Mamici de mai-iunie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Medeea, da UM inseamna ultima menstruatie. Calculul saptamanilor il faci de la ultima menstruatie. Deci ar trebui sa ai 5 sapt. si 3 zile. Esti la o distanta de 3 zile de mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

mai ... dar eu de ce nu sunt pe lista ???????? vreau si eu pe lista .... UM 12.09

multam ......

eu nu am nici o retinere in a anunta sarcina la servici ...... pe mine ma preocupa faptul ca ... parca vad ca nu o sa ma lase acasa conform legii ... adica 2 ani ... iar pentru mine cel mai important lucru e sa stau EU acasa cu bebe ... si nu o bona !

... deocamdata nu am spus nimic colegilor ... las sa treaca timpul sa vedem ce se mai intampla cu sarcina mea ... datile trecute am suferit enorm ... caci nu puteam sa fac un anunt "Atentie am pierdut sarcina ..." asa ca ma mai intalneam cu cate cineva si ma intreba "ce face bebe?" ...... iar eu care eram suparata rau ... imi aduceam din nou aminte ... sa speram ca nu o sa se mai repete ...

Maruta 3 sapt.+
DPN 19 iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Te inteleg perfect Maruta, si eu am anuntat deja, fiind primul copil suntem foarte fericiti si nerabdatori. Acum sunt foarte stresata si nu stiu deocamdata cum a mai evoluat inimioara lui bebe. Poate sa fie mai bine sau mai rau (sansele sunt la fel in ambele parti). Sper din tot sufletul sa fie bine. Luni sau marti o sa merg din nou la ecograf si atunci aflu mai multe.
Si eu sunt racita cobza. Nu am rosu in gat ptr. ca nu mai am amigdale dar de duminica cand a inceput am trecut prin toate fazele (durere de gat, nas infundat, tuse). Ma simt ingorzitor de rau dar nu am voie sa iau nimic. Ceai cu lamaie,miere si rabdare- atata tot.
Efectiv mi se face rau numai cand ma gandesc la ceai ca deja nu-l mai pot suporta atat de mult am baut.
Dar nu ma plang - doar sa stiu ca bebe e OK.
Multa sanatate tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

fetele, dar de ce trebuie sa anuntam la serviciu? Chiar trebuie? nu ca as avea retineri.. fiind bugetara...

UM este 3 sept.

si voi intra in concediu prenatal din aprilie.. plus ca am de gind sa mi iau concediu de odihna toata luna ianuarie

apropos, in conditiile in care nasc in iunie, mai am dreptul la aceeasi "cantinate"de CO?
http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

tora97- ai dreptul la concediu de odihna in functie de timpul efectiv lucrat.Deci daca nu anunti sarcina de ex in ianuarie sa zicem iti poti lua co pe tot anul 2005 dar in schimb daca anunti s-ar putea sa ai niste probleme in sensul ca ti le vor calcula pana la data sa zicem a prenatalului daca vrei sa ti l iei sau pana cand nasti ex sa zicem ca pe un an de zile ai legal 21 zile co iar pe 5 luni 21:12=1,75 * 5 luni lucrate.Restul zilelor ti se vor acorda in anul in care revii la lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

newmami - tinand cont ca stiu ce inseamna sa stai cu inima cat un purice (si eu sunt la fel) nu pot sa-ti spun decat ca daca e sa fie, e ... daca nu ... cine stie poate e mai bine asa ... eu iti dai seama ca ma gandesc ca daca l-as pierde si pe acesta ar fi al treilea curetaj pe care-l fac intr-un an si ceva ... nu vreau sa ma gandesc ... asa ca sa ne tinem pumnii stransi una la alta si sa speram ca totul o sa fie bine ......

tora - in linii mari stiu ca nu esti obligat sa anunti la servici ca esti gravida, decat daca lucrezi intr-un mediu care dauneaza bblui si atunci patronul e obligat sa te mute in alta parte ..., concediu prenatal poti sa-ti iei incepand cu luna 7, si concediu post natal 2 ani ..... cam asa ceva ... poate mai completeaza si alte fete ....

dar lucrurile stau altfel in Romania ... si stim bine ... e greu sa-ti gasesti de lucru si e si mai greu sa gasesti un serviciu la fel de bine platit ca cel pe care-l ai ..... asa ca de aici incep compromisurile ...... oamenii sunt cum sunt ... stiti vorba aia "dai unui om bani si putere ca sa vezi cine e !" cam asa si cu sefii nostrii ... pana ieri colegi simpatici ... pe urma li se ridica sefia la cap ....

de exemplu la mine ... in general se pune problema cam asa "iti convine bine ... nu pleci ..."

ia spuneti-mi voi mie cum sa plec cand eu ma tot chinui sa raman gravida ... cum sa plec sa schimb serviciul ... si cum ajung acolo sa raman gravida ... si ... asa ca stau aici si ma gandesc ce sa fac ... sa stau 2 ani acasa sau sa vin cand m-or chema ... astia de la mine doar cand sunt ei pusi intr-o anumita situatie isi gasesc scuze si fac ce vor ... dar tu n-ai voie nici sa te vaiti ...

Maruta 3 sapt.+
DPN 19 iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

INTREBARE:

Eu iau Prenatal de la Your Life, o pastiluta pe zi. A vazut ca aceasta contine 800 mcg de acid folic. Mai iau sau nu si pastiluta de acid folic de 5 mg de la Sicomed?

Adina / 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Tora, nici macar daca nu anunti ca esti insarcinata nu iti poti lua tot concediul de odihna pe 2005, pentru simplul motiv ca lucrurile nu raman niciodata nerezolvate si cand vei pleca in prenatal iti vor opri banii aferenti zilelor de concediu care nu ti se cuveneau. Stiu ca am intrebat la legislative pentru ca si eu cam tot la fel vroiam sa fac, dar din pacate nu se poate. Legea nu ne obliga sa anuntam doar ca nu beneficiem de drepturile pe care ni le acorda aceasta daca nu anuntam. Si cel mai important drept pare-mi-se este legat de faptul ca nu au voie sa concedieze o gravida. Oricum le ramane o portita de scapare putand sa ii desfiinteze postul si atunci sunt acoperiti. Pe mine ma ingrijoreaza urmatorul lucru. Asa cum mai spunea cineva eu vreau sa stau acasa cu bebe doi ani. Eu si nu o bona. Si atunci ce ma fac? Cine ma mai primeste pe mine la munca dupa 2 ani pe postul meu? Ei se dau de ceasul mortii ca cine iti tine tie locul 2 ani si dupa 2 ani ce faci dai afara persoana respectiva? Solutii ar exista, ca de-aia s-au inventat contractele cu durata determinata. Insa nu prea exista bunavointa si intelegere. Ma rog, am zis macar un an sa pot sta fara grija si ma intorc dar sunt singura ca ma pot intoarce? Ma tot gandesc cum sa fac si teama de a anunta imi era pentru ca in functie de cum reactioneaza seful meu cand va afla voi lua si eu o haotarare: ori ma intorc cat de repede pot, ori renunt la serviciu si peste 2 ani imi caut iar de munca in alta parte...

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Bine ati venit Medeea si Tora!

Tora, concediul se ia in functie de timpul efectiv lucrat. Daca lumea inchide ochii si iti iei tot concediul sau mai mult, la intrarea in concediul de maternitate ti se vor opri banii pe zilele de concediu efectuat in plus. Cel putin asa se procedeaza la noi. Totusi, la noi e acorda concediu si. pt. perioada de concediu d ematernitate (pt. ca e asimilat fortat cu un concediu medical si avem stipulat in CCM ca se acorda c.o. si pt. perioada in care salariatul se afla in c.m.) Hai, ca v-am zapacit!

Nu ne obliga nimeni sa anuntam ca suntem insarcinate. Teoretic, daca anuntam in scris, suntem protejate de lege. Dar e alegerea fiecareia. Pe de alta parte mi se pare fair-play sa anunt, ca sa stie lumea cum se organizeaza pe aici. Prima dat aau fost foarte corecti cu mine si nu au angajat pe altcineva in locul meu (m-a suplinit un coleg din alta localitate), dar a trebuit sa ma intorc mai repede la serviciu. Nici acum nu stiu daca as sta doi ani, cu toate ca se schimba situatia cu doi copii mici.

Nu mai stiu cine zicea ca i s-a spus ca doar o luna poate sa lipseasca. Este exagerat. Macar concediul de maternitate (126 zile - prenatal + postnatal) este bine sa ti-l iei. Nu poate fi nimeni atat de absurd. Daca tu vrei si poti, la trei luni de la nastere mi s epare rezonabil, dar la o luna sa iti lasi bb-ul acasa si sa te intorci la serviciu?

Multa sanatate burticilor
Cornelia

http://community.webshots.com/user/cornelianis
http://community.webshots.com/user/cornelianis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pana m-am miscat, a raspuns si Andreea. Scuze ca ma repet.

Mergi la inceput