La France (21)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Si minunea mea de sot se lupta cu limba romana. Am facut nenumarate sedinte de "muine,puine, cuine" si acum seaman a ce trebuie.
Mi-a facut si mie figuri de genul: "ce mai fu...teti" in loc de "ce mai faceti" cica era politicos.
Cum toata lumea il incuraja sa vorbeasca incerca si el sa plaseze ce invatate. Cea mai tare faza a fost in tren cand controloarea (care masura 1,40) i-a spus mltumesc cand i-a aratat biletele Cu un mare zambet pe fata, jumatatea mea a raspuns: sa cresti mare! (aproape fara accent, de era sa ne ia invida la bataie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

alina-mihaela - copilul e trecut pe pasaportul tau? Daca da - atunci nu iti trebuiesc nici un fel de acte in plus.
Ptr orice eventualitate - in momentul in care sotul tau face scrisoarea ca isi suma toate cheltuielile ptr tine - sa specifice asta si ptr copil. Mergi apoi la ambasada cu toate actele (eventual sa ai si certificatul de nastere al puiului).
Eu il am pe David in pasaportul meu (in fine - el s-a nascut aici), dar oricum - nu am nici o viza in plus ptr el. Nici cand am avut visa Visiteur nu a fst cazul, si nici acum cu viza "Vie prive familiale".

Multa bafta!

Corina - Felicitari si Casa de Piatra! (romantic sotior mai ai!)

Doruletz - care e statutul tau aici? Ai viza de 10 ani? Daca nu - atunci trebuie sa mergi in Ro ptr schimbarea pasaportului

Lili - eu sper ca David sa invete bine romaneste avand in vedere ca si eu si ta-su suntem romani

Luminita si DAVID - 11.03.2004

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

ca tot vorbim de pasaport, stiti cum se face daca ai dubla cetatenie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Didita - tu il poti schimba la Ambasada. Nu stiu daca e motiv de bucurie avand in vedere jegul de acolo

Luminita si DAVID - 11.03.2004

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Pentru schimbarea pasaportului romanesc in caz de dubla cetatenie :
- 4 foto 3,5 / 4
- copie carte de indentitate fr.
- pentru casatorie incheiata in Franta : daca dupa casatorie s-a schimbat numele, se cere transcrierea casatoriei in Romania (copie cert. casatorie « format » romanesc)
-65 € (la consulatul din Marsilia)

Pentru schimbare pasaport copil :
La fel + certificat nastere copil + alti 65 €

Dupa completarea unui formular, se asteapta linistit acasa si in vreo 2 luni vine pasaportul nou. De unde rezulta demersurile se fac (de preferinta) cu cel putin 2 luni si jumatate inainte...

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by lu.more

Pentru schimbarea pasaportului romanesc in caz de dubla cetatenie :
...
- pentru casatorie incheiata in Franta : daca dupa casatorie s-a schimbat numele, se cere transcrierea casatoriei in Romania (copie cert. casatorie « format » romanesc)
...

Asta inseamna ca trebuie sa facem alte formalitati pentru transcrierea casatoriei ?

Luminati-ma si pe mine ! Mersic.

Mik.

Mergi la inceput

Banuiam eu ca sunt inca Domnisoara pentru statul roman, (ca m-au trecut pe numele de fata in certificatul copiilor), dar ce se face pt a deveni o adevarata doamna!!!!
Eu am mers la Strasbourg ca mi-e mai aproape(?!) Am fost si la Pris o data, dar m-am certat cu domnu' consul! Mergeam sa intreb ce se face ca sa adaugi foi in pasaport acum 6 ani si m-a luat cu ... cetatenii au si obligatioi nu numai drepturi si de ce nu stiu ce si cum?i-am zis ca d'aia sunt acolo sa ma interesez... Pe el nu prea l-a interesat!!! Nu stiu ce facuse cu o noapte inainte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Din pacate da!!!Nici eu nu am facut-o pentru ca nu aveam chef sa pierd timpul pe la primarie!!!
Trebuie sa mergi la primaria din orasul unde ai locuit in Romania,certificatul de casatorie tradus si inca ceva acte nu stiu exact(poate fetele care au facut-o sa stie mai bine)iar apoi se asteapta vreo doua luni.Stiu ca poti face o procura( pentru mama sau tatal tau sau cine vrei tu) sa se duca ei sa ia actele cind sint gata!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Pentru transcrierea casatoriei se merge serviciul special de pe langa politia unde ai avut ultimul domiciliu (in Ro), cu:
- livretul de familie (francez): iti opresc originalul + traducere legalizata. Originalul iti e returnat mai pe urma.
- copie certificat de nastere sotie romanca
- copie act de naissance sot francez
- 1 exemplaire Acte de mariage (ramane la ei)

... nu mai stiu...

Se da o declaratie scrisa in fata ofiterului, in care iti povestesti viata, cum te-ai casatorit etc. si soliciti transcrierea casatoriei in fata autoritatilor romane(se acopera impotriva casatoriilor "en blanc"). Mie mi-a dictat-o doamna care mi-a facut dosarul.

Se trimit toate astea la Bucuresti, unde se analizeaza.
Daca nu e nici o problema, dupa vreo 2 luni certificatul de casatorie (tip romanesc) poate fi ridicat de la serviciul de stare civila al primariei unde ai avut ultimul domiciliu. Tot atunci recuperezi si livretul de familie.

Se poate face si prin procura: trimiti toate actele + procura cuiva in Romania, care se ocupa in locul tau. Dar sa faci o procura aici costa "la peau des fesses", dupa cum stiti...

Eu am depus actele cand am fost in Ro, apoi am lasat cuiva o procura sa-mi ia certificatul de casatorie cand a fost gata.

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Lulu,nu ti-a fost frica sa lasi livretul de familie? Daca il pierdeau??
Iar aici ce faci daca in alea 2 luni iti trebuie livretul de familie?

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput