primesc indemnizatia pt. cresterea copilului?

primesc indemnizatia pt. cresterea copilului? | Autor: radu_mirela

Link direct la acest mesaj

am si eu un off,
cine-mi poate da si mie cateva lamuriri iata care este problema mea:
am 3 ani lucrati consecutiv pe cartea de munca dupa care s-au facut restructurari.Pana mi-am gasit alt loc de munca au durat cam 3,4 luni si cu aceasta perioada am ramas"descoperita" in cartea de munca.Intre timp am ramas insarcinata. Intrebarea mea este daca primesc indemnizatia pentru cresterea copilului, neavand 10 luni consecutiv pe cartea de munca??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Mirela, incearca sa pui intrebarea aceasta la PROBLEME LEGISLATIVE, nu la "Discutii generale". Acolo raspund juristii formului. Eu am primit numai raspunsuri bune.
Succes !

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_mirela spune:

multumesc frumos
va pup pe amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micorint spune:

Eu lucrez in domeniu si pot sa-ti spun, cu parere de rau, ca legea e foarte clara in acest sens: daca nu ai minim 10 luni stagiu de cotizare (lucrate cu contract de munca, nu la negru) in ultimele 12 luni calculate de la data nasterii copilului in urma, nu poti beneficia de concediu si indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani.
In schimb, daca tatal indeplineste conditia de stagiu, poate el sa beneficieze de aceste drepturi (si daca vrea, bineinteles )

Mihaela (DPN 12.05.2005) si Alex (2 ani si 4 luni)

Pozele noastre aici:
http://community.webshots.com/user/micorint

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Ce inseamna restructurari? Ai beneficiat de somaj in perioada descoperita? Dupa restructurare ar fi fost normal sa fi beneficiat, si asta inseamna ca nu ai fost chiar descoperita.

Manuela si bb Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

M-a pus cineva pe ganduri. Eu sunt acum in concediu de crestere a copilului si din ianuarie ma intorc la servici. In iunie 2005 se va naste al doilea copil. Deci la acea data nu voi avea lucrate 10 luni. Intrebarea este se ia in considerare si perioada concediului de crestere a copilului? Eu stiu ca se platesc catre stat taxele corespunzatoare in perioada CIC. Va rog sa ma lamuriti si pe mine.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by karmen

M-a pus cineva pe ganduri. Eu sunt acum in concediu de crestere a copilului si din ianuarie ma intorc la servici. In iunie 2005 se va naste al doilea copil. Deci la acea data nu voi avea lucrate 10 luni. Intrebarea este se ia in considerare si perioada concediului de crestere a copilului? Eu stiu ca se platesc catre stat taxele corespunzatoare in perioada CIC. Va rog sa ma lamuriti si pe mine.

Carmen Ghilescu

Stai linistita. Perioada cat ai fost in CIC este o perioada asimilata stagiului de cotizare (potrivit art.38 din Legea 19/2000)

Mergi la inceput

nu am beneficiat de somaj
dar nu stiu din ce motiv . pur si simplu nu ma incadrez cu 2 luni.
stie cineva pot plati retroactiv?
mai mult sau ceva asemanator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din pacate raspunsul este negativ. Sunt necesare minim 10 luni asigurate (ne neaparat consecutive dar minim 10) din ultimele 12 anterioare datei nasterii copilului. Ce sanse ar fi?

Numai daca (Doamne fereste dar in hartii ce nu se mai intampla?) copilul se naste cu 2 luni mai devreme fata de data preconizata. Perioada de timp dintre data efectiva a nasterii premature si data medicala prognozata este acceptata in scaderea de pana la 10 luni.

Marius

Mergi la inceput

va multumesc frumos tuturor.

Mergi la inceput