Atelierul piticilor
Raspunsuri - Pagina 7
n/a spune:
Se deschid imaginile?
----------------------------
"Savez vous que je vous aime
D' un www.warnerchappell.com/audio/ram/3014248.ram" target="_blank">amour des plus doux?
Savez vous que mon coeur me mčne
Chaque jour plus prčs de vous?"
Adela99 spune:
Se deschid
si eu inca tot cu gura cascata sunt
cel mai mult mi-au placut castronasele
qsar spune:
Am reusit si eu sa pun in album (www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Jucarele&mid=2572&cid=12374" target="_blank">1 si www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Jucarele&mid=2572&cid=12374&page=2" target="_blank">2) cateva poze cu obiecte din lut de modelaj, scobitori, lipici etc.
Q
n/a spune:
Multumesc, Adela!
Ideea cu pasta de hârtie e ca putem sa-i dam absolut orice forma (lipind-o pe o cana, pe o vaza, pe un balon, pe un mulaj de plastilina, etc.). Ea se va intari pe acea forma si apoi poate fi pictata, lacuia...astfel putem face obiecte dragute (globuri, masti, papusi, statuete, vase, etc.)
Foarte dragute creatiile in lut, Qsar. De ce nu le pictezi cand se usuca?
Pozele nu se vedeau ca...le facusem pe un mac si uitasem sa le adaug terminatia .jpg la salvare....si nu le puteau vedea decat cei de pe macuri...
Va pup si mai vin cu idei...ca vorba aia, acusi incepe sezonul sarbatorilor si se pot face mii de decoratiuni pentru bradul de Craciun...
D' un www.warnerchappell.com/audio/ram/3014248.ram" target="_blank">amour des plus doux?
qsar spune:
quote:Vera,
Originally posted by vektros
Foarte dragute creatiile in lut, Qsar. De ce nu le pictezi cand se usuca?
Va pup si mai vin cu idei...ca vorba aia, acusi incepe sezonul sarbatorilor si se pot face mii de decoratiuni pentru bradul de Craciun...
Multumesc pentru idei. Super. O parte dintre ele le-am mai incercat acum cativa ani, dar unele sunt chiar noi. Pinguinii sunt... wow! Obiectele din lut nu le-am pictat inca pentru ca n-am vopsele :))(de fapt am, dar nu-mi place cum prind guasele pe lut si mi-e cam lene sa ma duc acum sa-mi iau acrilic). Oricum, cred ca ma voi limita sa le lacuiesc mat. Sa vad...
Si ca veni vorba de sarbatorile de iarna si de hartie, tocmai m-am apucat sa fac un ingeras (din ala mare de pus in varf) din prosoape de hartie impregnate intr-un amestec de apa cu lipici. Tehnica seamana putin cu ceea ce ai povestit tu. Daca imi reuseste, fac poze.
Q
n/a spune:
quote:
Originally posted by qsar
tocmai m-am apucat sa fac un ingeras (din ala mare de pus in varf) din prosoape de hartie impregnate intr-un amestec de apa cu lipici. Tehnica seamana putin cu ceea ce ai povestit tu. Daca imi reuseste, fac poze.
Q
Ia, ca mi-ai dat o idee buna!
STATUETE - COPII - modelaj pretabil oricarui sezon
Vârsta: 6+
Materiale:
- sârmulite, agrafe de birou, betisoare
- servetele de hârtie
- lipici
- apa
- fâsii de ziare si pasta de hârtie
- acuarele, pensule
Etape:
Se modeleaza un schelet din sârmulite.
Amestecam servetele de hârtie bine maruntite cu apa si lipici. Se formeaza o pasta*. Cu aceasta vom umple scheletul din sârmulite.
Detaliile le vom face din suluri de hârtie, betisoare, sarmulite, etc.
Înfasuram macheta în fâsii de ziar imbibate în pasta de hârtie.
Lasam sa se usuce.
Vopsim macheta în alb.
Pictam statueta.
n/a spune:
CAPATÂNA DE MUTZUNAKI DIN GRÂU - activitate Sf. Andrei
Vârsta: 4+
Materiale:
- seminte de grâu
- câteva linguri de pamânt de flori
- o bucata de ciorap de dama
- vopsele (ulei), pensula
Etape:
Se pun semintele in bucata de ciorap de dama.
Deasupra se pune pamantul.
Se leaga ciorapul formând o bila.
Decoram bila cu vopseluri (ochi, nas, gura, etc.)
Udam bila si o asezam in asa fel incat semintele de grâu sa fie in partea de sus.
In curand vor incepe sa creasca...dupa cum va e norocul!
Cunoasteti traditia...numai ca, de data aceasta, in loc sa punem grâul la incoltit pe o farfurioara, il transformam in...freza unui mutzunaki...
n/a spune:
www.featherstone.com.au/bonsai_blackboys/IMAGES/lbb3.jpg" target="_blank">BONSAI DIN...GRÂU - activitate Sf. Andrei
Materiale:
- seminte de grâu
- câteva linguri de pamânt de flori
- un ciorap de dama
- pietricele
- o farfuriuta sau scrumiera din lut sau portelan
Etape:
Umplem cu pamant de flori doua bucati de ciorap. Le modelam (ca pe plastilina) sa ia forma dorita de noi.
Avem grija ca semintele de grâu sa fie exact in locurile unde ne dorim...frunzele copaceilor.
Asezam "copaceii" in farfurioara printre pietricele.
Udam zonele unde se afla semintele.
Este la fel ca si bricolajul cu capatzâna de mutzunaki...insa mai elegant! Poate fi asezat cu succes in mijlocul unei mese de Revelion, Craciun sau, pur si simplu, pe masuta de cafea din salon!
ML spune:
Vera,
Multumesc de idei. M-am uitat acum pe toate cele mentionate de tine dar ma intereseaza mai mult ce se face cu ghinde si eventual frunze mai mici (aici cresc stejari de apa cu ghinde mai mici, frunze lucioase care seamana cu frunzele de dafin si palmieri pitici...). O intrebare. Se pot intepa ghindele cu acul?
n/a spune:
quote:
Originally posted by ML
Vera,
ma intereseaza mai mult ce se face cu ghinde si eventual frunze mai mici (aici cresc stejari de apa cu ghinde mai mici, frunze lucioase care seamana cu frunzele de dafin si palmieri pitici...).
www.parents-talk.com/images/cr_img_0020.jpg" target="_blank">OMULETI DIN GHINDE - activitate de toamna
Vârsta: 4+
Materiale:
- ghinde
- acuarele, pensule
Etape:
Se decoreaza ghindele.