Religia din care facem parte

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Star33,

Sotul meu este Catolic.

Imi pare rau ca nu-ti pot da un raspuns care sa te satisfaca, dar ti-l dau totusi. :)

Noi nu ne-am casatorit la nici o biserica. Din diverse motive am hotarat sa nu mergem, dar prin rugaciune am cerut binecuvantarea Lui Dumnezeu, pe care am simtit ca am primit-o. Ne-am jurat credinta unul altuia, am simtit ceea ce am fi simtit in biserica, cu diferenta ca am fost numai noi trei Dumnezeu, eu si Csaba. In fata lumii nu am avut cununia religioasa, dar in fata Lui Dumnezeu am avut. :)

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Adventista .

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Eu sunt ortodoxa. La fel este si sotul si tot asa ne-am botezat si copilul. Incercam sa mergem la biserica in fiecare duminica. Mergem toti trei. Si este minunat. Sa participi la Sfanta Liturghie este inaltator. Dupa ce vi de la biserica te simti mai bun, mai iubitor, mai cald, mai calm si de fapt asa si esti deoarece te-ai umplut de Duh Sfant. Aproape in fiecare duminica, pe Stefan (iubitul nostru fiu; are6 luni)il ducem la Impartasit. Cred sincer ca Impartasirea o sa-l fereasca de toate rautatile acestei lumi.

"Cel ce vrea sa primeasca prin credinta cunostinta sigura, pazeste prin fapte amintirea ei"
"...trei uriasi ai diavolului: trandavia, uitarea si nestiinta."
-Petru Damaschinul-

mariana tache, mamica lui Stefan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2 spune:

Si eu sunt ortodoxa si toti ai mei la fel.

Se pare ca DC a devenit un forum al neo protestantilor daca ne uitam putin la raspunsuri si la replicile de la subiectele despre religii.
Sau asa se infiltreaza ei peste tot pentru mai multa lor siguranta sau este o intamplare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by lucia_cs

Noi nu ne-am casatorit la nici o biserica. Din diverse motive am hotarat sa nu mergem, dar prin rugaciune am cerut binecuvantarea Lui Dumnezeu, pe care am simtit ca am primit-o. Ne-am jurat credinta unul altuia, am simtit ceea ce am fi simtit in biserica, cu diferenta ca am fost numai noi trei Dumnezeu, eu si Csaba. In fata lumii nu am avut cununia religioasa, dar in fata Lui Dumnezeu am avut. :)

Draga Lucia, iti multumesc pentru raspuns. Insa din cate stiu eu, binecuvantarea casatoriei se face numai prin slujba de casatorie. Este o mare Taina si fara ea nu cred ca putem fi binecuvantati in casatorie.

De multe ori ceea ce "simtim" noi pot fi sentimesnte/ganduri de la cel rau, care chiar asta vrea: sa nu ne mantuim. Si sa traim cu pacatele noastre, fiind convinsi ca nu traim in pacat.

Iti recomand o carte pe care o gasesti la orice biserica ortodoxa "Ridicarea casatoriei la rang de Taina" a Pr. Arsenie Boca.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

quote:
Originally posted by adela2

Se pare ca DC a devenit un forum al neo protestantilor daca ne uitam putin la raspunsuri si la replicile de la subiectele despre religii.
Sau asa se infiltreaza ei peste tot pentru mai multa lor siguranta sau este o intamplare.

Valentina
Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Ortodoxa si eu si sotul...si toata familia.
Imi place sa merg la slujba duminica, imi da o liniste interioara deosebita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

Eu sunt ortodox, iar fiul meu de trei ani si 8 luni nu lipseste duminica de la biserica.

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

quote:
Originally posted by un_tata

Eu sunt ortodox, iar fiul meu de trei ani si 8 luni nu lipseste duminica de la biserica.

Sebastian

-------------
Nihil sine Deo!

Uite aici va rog si eu pentru o sugestie sau o lamurire. Sebastian, baietelul tau sta la toata slujba de duminica? Bun, inteleg ca este in mare masura o problema de obisnuinta, de mod de viata, chiar de imitatie, asa cum invata si alte lucruri, daca intreaga familie merge la slujba, si pentru copii va fi un lucru absolut normal si il vor asimila ca atare, dar CUM REUSESTE cel mic sa stea la slujba atata timp fara sa se plictiseasca sau, si mai rau, sa vocifereze?
Recunosc ca incercarile noastre nu au fost multe, copiii nostri nu ne-au vazut mergand in mod obisnuit la slujba de duminica, in consecinta nici macar fata cea mare de 4,8 ani nu are rabdare, asa ca va rog pe voi sa ma lamuriti, rabdarea la slujba se cultiva chiar si la varste mici? Copilul meu cel mare nu are rabdare sa participe nici macar la o slujba de nunta sau botez. Nu intelege integral limbajul, cred ca in mare parte nici nu-l urmareste, nu se concentreaza atata timp, e distrasa de ceilalti etc, chestii care mie mi se par firesti la varste mici. Cum faceti sau cum vedeti aspectul asta?
Scuze, foarte probabil ca nu e fix aici locul sa pun intrebarea asta, dar deja sunt deschise cateva subiecte pe teme religioase, sper sa-mi raspundeti doar in cateva cuvinte.

Ca sa raspund si la intrebarea topicului: familie ortodoxa.

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

si noi, tot ortodoxi sau se zice crestin-ortodoxi?.
si elena, mama, m-ai facut sa-mi aduc aminte de-al meu pich care, la sfestania noului sediu al firmei, incepuse sa isi ridice tricoul de au izbucnit toti in ras...

gen, o mamica de marius

Mergi la inceput