Pentru fetele din strainatate !
Fetele,
Vad ca multe dintre voi sunteti din tari straine, unele poate maritate acolo cu straini, altele poate plecate cu sotul si el roman, altele poate numai la munca si aveti de gand sa va intoarceti. As dori sa stiu si eu (si probabil si alte fete din Romania) cum ati reusit sa plecati, cum o duceti acolo, ce munciti, pe scurt care a fost povestea voastra de ati ajuns in tara respectiva.
Dar in primul rand, cum ati reusit sa ajungeti acolo. Eu una imi doresc foarte mult sa merg intr-o tara straina (macar pentru o perioada, daca nu de tot), insa nu am posibilitatea deocamdata. Nu prea am cunostinte apropiate in alte tari si nu m-as duce la risc.
Poate ne dati si noua vreo idee.
Va multumesc!
Raspunsuri
Corina spune:
Hai sa iti raspund eu!!Am ajuns aici din intimplare,nu m-am hotarit asa odata,gata plec!!!!
Mi-am cunoscut sotul ,este francez,iar el m-a convins sa vin aici!Ne-am casatorit,apoi a venit bebe!!
Asta e tot!!
Corina si Anna nazdravana!!
symaco spune:
tot cam asa ceva si la mine:
cunoscut sotul,plecat unde era el stabilit
dupa lupte mari cu birocratia,am reusit sa ne adunam stampile,hartiute apostile si ne-am casatorit.imediat dupa casatorie,sa nascut fetita noastra!

Ramonika spune:
Bine atunci cum l-ati cunoscut pe sotul respectiv, care v-a luat in alta tara? E doar soarta, sau ati facut voi ceva pentru asta?
Ca asa, pot sta si eu si sa-l astept pe Prince Charming toata viata si degeaba... ![]()
Ceva mai concret nu se poate?
symaco spune:
la mine afost numai soarta...nu am facut nimic!
nu zi ca poti sa astepti toata viata,cine stie de unde sare iepurele!
motanik spune:
Vad ca lumea raspunde pe graba, hai ca scriu eu mai pe larg cum a fost la mine...
In august 2001, prietenul meu de atunci (sotul meu acum!!) a plecat in Anglia ca sofer de tir cu viza de 6 luni, dupa ce in prealabil avusese iesiri in italia, Spania, Germania etc...dar cu gandul de a ajunge in Uk, unde era stabilita sora lui cu sotul ei. A ajuns aici si ccu o luna inainte de a-i expira viza (de vizitator) a aplicat pt viza self-employed, care mai babeste inseamna ca iti deschizi o afacere aici, impropriu spus pt ca de fapt tot tu muncesti pt tine numai ca platesti taxele la stat ca si cum ar fi un business. A primit acceptul de a ramane prima data pe un an. Cand i-a expirat viza de un an, a aplicat pt viza de 3, in care se afla acum. In iulie anul asta ne-am casatorit in Romania si eu am venit aici cu viza de dependent (ca sunt dependenta de el material) si cu drept de munca.
Acum, pt tine, daca ai sub 27 de ani, nu esti casatorita si nu ai dependenti in intretinere, poti ajunge in UK ca aupair. Mai multe informatii poti gasi la http://www.workpermit.com/uk/pair.htm sau mai bine la http://www.ukvisas.gov.uk/servlet/Front?pagename=OpenMarket/Xcelerate/ShowPage&c=Page&cid=1018721068281
Succes, dar sa stii ca nu e usor sa o iei de la capat intr-o tara straina. Ca aupair daca ai veni in Anglia, sa zicem (se poate si in alte tari din cate stiu eu) nu ar fi foarte greu pt ca ai sta intr-o familie, ai avea casa si masa la ei si nu ar fi un risc mare din moment ce familia e cercetata prin Ambasada. Daca ai nelamuriri, contacteaza-ma si te ajut pe cat pot.
Andra
anangel_lexi spune:
Sunt unii oameni care chiar isi pun in cap sa se insoare/marite cu persoane din alta tara, considerand ca e cea mai buna metoda de a ramane acolo. Dar sunt altii care ajung intamplator la asa ceva. E chesite si de noroc. Poti sa intalnesti un tip din cine stie ce tara si sa nu-ti mearga bine cu el si sa gasesti unul in Romania cu care s-o duci ca-n sanul lui Avram. Acum depinde ce vrei tu: sa ramai de tot acolo sau sa stai doar o perioada? Daca vrei sa stai doar o perioada, cauta-ti o bursa de studii sau un loc de munca pe perioada limitata. oricum trebuie sa fii pregatita dinainte: nici acolo nu umbla cainii cu covrigii in coada.
Succes!
Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine
Corina spune:
Eu mi-am cunoscut sotul pe un forum in limba franceza!la inceput am vorbit pe chat,apoi la telefon,iar cind i-am trimis poze l-am dat gata!!!A venit sa ma vada dupa doua luni,iar dupa inca doua am venit eu aici si ne-am casatorit!
Voila!!
Corina si Anna nazdravana!!
Mik spune:
Pe scurt, plecat la studii lungi, gasit job super, gasit Prince Charmant (mai multi chiar si am putut alege).
Prince Charmant gasesti peste tot, tre' sa te uiti bine imprejur. Bafta !
Mik.
spic de grau spune:

Sotu e informatician
, si-a gasit de lucru aici (pe perioada nedeterminata), fapt care m-a "convins" sa abandonez ce aveam in tara si sa vin aici.
(cu
mai nu cu bicicleta! 
)
Pareri de rau?
..mmmm - poate dupa familie.
Nu te astepta ca in strainatate sa gasesti covrigi in cozile cainilor, sau strainii sa-si deschida larg bratele (cel putin nu din prima clipa..eu una as fi susceptibila sa fie din prima secunda 
)
Luminita
si
DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
aniela23 spune:
eu l-am cunoscut tot pe internet pe-al meu englez,ne-am indragostit lulea, am venit aici, am fost impreuna un an, ne-am despartit dar am hotarat sa mai stau aici o perioada pana strang bani sa fac ceva cu viata mea in Romania.Cum bani nu apuc sa strang mai deloc sunt nehotarata, nu stiu daca vreau sa raman sau sa ma intorc in tara mea.Mai astept vreo 2 ani, sa vad ce se intampla,daca in 2 ani nu sare nici un fel de iepure de nicaieri ma intorc in Romania si-mi iau viata de unde am lasat-o.Nu stiu ce sfat sa iti dau, inainte sa vin in Anglia visam cu ochi deschisi la cat de bine o sa-mi fie, dar ajunsa aici dorul de Romania e mistuitor, o parte de mine a ramas acolo si nu cred ca o sa pot vreodata fi complet fericita aici.Iar cand merg in vizita in Romania abia astept sa ma intorc aici.Suflet hoinar,fara sa stiu ce inseamna cu adevarat ''acasa''.Daca as putea sa dau timpul inapoi nu cred ca as mai face acelasi pas sa vin aici.Poate sunt eu mai sentimentala si mai ''inimoasa'' de ma consum asa ca bleaga.
(chiar acum ascult un post de radio romanesc si simt cum mi se strange inima ca nu sunt acolo,printre ai mei)