Preot duhovnic

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

ok, sa zicem ca ti-ai gasit un duhovnic. cum incepi spovedania?
parinte, am facut si-am dres, eu pacatoasa de mine nici nu stiu de cand nu m-am mai spovedit. ce fac, spun totul din urma?
adica, incep cu pacatele de prin copilarie? sau ma intreaba el? sau le spun pe cele mai grele?
cum sa fac?

gen, o mamica de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Draga gen68,
In primul rand trebuie sa constientizam pacatele pe care le-am facut si sa dorim ca Dumnezeu sa ni le ierte. Ca sa ne fie iertate pacatele, trebuie sa ne para rau cu adevarat ca le-am savarsit, sa le marturisim preotului duhovnic si sa ne straduim sa nu le mai facem.
Ca sa stii cum trebuie facuta o spovedanie, te sfatuiesc sa cumperi un indrumar despre spovedanie care se gaseste in biserici sau sa cauti pe net. Acolo vei gasi o enumerare a faptelor noastre care sunt socotite pacate precum si sfaturi despre modul cum trebuie sa decurga o spovedanie. Presupun ca nu te-ai mai spovedit de multa vreme, de aceea eu cred ca ar fi bine sa incepi din copilarie. Noteaza-ti pe o hartie, ca sa nu uiti, tot ce ai facut, fara sa omiti nimic, chiar daca de unele te rusinezi, poate, si spune-i preotului ca vrei sa faci o marturisire completa si citeste-le.
Prima spovedanie nu e usoara, "cuiva" nu-i convine gandul tau bun si o sa incerce sa te impiedice prin diferite metode. Dar, odata ce ti-ai propus acest lucru, roaga-te la Dumnezeu si la Maica Domnului sa te ajute sa-l infaptuiesti si vei simti ajutorul. Usurarea pe care o simti dupa prima spovedanie nu se aseamana cu nimic.
Iti doresc ca bunul Dumnezeu sa te ajute sa pui inceput bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

carmenus-invartecus, bogdaproste.
va voi tine la curent cu piedicile pe care o sa le am. ca mereu cand mi-am propus sa ajung la biserica, a trebuit sa se intample cate ceva. ca si acum, tre' sa facem sfestanie la casa (stam de 2 luni in ea) si mereu se iveste cate ceva (ba nu e curata, ba nu sunt toate puse la locurile lor, ba mai trebuie sa cumparam cate ceva), si tot aman.

gen, o mamica de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Interesant ce ziceti voi, pe aici.
Si eu de curand am citit niste carti despre viata si minunile parintelui Porfirie din Grecia, foarte bune, vi le recomand cu caldura, pe mine m-au ajutat mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Nu vreau sa lezez pe nimeni, dar nu toti duhovnicii despre care se spune ca sunt vazatori cu duhul pot sa faca bine. Tatal meu a facut 3 accidente cerebrale intr-o singura luna din cauza unui parinte "vazator cu duhul". Stiu ca o sa-mi spuneti ca nu preotul este de vina, ca soarta si nu-stiu-ce... Poate ca aveti dreptate. Numai ca eu umblu cu "manusi de protectie" cu preotii vazatori cu duhul, pentru ca acel "cineva" despre care vorbeati se poate ascunde si in manastiri sau biserici in care nici nu ganditi ca ar putea fi. (Ganditi-va numai la preotii care "deschid cartea" - cati sunt!)
Inca o data, nu ma refer la niciunul dintre preotii despre care s-a pomenit pe aceasta lista, asa ca nu as vrea sa se supere cineva pe mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by carmenus

De la Brasov pana la Busteni nu e cale foarte lunga. La manastirea aflata in apropierea telecabinei, exista un parinte deosebit (parca Ghenadie se numeste - este chiar ctitorul manastirii) despre care se spune ca este vazator cu duhul. Este foarte bland, cald si primitor si cei care au fost la el mi-au spus ca iti deschizi sufletul foarte usor in prezenta lui. Daca poti, te-as sfatui sa faci un drum pana acolo si sa dea Dumnezeu sa-ti fie de folos.

Dragi Carmenus si Vianne, am fost duminica la slujba la aceasta manastire! este Man. Caraiman, un loc superb - o poienita intre munti, nemaipomenit. Si l-am vazut si pe Pr. Gherontie, care doar ne-a binecuvantat. Nu am reusit sa vorbesc cu Sfintia Sa, dar vreau foarte mult sa merg inca o data cat de curand.

Este intr-adevar un loc foarte puternic, te trec fiori cand te rogi in Paraclisul Maicii Domnului (o cladire micuta care imbratiseaza bradul in care Parintele o vede pe Maica Domnului) !

Va recomand tuturor sa mergeti daca aveti ocazia!

Doamne ajuta-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Star, ma bucur mult ca ai ajuns acolo.... E un inceput.. Eu stiu locul si il stiu si pe parinte. Poate reusesti sa mai mergi intr-o zi lucratoare sa poti vorbi in liniste.

Sa te ajute Dumnezeu in tot ceea ce faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

haideti sa va recomand si eu un loc sfant... o manastire la care am mers cativa ani buni... si care mi-a adus toate cele bune in suflet (inclusiv credinta... ca eu ajunsesem acolo ca... turist;))
acolo este si o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, si un Izvor al Tamaduirii (care tasneste din altar in ziua Izvorului Tamaduirii si se opreste la Adormirea Maicii Domnului... cele doua hramuri ale Manastirii)

se afla pe drumul de la Targoviste la Campulung, pe un deal (abrupt) care are exact inaltimea Golgotei... acolo au fost multi pustnici in timp (sunt crapaturi in stanca unde s-au pustnicit) si acel deal a fost si inainte de Hristos altar pagan... cu multe-multe vestigii istorice si arheologice...

Manastirea se cheama Cetatuia "Negru-Voda" si se afla intr-o pestera...

este un loc cu adevarat binecuvantat de Dumnezeu!

iaca si www.cetatuiaarges.as.ro/index_2.html" target="_blank">site-ul, care si pentru mine e o noutate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by Vianne

Star, ma bucur mult ca ai ajuns acolo.... E un inceput.. Eu stiu locul si il stiu si pe parinte. Poate reusesti sa mai mergi intr-o zi lucratoare sa poti vorbi in liniste.

Vianne, te rog sa-mi spui cand pot merge in timpul saptamanii? mai ales in ce parte a zilei, ca eu lucrez pana la 17, deci daca ajung seara pe la 18 cred ca e tarziu...

Si tie sa iti ajute Dumnezeu pentru sfaturile bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Gandacelu, multzumim....Am auzit si eu de Manastirea Cetatuia si se fac pelerinaje si din Brasov.

Star, eu ma gandeam sa iti iei o zi de concediu si sa mergi de dimineata, sa stai la slujba si apoi sa vorbesti cu parintele. Ce zici?

Sa te ajute Dumnezeu in continuare si sa iti coboare pacea in suflet...

Mergi la inceput