Statistica DC
Desi sint convinsa din start ca acest subiect nu va fi bine primit de multe si importante persoane care activeaza pe acest forum, as vrea sa va aduc la cunostinta urmatoarele:
In urma discutiilor privitoare la modificare regulamentului forumului prin adaugarea regulii care interzice discutiile despre politica si religie, in urma faptului ca se aduce din nou pe tapet faptul ca acesta este un forum despre copii, iar restul discutiilor sunt "tolerate", de unde putem trage cu usurinta concluzia ca si cei care scriu mai putin despre "pampersi" si mai mult pe alte teme sunt oarecum "tolerati" (deh, ma simt, ce sa fac!!), am avut curiozitatea sa vad care este procentajul discutiilor care se refera strict la copii pe acest forum. Se prea poate ca aceasta "statistica" sa fie realizata pe criterii subiective si la modul grosier - ceea ce las la aprecierea voastra - dar rezultatele sunt urmatoarele:
Astazi la ora (aprox) 14:30, pe forum erau 151.842 subiecte, dintre care, dupa parerea mea, 75.692 aveau legatura directa cu copiii, adica 49,84%, in timp ce restul erau cel mult partial sau deloc legate de copii.
Am inclus ca si categorii de subiecte legate direct de copii urmatoarele:
-Ajutor umanitar;
-Parintii intreaba...;
-Cabinet psi;
-Clubul mamicilor si taticilor singuri;
-Scoli, gradinite, crese...;
-Un oki rade... (cu indulgenta);
-Asteptand un ingeras...;
-Odiseea sarcinii...;
-Nasterea pe glob;
-Adoptia sau a iubi copiii...;
-Clubul scutecelor...;
-Gemeni, tripleti...;
-Poznasii sunt mereu la panda;
-In floarea copilariei;
-Adolescentii;
-Felicitari si anunturi (cu indulgenta);
-Botezuri, nunti... .
Se pot scoate unele si introduce altele, dar cred ca situatia nu se modifica prea mult. Cam jumatate din ce se scrie pe acest forum este "despre copii", restul sunt subiecte care ne privesc pe noi, membrii, din alte puncte de vedere.
Intrebari:
-suntem, cei care venim aici mai putin pentru a scrie despre copii si mai mult pentru a discuta pe diverse teme si a ne intalni prietenii, membri "tolerati"?
-cei care nu au copii si nici nu doresc momentan sa aiba si activeaza pe acest forum sunt membri "tolerati"?
-avand in vedere ca discutiile care nu au legatura cu copiii alcatuiesc jumatate din forum, acest forum nu isi datoreaza popularitatea si acestor subiecte "tolerate" precum si membrilor "tolerati" care in fiecare zi intra aici, citesc si scriu, contribuie fiecare in masura posibilitatilor sale la acest forum si nu rareori lasa aici parti importante din sufletul si din timpul lor?
Se spune mereu ca aceasta este o comunitate. Se recunoaste ca din viata comunitatii, sau a majoritatii ei, fac parte si politica, si religia, si spagile, si alte aspecte mai putin placute. Se admite ca oamenii au dreptul sa se exprima liber cata vreme nu aduc jigniri altor membri. Si cu toate acestea au inceput sa existe teme de discutie interzise formal, a caror existenta pe forum ramane la latitudinea moderatorilor.
De ce nu am voie sa spun pe forum "votez cu cutare"? Daca spun "citesc cutare carte" fac reclama autorului? Daca spun "mergeti la cutare film ca mie mi-a placut" inseamna ca ma plateste compania care difuzeaza filmul ca sa le cresc numarul biletelor vandute? Sa interzicem atunci si discutiile despre medici, de exemplu, atat cele care fac publicitate pozitiva cat si publicitate negativa. Sa interzicem si discutiile despre emigrare, si in special pe cele in care e vorba despre o anumita tara - poate ca ne plateste guvernul respectiv sa facem publicitate, fie ea pozitiva sau negativa, in functie de necesitati, tarii respective. Interzicem si discutiile despre spaga, si pe cele despre religie, si orice discutii din care ar putea iesi scantei, nu conteaza natura scanteilor! De ce? De ce nu poate acest forum sa ramana un loc unde sa putem veni fara grija sa ne spunem parerile?
Dupa parerea mea, singura problema care se ridica este una de exprimare. Moderatorii ar trebui sa vegheze ca lumea pe forum sa se exprime civilizat, sa nu apara jigniri sau atacuri la persoana cum stim bine ca se intampla pe majoritatea forumurilor. In rest, ar trebui ca oamenii sa fie lasati sa discute absolut orice vor. Fiecare trebuie sa isi asume responsabilitatea asupra randurilor scrise si este judecat in consecinta de ceilalti membrii. Mie forumul acesta mi se pare ca un organism viu, are un suflet care este uneori vesel, uneori trist, uneori revoltat, uneori suparat, asa cum este si viata membrilor sai. Vrem sa-l facem mereu vesel si lipsit de griji, numai cu discutii calme ca o apa de ses? Perfect, se poate, dar nu va mai fi ceva natural, va fi o chestie artificiala, ca intotdeauna cand oamenilor adulti li se spune "nu aveti voie asta si cealalta", in loc sa fie lasat fiecare sa actioneze in virtutea propriei sale constiinte.
Va doresc numai bine,
Catalina.
draga Cataghe,
ai perfecta dreptate - suntem aici sa discutam despre tot ce e viata si din viata.
cred ca merita subliniat inca o data ca nu exista tema tabu pe acest forum. ca urmare a discutiilor constructive - am ajuns la concluzia ca nu se impune nici o limita de topica.
singurul lucru este limita bunului simt. si, tocmai de aceea moderatorii, prin munca lor ajuta la pastrarea acestei limite.
deci:
- da politica si nu prozelitism
- da religie dar nu discriminare
- da barfa mondena dar nu calomniere
multumim cataghe. imi face placere sa te citesc.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
lu.more spune:
Catalina, ai pus degetul pe rana!
Felicitari!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
tata lu Toma spune:
Eu cred ca mult mai mult de 50% din subiecte nu au legatura cu numele forumului. Si mai cred ca daca ai face o statistica a numarului de postari situatia ar fi si mai clara.
Explicatiile le-ai dat si cred ca este firesc sa se intample asa. Da !Ne uneste dragostea fata de copii dar e normal sa discutam si altceva in afara de asta.
Multumesc celor ce ne gazduiesc si ne modereaza si ii rog sa incerce sa fie cat mai corecti si cat mai impartiali. Este, dupa parerea mea, singura lor obligatie. Daca s-ar putea ca toti sa se alinieze acelorasi principii ar fi deja minunat.
Sunt convins ca este foarte greu de delimitat reclama intentionata de cea involuntara dar, am mai scris si cu alta ocazie, exista forumuri pe care abunda subiecte de pagini intregi despre produsul X, medicul Y, hotelul Z si altele pe care cum apare o informatie de genul asta cum subiectul se transforma in cearta si e inchis. E, oare, normal ?
Care e diferenta. De ce e normal ca eu sa aflu (in urma unei discutii) ca scutecele Popescu sunt cele mai fine, dar este interzis sa aflu ca Ionescu - candidat la Senat e un bou ?
Am dat niste exemple la intamplare, nu ma intereseaza nici discutiile politice, nici cele religioase. Am incercat doar sa subliniez ceea ce cred ca a vrut, Cataghe, sa discutam aici - PRINCIPII.
Cred ca e normal sa ne supunem, toti, acelorasi reguli.
Repet, multumesc administratorilor si moderatorilor datorita carora, in definitiv, EXISTAM. Sper, din tot sufletul, sa existam si in continuare si sa putem sa discutam calm (atat de calm cat poate un roman) despre tot ce ne doare.
cu drag si cu mult respect,
vlad
ps.Am uitat vechiul meu of : reorganizarea forumului ?!
tata lu Toma spune:
Uite asa se intampla cand te-ntinzi la vorba !
Pana sa-mi postez pledoaria, desprecopii raspunsese.
Multumesc,
vlad
oana cretu spune:
Multumim, Catalina ca ai deschis ochii multora, sunt sigura, cu acest subiect! Si multumim si desprecopii ca ne intelege doleantele!
oana si bebitza din burtica (30s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu