Reintoarcerea Regelui !!!
Raspunsuri - Pagina 2
lily spune:
Ma gindisem si eu tot la un rege pamintean...
Am studiat, am citit multe pareri pro si contra, argumente si marturii ale crestinilor si cred in Isus, in profetiile referitoare la a 2-a Lui venire datorita Bibliei.
Mult timp m-am intrebat daca e adevarat ca Isus este Salvatorul si merita sa ma calauzeasca in viata, dar multe interdictii puse de oamenii religiosi, interpretari si biserici felurite, schisme, lupte, orgolii si pacate ale fetelor bisericesti m-au tinut depaaarte de problema minturii.
Insa religia nu e credinta, de credinta am nevoie in orice fac-fara credinta nu supravietuiam peste un anume prag, din cauza incercarilor carora a trebuit sa le fac fata.
Iar pe Isus ori Il accepti, ori Il respingi-insa cert e ca a existat, pina si numaratoarea anilor in functie de anul nasterii Sale. Iar demonii din Biblie au crezut si s-au cutremurat-insa nu cu o credinta salvatoare.
De ce sa accepti o solutie oferita in dar, fara merite personale, fara fapte si fara altceva in plus? Pt ca asta e oferta facuta de Dumnezeu omului pacatos, care i-a intors spatele alegind sa traiasca dupa voia lui.
Cum m-am convins de adevarul Lui? Prin credinta-cred ca Isus va reveni si voi fi mereu cu El.
Dar nu ma vad apartinind vre-unei religii din nastere, fara sa imi pot exercita liberul-arbitru, fara posibilitatea sa cunosc acea doctrina. Si nu pot intelege cum il reduce religia pe Isus, pe Dumnezeu la o biserica-casa-locas de cult facut de oameni, cind El este Spiritul infinit?
------------------------------------------------------------
Xeno
pt propunere, iata ca ai ce ai dorit -forum religios, ruga ti-a fost implinita 
"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux
pulstar spune:
quote:
Originally posted by lily
De ce sa accepti o solutie oferita in dar, fara merite personale, fara fapte si fara altceva in plus? Pt ca asta e oferta facuta de Dumnezeu omului pacatos, care i-a intors spatele alegind sa traiasca dupa voia lui.
Omul respectiv, pacatos sau nu,( nu este necesar ca acesta sa-i fi intors spatele lui Dumnezeu, pt. ca nici nu cred ca ar avea cum sa faca asta oricat de mult s-r stradui) nu ar intelege si nu ar aprecia "oferta" mantuirii oferita drept cadou de catre D-zeu, de aceea nu cred ca mantuirea poate veni mai repede decat suntem noi pregatiti sa o primim. Oferte de "mantuire" gasim la tot pasul, important e sa le vedem si sa le valorificam...
quote:
Originally posted by lily
Si nu pot intelege cum il reduce religia pe Isus, pe Dumnezeu la o biserica-casa-locas de cult facut de oameni, cind El este Spiritul infinit?
Religia il reduce pe Isus la biserica prin faptul ca Isus este un "produs" al religiei iar religia un "produs" al bisericii, asadar Isus + religie = "produse" ale bisericii, intretinute in mod activ de catre aceasta...

Referitor la Forta Vietii Infinite denumita de catre unii D-zeu, Allah, etc., Aceasta transcede orice limite impuse de mintea umana, religie sau carte... Aceasta exista prin Sine Insasi, este infinita si atemporala. Ea nu este nici Isus nici sfanta Treime nici alte personaje create de mintea umana. Ea pur si simplu exista, indiferent daca noi credem asta sau nu, suntem patrunsi de Ea si existam prin Ea, indiferent daca constientizam asta sau nu...
Asta este ceea ce cred eu...
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu am nimic impotriva celor religiosi, sau a religiei in sine (care imi este indiferenta, atata tot). Suntem liberi sa alegem calea pe care o simtim potrivita pentru noi. Religia este doar o cale...
Cai exista insa nenumarate...
-----------------------------------------
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/
lucia_cs spune:
Pentru Plustar si Xenocid
Daca nu sunteti interesate de astfel de subiecte, atunci lasati in pace pe altii care sunt interesati. Exista o gramada de subiecte pe acest forum, daca nu sunteti intereate, de ce intrati pe aici?
Dedicatie:
Matei 23:13 Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia Cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre, nu-i lasati sa intre.
Este un subiect foarte important pentru multi dintre noi, deci nu isi au locul urari ironice din partea celor care nu sunt interesati.
Binecuvantati sa fim cu totii!
Lucia sotia lui Csaba.
DARAEL spune:
Chiar daca voi supara pe multi, eu sunt de parere ca daca ASTAZI Iisus ar veni pe Pamant, ar fi crucificat a 2-a oara si nu sunt sigur ca nu ar fi si multi crestini care ar striga BARABAS, BARABAS...
FITI BINECUVANTATI TOTI !
Ratacitor prin lume,
singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Adela99 spune:
va citesc pe la mai toate subiectele legate de religie... uneori va invidiez alteori... (ma refer la cei credinciosi - scuzati daca folosesc termeni gresiti pe ici pe colo, da' nu's umblata de mult pe la biserica)
si de cate ori citesc ceva care in ochii mei depaseste sa zicem limita "potrivit-ului" (adica nici prea-prea, nici foarte-foarte)ma intreb cum ati ajuns atat de credinciosi, de patrunsi, de convinsi... carui fapt se datoreaza convingerea si credinta voastra puternica (fie ortodoxa sau protestanta sau baptista)... traditie in familie, experiente de viata, incercari... sau sunteti patrunsi de cuvintele Bibliei..sau...revelatie, iluminare?
si ma mai intreb: oare mie ce-mi lipseste, de ce nu pot fi ca voi... vointa? credinta?... problema mea e (cred) ca pe alocuri mi se pare ca ratiunea si credinta nu merg mana in mana
am fost foarte sincera cand am scris aceste randuri, si daca nu puteti sa-mi raspundeti sincer si fara a ma lua la rost, va rog mai bine abtineti-va sau ignorati-mi mesajul
lucia_cs spune:
Daca ma simt pregatita?
Uneori da, uneori nu. de exemplu acum nu ma simt pregatita pentu ca m-am suparat pe cei care-si bat jos de Dumnezeu si uit ca "razbunarea ii apartine Lui Dumnezeu", ca noi oamenii nu putem face nimic sa-I aparam Numele.
Ma simt pregatita cand vad ca reusesc pe cat posibil sa ma imbrac in Isus si sa-mi cultiv cat mai multe din calitatile Lui.
Ma mai simt pregatita cand citesc Cuvantul Lui Dumnezeu si citesc in 1 Ioan 2:1 1. Copilasilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor pe Isus Hristos Cel neprihanit.
Chiar daca gresim, Dumnezeu cunoaste inima noastra, dar si firea noastra pacatoasa de aceea ne iarta, de aceea L-a trimis pe Isus.
Dumnezeu sa ne binecuvanteze!
Lucia sotia lui Csaba.
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by Adela99
va citesc pe la mai toate subiectele legate de religie... uneori va invidiez alteori... (ma refer la cei credinciosi - scuzati daca folosesc termeni gresiti pe ici pe colo, da' nu's umblata de mult pe la biserica)
si de cate ori citesc ceva care in ochii mei depaseste sa zicem limita "potrivit-ului" (adica nici prea-prea, nici foarte-foarte)ma intreb cum ati ajuns atat de credinciosi, de patrunsi, de convinsi... carui fapt se datoreaza convingerea si credinta voastra puternica (fie ortodoxa sau protestanta sau baptista)... traditie in familie, experiente de viata, incercari... sau sunteti patrunsi de cuvintele Bibliei..sau...revelatie, iluminare?
si ma mai intreb: oare mie ce-mi lipseste, de ce nu pot fi ca voi... vointa? credinta?... problema mea e (cred) ca pe alocuri mi se pare ca ratiunea si credinta nu merg mana in mana
am fost foarte sincera cand am scris aceste randuri, si daca nu puteti sa-mi raspundeti sincer si fara a ma lua la rost, va rog mai bine abtineti-va sau ignorati-mi mesajul
Adela,
La mine a inceput acum vreun an si jumatate.
Il cunosteam pe Dumnezeu, dar nu stiam decat ca exista, nu stiam prea multe despre El. Afirmam ca il cunosc, dar in realitate nu il cunosteam.
M-a ajutat cineva, mi-a prezentat Cuvantul Lui - Biblia, mi-a aratat cat de bun este El.
Mi-a aratat ceea ce a facut El pentu noi.
Mi-a aratat faptul ca El ne da tot ceea ce avem si nu ne cere decat IUBIRE.
Am inceput sa citesc mult din Biblie si din materiale ajutatoare care erau o sinteza a Bibliei, si asa L-am cunoscut mai bine pe Dumenzeu. Nu poti sa cunosti o persoana decat daca comunici cu ea, Dumnezeu comunica prin Biblie si prin Spiritul Sfant.
Dupa ce l-am cunoscut mai bine tot ceea ce mi-am dorit a fost sa fiu cu El, pentru ca este singurul care este Corect si Bun.
Daca vrei sa-l cunosti pe Dumnezeu eu nu ti-as recomanda decat Biblia, prima oara Noul Testament, si dupa aceea Vechiul Testament.
Vei gasi lucruri minunate. Ai sa vezi comportamentul lui Isus.
Nimanui nu-i lipseste nimi este necesara doar o inima sincera.
Daca mai ai alte intrebari iti raspund cu ea mai mare placere.
Lucia sotia lui Csaba.
pulstar spune:
quote:
Nu poti sa cunosti o persoana decat daca comunici cu ea, Dumnezeu comunica prin Biblie si prin Spiritul Sfant.
Sa inteleg ca Dumnezeu este o persoana? Un mosneag cu barba alba care locuieste in nori?
..iar oamenii comunica cu El citind biblia (la randul ei scrisa de oameni)..
..Scuze dar nu m-am putut abtine
-----------------------------------------
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/
alexxia spune:
Pulstar,
Am aceasi rugaminte la tine ( pe care am avut-o si la Alin ), incearca sa fii toleranta.
Gandeste-te ca suntem persoane diferite, cu credinte diferite si nivele de intelegere diferite.
Emilia a pus o intrebare. Am vazut ca ai raspuns la ea, ti-ai spus parerea si apreciez asta.
Totusi nu crezi ca a lua in bataie de joc credinta altor este deja cam mult ?
Oricat de absurd ti s-ar parea, credinta ocupa un loc important in viata mea (probabil si in viata altora de pe acest forum ) si nu ma simt bine vazand-o batjocorita gratuit.
Sper sa nu intelegi gresit ce am spus
Cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
lucia_cs spune:
Plustar,
Dumenzeu nu este persoana, este duh, Dumnezeu te-a facut si pe tine, si pe mine, si pe toti oamenii de pe pamant. Dumnezeu iti da si tie si mie si tuturor oamenilor de pe pamant mancare si tot ceea ce avem nevoie.
Fara El nu ai fi in stare sa faci nimic, indiferent daca esti constienta sau nu.
Chair ar putea sa fie o dovada pentru tine ca desi il hulesti El tot are grija de tine.
Matei 5:45 ca să fiti fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi si peste cei buni, si dă ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Daca ai lua Biblia si ai incerca sa citesti ceva din ea, poate ai intelege modul prin care Dumnezeu comunica cu tine.
Lucia sotia lui Csaba.