1000 de ani. Corpurile celor deveniti crestini in perioada de
revarsare a maniei = Necazul cel Mare, vor fi rascumparate si glorificate.
Atata invierea crediciosilor morti inainte de necazul cel mare, cat si invierea celor care au devenit crestini in necazul cel mare, dar care au fost ucisi din cauza asta, se numesc "prima inviere" si ferice de cei care au parte de ea.
La inceputul Imparatiei de 1000 de ani blestemul pe care L-a rostit Dumnezeu impotriva pamantului (Geneza 3:17, 18), din cauza pacatului omului va fi ridicat. In timpul acestei perioade, lumea va fi din nou in starea sa normala, adica asa cum a facut-o Dumnezeu.
Apocalipsa 20:6 Luca 19:11-27 Crestinii (servii Sai) vor domni cu Hristos in timpul acestei perioade de 1000 ani (fac aici o paralela: majoritatea oamenilor de stiinta au ajuns astazi la concluzia ca datarea cu carbon nu e atat de demna de incredere, si ca de fapt Pamantul este foarte tanar, are in jur de 6000 de ani. Cum la Dumnezeu o zi e ca 1000 de ani, si 1000 de ani ca 1 zi, si fiindca a facut pamantul in 6 zile si in a 7-a s-a odihnit, se pare
ca acest tipar Dumnezeu vrea sa il pastreze si in ce priveste intreaga istorie a omenirii: 6000 de ani lumea a trudit (sub puterea Satanei), si in a 7-a mie de ani se va odihni sub conducerea lui Isus).
Locul, ocupatia crestinilor va fi atunci, in imparatia de 1000 de ani, dupa masura fidelitatii lor la ora actuala, rasplatirea despre care vorbeam.
de fapt si de drept, pentru cei credinciosi acea etapa de evaluare a
faptelor facute din credinta nu se va numi judecata, ci rasplatire.
uitati ce zice aici:
Joh 5:24 Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede īn Celce M'a trimes, are viata vecinica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.
25 Adevarat, adevarat va spun, ca vine ceasul, si acum a si venit, cīnd cei morti vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, si ceice-l vor asculta, vor īnvia..
28 Nu va mirati de lucrul acesta; pentruca vine ceasul cīnd toti cei din morminte vor auzi glasul Lui,
29 si vor iesi afara din ele. Ceice au facut binele, vor īnvia pentru
viata; iar ceice au facut raul, vor īnvia pentru judecata. (aici, desi sunt spuse impreuna in interiorul aceluiasi verset, mai tarziu vom vedea ca au loc in timpuri diferite)
Emilia B. spune:
ca sa vedem explicata si mai bine ideea de rasplatire, redau aici ceva din Matei si o sa-mi permit sa comentez ceva in paranteza:
Mat 25:13 Veghiati dar, caci nu stiti ziua, nici ceasul īn care va veni Fiul omului.
14 Atunci Īmparatia cerurilor se va asemana cu un om, care, cīnd era
sa plece īntr'o alta tara, a chemat pe robii sai, si le-a īncredintat avutia sa.
15 Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, si altuia unul: fiecaruia dupa puterea lui; si a plecat.
16 Īndata, cel ce primise cei cinci talanti, s'a dus, i-a pus īn
negot, si a cīstigat cu ei alti cinci talanti.
17 Tot asa, cel ce primise cei doi talanti, a cīstigat si el alti doi
cu ei.
18 Cel ce nu primise decīt un talant, s'a dus de a facut o groapa īn
pamīnt si a ascuns acolo banii stapīnului sau.
19 Dupa multa vreme, stapīnul robilor acelora s'a īntors si le-a
cerut socoteala.
20 Cel ce primise cei cinci talanti, a venit, a adus alti cinci
talanti, si a zis: "Doamne, mi-ai īncredintat cinci talanti; iata ca am cīstigat cu ei alti cinci talanti."
21 Stapīnul sau i-a zis: "Bine, rob bun si credincios; ai fost
credincios īn putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intra īn bucuria stapīnului tau."
22 Cel ce primise cei doi talanti, a venit si el, si a zis: "Doamne,
mi-ai īncredintat doi talanti; iata ca am cīstigat cu ei alti doi talanti."
23 Stapīnul sau i-a zis: "Bine, rob bun si credincios; ai fost
credincios īn putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intra īn bucuria stapīnului tau!"
24 Cel ce nu primise decīt un talant, a venit si el, si a zis:
"Doamne, am stiut ca esti om aspru, care seceri de unde n'ai samanat, si strīngi de unde n'ai vīnturat:
25 mi-a fost teama, si m'am dus de ti-am ascuns talantul īn pamīnt;
iata-ti ce este al tau
26 Stapīnul sau i-a raspuns: "Rob viclean si lenes! Ai stiut ca secer
de unde n'am samanat, si ca strīng de unde n'am vīnturat;
27 prin urmare se cadea ca tu sa-mi fi dat banii la zarafi, si, la
venirea mea, eu mi-as fi luat īnapoi cu dobīnda ce este al meu!
28 Luati-i dar talantul, si dati-l celui ce are zece talanti.
29 Pentruca celui ce are, i se va da, si va avea de prisos; dar dela
cel ce n'are, se va lua si ce are!
(adica pentru cel care se prezinta cu nici o roada in viata lui, sa
multiplice darurile, sa aduca roade din ceea ce i s-a dat, sa "faca fapte", i se vor lua chiar si acele daruri, calitati)
30 Iar pe robul acela netrebnic, aruncati-l īn īntunerecul de afara: acolo va fi plīnsul si scrīsnirea dintilor.
ca sa termin scurgerea evenimentelor, mai adaug ca la revenirea in glorie a lui Isus, evreii il vor recunoaste ca fiind adevaratul mesia pe care L-au respins ei, ca natiune, si vor crede atunci in El. (Romani 11:25-29, Isaia 11:10-12:6 etc)
Apocalipsa 20:7-15 Satan va fi dezlegat la sf celor 1000 de ani, si va avea loc o revolta finala impotriva lui Isus, atunci va avea loc judecata celor pierduti. (aici e important de observat ca dpdv.
cronologic, cei credinciosi fusesera "judecati", sau rasplatiti deja, inainte de inceperea celor 1000 de ani), iar cine nu a fost gasit scris in Cartea vietii, ci in restul cartilor (deci vor fi registre sau evidente separate), va fi aruncat in iazul cu foc.
apoi in final Apocalipsa 21:1-22:5 Dumnezeu transfera tot Raiul pe Pamant, dar un pamant nou, si un cer nou, si un oras ceresc. De aici se poate stabili cu precizie dimensiunile, materialele... concluzia: este o realitate obiectiva, eterna, care nu va avea niciodata sfarsit.
irina.c. spune:
Eu cred ca nu are importanta daca distingem semnele celei de-a Doua Veniri,etc.Cred ca a doua venire a lui Iisus si sfarsitul lumii vin in clipa mortii noastre,deci,daca suntem pregatiti pentru asta,suntem pregatiti si pentru venirea cu slava a lui Hristos.Va simtiti pregatiti sa muriti?Eu nu ,dar nadajduiesc la mila lui Dumnezeu.Caci gresim in fiecare clipa fata de El,si poate nu in fiecare clipa ne cerem iertare.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
lily spune:
Xenocid
Daca ai citi Isaia, Psalmul 22 , Daniel, marturiile primilor crestini , apostolii care au murit in credinta din Faptele Sfintilor Apostoli (cap. 3,4,5), ai intelege Sarbatoarea Pascala cind crestinii sarbatoresc Invierea Domnului! Sa fie tot o infloritura?
Trebuie sa citesti Vechiul Testament, preluat de la poporul ales al lui Dumnezeu si sa vezi ca acesta nu a crezut in Mesia. Ca a fost rastignit dupa legile de atunci, un tilhar intre tilhari, dar caruia nu I S-a gasit nici-o vina. Cine aplica legile, cine hotara vinovatia unui om si pe baza caror dovezi si marturii, ce metode existau de a judeca un om acum 2000 ani, iata intrebari grele al caror raspuns se afla in manuscrisele descoperite.
Problema este de-a dreptul serioasa pt milioane de crestini care se incred in Iisus Hristos, care Isi pun nadejdea in El ca fiind Fiul lui Dumnezeu si care cred ca a Inviat din morti, a treia zi dupa Scripturi si care umeaza sa se reintoarca nu pt a a se jertfi si a mai suferi, ci in toata Slava Lui!
Crestinii au o misiunea de a spune, de a vorbi despre ceea ce au aflat, Adevarul care ii face liberi si de care s-au convins prin citirea Cuvintului, prin revelatie, de a fi ambasadori ai lui Dumnezeu indemnind oamenii sa vina la El pina nu va fi prea tirziu, cit este Lumina in lume. Alegerea depinde desigur de fiecare om in parte.
Cit priveste acuzatia de xeno-fobie, din cite stiam inseamna ura strainilor. Te asigur ca nu urasc pe nimeni, dimpotriva imi sint dragi toate fiintele din lume, ma bucura sa cunosc diversitatea extraordinara de rase, nationalitati, temperamente, limbi vorbite, traditii, credinte, cunostinte acumulate si culturi impresionante etc. 
Emilia B. spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
Hristos ne-a facut din nou Raiul accesibil (pana la El toate sufletele se duceau in Iad, cred ca exceptie a facut Ilie si Enoh, care au fost ridicati direct la Ceruri)
gandacelu' scumpa, tu iti dai seama ce scrii? adica Avraam s-a dus in Iad dupa moarte? sau Moise s-a dus in Iad dupa moarte? adica din iad s-a intors el cand a aparut pe munte alaturi de Ilie, cand au stat de vorba cu Isus?... mai sunt si alte exemple...
cat despre acea "taina" a iertarii pacatelor de catre preoti, o sa deschid alt subiect separat, ca sa nu ne abatem.