Atelierul piticilor
Raspunsuri - Pagina 8
n/a spune:
quote:
Originally posted by ML
Vera,
ma intereseaza mai mult ce se face cu ghinde si eventual frunze mai mici (aici cresc stejari de apa cu ghinde mai mici, frunze lucioase care seamana cu frunzele de dafin si palmieri pitici...).
OGLINDA - activitate de toamna
Vârsta: 6+
Materiale:
- ghinde
- carton
- foarfeca
- lipici (tip aracet)
- oglinda
Etape:
Se decupeaza un cerc din carton. Din acest cerc se decupeaza alt cerc (concentric).
Se lipesc capacelele ghindelor pe cercul din carton.
Pe spatele nedecorat al cartonului se prinde oglinda.
----------------------------
"Savez vous que je vous aime
D' un www.warnerchappell.com/audio/ram/3014248.ram" target="_blank">amour des plus doux?
Savez vous que mon coeur me mène
Chaque jour plus près de vous?"
n/a spune:
Evident, ca pe acelasi principiu - cel al oglinzii -, putem decora orice suprafata cu capacele de ghinda: cutii, rame de tablouri, vase din lemn, din lut, etc. Le putem lasa "natur" sau lacui, colora, spreya cu aurolac sau argintolac, etc.
D' un www.warnerchappell.com/audio/ram/3014248.ram" target="_blank">amour des plus doux?
adita spune:
I-am aratat pozele astea puiului meu (are 3 ani) si in fiecare zi isi alege cate unul pe care sa il incercam si noi. Ieri am facut animalute din castane, azi vrea sa facem broasca testoasa din coaja de nuca. multumim mult de idei, sunt minunate
ticka spune:
Extraordinar! M-ati "umplut" de idei :)! Bravo!
quote:
Originally posted by qsar
Am reusit si eu sa pun in album (www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Jucarele&mid=2572&cid=12374" target="_blank">1 si www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Jucarele&mid=2572&cid=12374&page=2" target="_blank">2) cateva poze cu obiecte din lut de modelaj, scobitori, lipici etc.
Q
Q sunt superbe, abia astept sa facem si noi cu Sandica!
www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!
ML spune:
Vera,
Multumesc frumos. Am sa incerc omuletii cand vor apare ghindele. Ma gandeam sa le fac cumva o gaura in partea de jos cu un cui subtire poate, sa-l las in ghinda si sa-l fixez cu extremitatea cealalta intr-un dop de pluta pe care eventual sa pun manute si picioare (nu stiu inca din ce) si sa-l vopsesc, fac hainute pictate sau din material. Dar cred ca ghinda crapa si nu stiu cum as putea sa o tin sa bat un cui in ea. Apoi i-as lua palaria si face par din lana pentru fetita si lipi la loc dupa sau nu. Si picta cum spui cu acualrele. Dar trasaturile fetelor cum sa le fac? Mitub a avut o idee buna cu fete cu diferite expresii si sa lasi copilul sa ghiceasca ce exprima. Mi se pare tare dragut pt. copiii mai mici care sunt la inceputurile descifrarii fetei umane. Alte sugestii mai are cineva?
arboria spune:
Foarte frumoase lucrarile, Q. Am pus bookmark, in curand facem si noi. Astept ingerasul de pus in brad.
Am si eu cateva poze aici
MOS CRACIUN
Vârsta: 2,5+
Materiale:
- hartie sau carton
- vata (cotton balls)
- acuarele sau carioca
Etape:
Se printeaza tiparul.
Se coloreaza figurile cu acuarela sau carioca, daca ati ales tiparul alb/negru.
Se decupeaza figurile geometrice si se suprapun, pentru a forma imaginea din coltul din stanga-sus al foii tiparite.
Ordinea suprapunerii:
1.Ovalul mare = fatza mosului (se va vedea numai partea de jos)
2.Ovalul mai mic = fatza mosului, partea superioara
3.Triunghiul = caciula
4.Dreptunghiul = bordura caciulii
5.Cercul mare = motzul caciulii
6.Cercul mic = nasul
7.Ovalul cel mai mic x 2 = ochii
Se face barba din vata, ungand intai cu lipici partea de jos a fetei, apoi rasfirand vata peste lipici.
Pentru a se evidentia gura, peste vata se lipeste un fir negru de lana.
Se poate lipi vata si pe motul si pe bordura caciulii.
Variante:
Se poate copia tiparul pe panza colorata.
Se pot lipi ochi miscatori (nu stiu cum se traduce "wiggly eyes", dar intelegeti voi despre ce e vorba) sau nasturi in loc de ochi.
Se pot lipi bucatile de material (sau hartie, in cealalta varianta) pe polistiren expandat sau pe burete (styrofoam).
Se poate folosi ca:
-ornament pentru brad, daca se leaga cu un snur
-ornament pentru o punga-cadou
-eticheta (tag) pentru pachetul-cadou.
Julia
n/a spune:
quote:
Originally posted by ML
eventual frunze mai mici (aici cresc stejari de apa cu ghinde mai mici, frunze lucioase care seamana cu frunzele de dafin si palmieri pitici...).
Iata o activitate interesanta cu frunze de stejar:
GHIRLANDA FRUNZE DE STEJAR - activitate de Craciun
Varsta: 3+
Materiale:
- frunze de stejar
- vopsea argintie/aurie
- snur argintiu/auriu
Etape:
Se vopsesc frunzele de stejar.
Se lasa sa se usuce.
Se însira pe snur.
n/a spune:
quote:
Originally posted by arboria
MOS CRACIUN
Materiale:
- hartie sau carton
- vata (cotton balls)
- acuarele sau carioca
Etape:
Se printeaza tiparul.
Se decupeaza figurile geometrice si se suprapun, pentru a forma imaginea din coltul din stanga-sus al foii tiparite.
Ordinea suprapunerii:
1.Ovalul mare = fatza mosului (se va vedea numai partea de jos)
2.Ovalul mai mic = fatza mosului, partea superioara
3.Triunghiul = caciula
4.Dreptunghiul = bordura caciulii
5.Cercul mare = motzul caciulii
6.Cercul mic = nasul
7.Ovalul cel mai mic x 2 = ochii
Se face barba din vata, ungand intai cu lipici partea de jos a fetei, apoi rasfirand vata peste lipici.
Pentru a se evidentia gura, peste vata se lipeste un fir negru de lana.
Se poate lipi vata si pe motul si pe bordura caciulii.
Variante:
Se poate copia tiparul pe panza colorata.
Se pot lipi ochi miscatori (nu stiu cum se traduce "wiggly eyes", dar intelegeti voi despre ce e vorba) sau nasturi in loc de ochi.
Se pot lipi bucatile de material (sau hartie, in cealalta varianta) pe polistiren expandat sau pe burete (styrofoam).
Se poate folosi ca:
-ornament pentru brad, daca se leaga cu un snur
-ornament pentru o punga-cadou
-eticheta (tag) pentru pachetul-cadou.
Julia
MOS CRACIUN
Te-ai incurcat putin la adresa...hihihi...foarte frumos!!!
arboria spune:
SA IMBRACAM OMUL DE ZAPADA
Vârsta: 3+
Activitate ce ii ajuta pe copii sa invete despre anotimp (iarna) si sa faca diferite combinatii pentru a-l imbraca pe omul de zapada.
Materiale:
- hartie sau carton
- acuarele sau carioca (pt. tiparul alb/negru)
- foarfece
- lipici
Etape:
Se printeaza tiparul.
Aveti grija ca fiecare piesa de imbracaminte sa fie colorata diferit de celelalte, tocmai pentru a realiza cele 9 combinatii posibile.
Se poate folosi ca:
-jucarie de sine statatoare; i se pot atasa brate (2 dreptunghiuri mici din hartie) si o matura dintr-ul betisor si fire de lana.
-ornament pentru bradul de craciun, agatandu-i un snur
-se poate face un colaj - un peisaj de iarna, in care sa fie inclus si omul de zapada, adaugand o casuta, un brad, eventual tot confectionate de copii.
Enjoy,
Julia
firicel spune:
Buna ziua:)
Sunt foarte emotionata-este primul meu mesaj-intr-un sfarsit dupa multe luni de zile in care v-am admirat din culise am reusit sa devin si eu membra DC.Cum nu sunt mamica si nu ma incadrez inca la capitolul aspirante optimiste,m-am gandit sa postez primul meu mesaj aici.
Pentru copiluti mai mari:):)
Felicitari de 1 Martie
Pe o coala alba de hartie se pune cate putin din doua,trei culori-poate patru(din acelea la tub,ca sunt cremoase).De exemplu:intr-un colt galben,in altul albastru,in alul rosu.Se indoaie coala in jumatate si cu o sticla se preseaza in asha fel incat sa se intinda culorile cat mai mult.Apoi,desdoiti foaia si lasati-o sa se usuce.Veti obtine modele foarte frumoase daca folositi mai putine culori.Tin minte-desi asta s-a intamplat foarte demult-ca am incercat cu mai multe culori dar s-au amestecat si n-au iesit modele frumoase.Dupa ce se usuca veti taia in doua foaia-urmand cu foarfecul dunga obtinuta cand ati indoit foaia la inceput.Puteti sa taiati in mai multe bucati daca doriti.Apoi,lipiti modelul pe o foaie/carton care este sub forma de felicitare.
Mult succes mamicilor,taticilor si piticilor!