Preot duhovnic
Raspunsuri - Pagina 3
star33 spune:
Draga Vianne, iti multumesc frumos pentru recomandare!
Stiu biserica de care imi spui, o sa incerc. La fel, cineva mi=a spus despre preotul de la Bis. Sf. Gheorghe vis-a-vis de cinema Patria (aproximativ). Uite asa cedem ca sunt multi duhovnici buni...
carmenus spune:
De la Brasov pana la Busteni nu e cale foarte lunga. La manastirea aflata in apropierea telecabinei, exista un parinte deosebit (parca Ghenadie se numeste - este chiar ctitorul manastirii) despre care se spune ca este vazator cu duhul. Este foarte bland, cald si primitor si cei care au fost la el mi-au spus ca iti deschizi sufletul foarte usor in prezenta lui. Daca poti, te-as sfatui sa faci un drum pana acolo si sa dea Dumnezeu sa-ti fie de folos.
Vianne spune:
Star33, poti incerca unde crezi dar trebuie numai sa incepi. Il stiu si pe parintele de la biserica Sf Gheorghe. Sau, asa cum zice si Carmenus, poti merge si la Manastirea Caraiman de la Busteni, unde e un loc f puternic. Acolo e Parintele Gherontie. Daca vrei sa mergi acolo, iti recomand sa mergi intr-o zi din cursul saptamanii pt a sta pe indelete de vorba. Poti lua un microbus pana acolo si cobori inainte de intersectia cu strada care merge spre hotel silva. Poti sa ma mai intrebi, dar asa cum am mai spus, du-te undeva, nu mai amana.
Sa te ajute Dumnezeu si sa iti calauzeasca pasii
star33 spune:
Iti multumesc inca o data Vianne. O sa-ti spun rezultatul, de indata ce o sa vorbesc cu un preot.
Ti s-a intamplat sa intalnesti un Parinte vazator cu duhul, asa cum se spune ca era Pr. Arsenie Boca? Care sa stie problema ta dinainte a a o spune si sa stie intr-un fel si deznodamantul? Stii, uneori am vrea sa ne spuna cineva: fa asa si noi asa sa facem, sa nu mai traim in incertitudine. Insa este nevoie si de multa rugaciune...
star33 spune:
[quoteDe la Brasov pana la Busteni nu e cale foarte lunga. La manastirea aflata in apropierea telecabinei, exista un parinte deosebit (parca Ghenadie se numeste - este chiar ctitorul manastirii) despre care se spune ca este vazator cu duhul. Este foarte bland, cald si primitor si cei care au fost la el mi-au spus ca iti deschizi sufletul foarte usor in prezenta lui. Daca poti, te-as sfatui sa faci un drum pana acolo si sa dea Dumnezeu sa-ti fie de folos.[/quote]
Carmenus, nu stiam de aceasta manastire. Iti multumesc din suflet pentru sfat! 
star33 spune:
quote:
Ti s-a intamplat sa intalnesti un Parinte vazator cu duhul, asa cum se spune ca era Pr. Arsenie Boca? Care sa stie problema ta dinainte a a o spune si sa stie intr-un fel si deznodamantul? Stii, uneori am vrea sa ne spuna cineva: fa asa si noi asa sa facem, sa nu mai traim in incertitudine. Insa este nevoie si de multa rugaciune...
Sebastian, intamplarea ta e foarte frumoasa. Ce crezi, exista anumiti Parinti vazatori cu duhul (aici ma refer la cei renumiti, Pr. Teofil, Pr. Adrian, etc) sau orice preot este intr-un fel vazator cu duhul? Mai ales atunci cand te spovedesti si te indruma ce sa faci mai departe.
Scriam mai devreme ca Pr. Rafail a spus ca noi ne nastem duhovnicul, adica noi ne rugam ca Domnul sa ii puna in gand ceea ce este bine pt. noi, iar Sfintia Sa la fel se roaga.
un_tata spune:
quote:
Originally posted by star33
Mi s-a intamplat mie cu fostul meu duhovnic: parintele Adrian de la manastirea Antim din Bucuresti. Anul trecut (la cei 91 de ani ai sfintiei sale) s-a mutat la schitul Locurele (unde sunt trei calugari si nu este curent electric) care apartine de manastirea Lainici.
Exemplu:
-------
Intr-o vreme ma macina gandul ca am doua prenume: Eduard si Sebastian. In calendar exista un sfant mucenic cu numele Sebastian. Dar Eduard? Nimic. Lumea ma striga - din obisnuinta - Edi si imi pare rau ca nu ma folosesc de numele mucenicului care imi este protector. Numai in pomelnice, in acest forum si in listele de discutii cu persoane care nu ma cunosc ma folosesc de celalalt prenume: Sebastian.
Pe cand ma framanta acest gand, m-am dus sa-l vizitez pe parintele Adrian. Cand am intrat in curtea manastirii Antim, l-am vazut venind spre mine. M-am dus spre dumnealui si i-am spus:
- Sarutmana, parinte!
- Sa-ti ajute Dumnezeu! mi-a raspuns si apoi a continuat:
- Cum te cheama?
- Sebastian - am raspuns eu, folosindu-ma de al doilea prenume.
- Nu mai ai si alt nume? m-a intrebat parintele.
- Ba da... Eduard.
- Si de ce ti-e rusine cu el? Stii cine este de vina ca ai doua prenume?
In timp ce ma gandeam in tacere la nasii si la parintii mei, parintele mi-a spus:
- Nu sunt de vina nici nasii si nici parintii, ci preotul care te-a botezat. Dar acum sa nu te necajesti din aceasta cauza. Orice nume se poate sfinti prin faptele celui care il poarta. Cauta deci sa fii bun.
* * *
Mai am si alte exemple, dar sunt mult mai personale.
Doamne, ajuta!
Sebastian
star33 spune:
quote:
Originally posted by Vianne
[font=Comic Sans MS]Star33, poti incerca unde crezi dar trebuie numai sa incepi. Il stiu si pe parintele de la biserica Sf Gheorghe. Sau, asa cum zice si Carmenus, poti merge si la Manastirea Caraiman de la Busteni, unde e un loc f puternic. Acolo e Parintele Gherontie.
Draga Vianne, uite un articol aparut recent despre Manastirea de la Busteni si Parintele Gherontie:
http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=637&&codcap=199&&idart=5693

Vianne spune:
Servus!
Multzam fain pt articol dar l-am citit chiar in Formula As.
Tu ce ai mai facut? Te-ai hotarat unde te duci?
Pupici
bebetica spune:
Mergi la biserica si poate intr-o buna zi vei simtii ceva deosebit in prezenta unui preot ....acela va fi cel care te va putea sfatui. Nu este vorba de curaj, este vorba de simtire . Incearca si cu siguranta vei reusi.
Sunt convisa ca vei fi ascultata cu multa atentie de orice preot.
Este indicat sa ai un singur duhovnic dar trebuie mai intai sa-l gasesti.
Parintele meu duhovnic (parintele Buga de la biserica Sf. Visarion din Bucuresti) atunci cand incheie moliftele Sf. Vasile inainte de spovedanie ne spune: "Inchipuiti-va ca veniti la doctor, iar daca nu veti spune exact ce va doare ......VETI PLECA NEVINDECATI.
Ioana si al ei
STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da