Cum sa nasc?
Raspunsuri - Pagina 2
dama spune:
quote:
Originally posted by Adelaquote:
Originally posted by dama
Mai fetelor, este adevarat ca acum exista posibilitatea (mai ales in Ro) sa se faca cezariana la cerere. Dar intrebarea este de ce oare medicii (tinand contca ar fi cea mai usoara solutie si pt ei ca nu ar mai sta "30 ore" la fundul femeii care naste, plus ca ar lua si bani frumosi) nu se reped la a o recomanda, decat in cazuri de exceptie![]()
In general, mai ales in strainatate, cezariana se face chiar numai in caz de forta majora, adica cand sunt probleme reale cu fatul (pozitia lui, oboseala in timpul travaliul, etc) sau un bazin mic la un bebe mare.36 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica
Si in strainatate exista posibilitatea cezarienei la cerere. Si da da chiar in Franta!
exista, ce-i drept, dar sunt cazuri foarte exceptionale aici, fata de frecventa lor in alta parte. Cel putin sunt clinici (chiar private) care nu au in politica lor asa ceva, desi accepta cazurile exceptionale de care vorbeam.
36 saptamanihttp://community.webshots.com/user/amduminica
Moss spune:
fetelor, trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna: in cazul unei operatii cezariana costurile implicate sunt foarte mari!!!!!de aceea acestea trebuie justificate !
Eu rmaresc foarte mult Discovery Science si am gasit acolo emisiuni care au raspuns tuturor intrebarilor mele !!
Eu voi naste prin cezariana pe 5 Noiembrie pentru ca asa am ales EU 1 Pentru ca am evoluat si pentru ca eu , personal, am inteles toate riscurile unei astfel de operatii, pentru ca vreau ca bb al meu sa nu se chinuie nici macar un minut, pentru ca eu nu vreau sa ma chinui si pentru ca mi se pare mai uman ( pentru mine ). Voi plati toate costurile pentru aceasta operatie si gata !
In strainatate cezarienele sunt mai rare pentru ca, costurile sunt de zeci de ori mai mari ca in Romania, ca de atfel si asigurarile pe care le platiti voi in afara.
Asa ca, draga mea, vb.cu medicul tau si gandeste-te ce este mai bine pentru tine si copilul tau.
Ah, si inca ceva: decat sa fiu taiata jos mai bine pe burtica. Si pentru ca mai vreau un copil si tin foarte mult la viata mea sexuala nu vreau sa ma largesc de tot acolo jos, pentru ca ori ce ati spune muschii vaginali " se lasa" odata cu fiecare nstere !!!!
Nu dati cu pietre, asta este strict parerea mea !
Cristina, 38 saptamani, DPN 5 NOV, Dr. Marian Iliescu - Filantropia
27 ani + 17 kg
Moss spune:
fetelor, trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna: in cazul unei operatii cezariana costurile implicate sunt foarte mari!!!!!de aceea acestea trebuie justificate !
Eu rmaresc foarte mult Discovery Science si am gasit acolo emisiuni care au raspuns tuturor intrebarilor mele !!
Eu voi naste prin cezariana pe 5 Noiembrie pentru ca asa am ales EU 1 Pentru ca am evoluat si pentru ca eu , personal, am inteles toate riscurile unei astfel de operatii, pentru ca vreau ca bb al meu sa nu se chinuie nici macar un minut, pentru ca eu nu vreau sa ma chinui si pentru ca mi se pare mai uman ( pentru mine ). Voi plati toate costurile pentru aceasta operatie si gata !
In strainatate cezarienele sunt mai rare pentru ca, costurile sunt de zeci de ori mai mari ca in Romania, ca de atfel si asigurarile pe care le platiti voi in afara.
Asa ca, draga mea, vb.cu medicul tau si gandeste-te ce este mai bine pentru tine si copilul tau.
Ah, si inca ceva: decat sa fiu taiata jos mai bine pe burtica. Si pentru ca mai vreau un copil si tin foarte mult la viata mea sexuala nu vreau sa ma largesc de tot acolo jos, pentru ca ori ce ati spune muschii vaginali " se lasa" odata cu fiecare nstere !!!!
27 ani + 17 kg
Chupica spune:
Fetelor va multumesc!
Inteleg ca recomandat ar fi sa nasc natural. Bineinteles ca voi vorbi si cu medicul pt ca el stie mai bine si sper sa aleaga solutia optima pt mine si bebe.
Mie mi-e f frica de durere si de-asta am vrut sa consult mai multe pareri.
saphir spune:
quote:
Originally posted by Moss
27 ani + 17 kg
Asta chiar mi se pare o porcarie. Nu zic ca muschii nu "se lasa", dar exista exercitii pentru refacerea muschilor, asta in primul rand. Si in al doilea rand, iti scriu din proprie experienta ca nu e chiar asa mereu. Eu dupa nasterea naturala a primului meu copil, il intrebam disperata pe al meu sot daca sunt la fel ca inainte
Ca tu ai ales sa nasti prin cezariana sa nu te chinui, e altceva...dar argumentul dat mi se pare copilaresc.
Si apropo de cezariene, aici se fac numai in cazuri exceptionale, cu hartie scrisa de la medic sau de la un consiliu de medici, iar in cazul in care doresti cezariana la cerere se plateste ~ 1000 USD.
Eu am nascut natural, cu epidurala si la 3 ore dupa nastere deja ma plimbam prin spital. Durerea nasterii se termina in momentul in care a iesit copilul. Pe cand cu cezariana e mai dificil, doare taietura x vreme , nu poti sa iti tii copilul in brate ...etc.
Pentru a doua nastere, daca nu o sa fie nici o contraindicatie din punct de vedere medical, am de gand sa nasc natural.
Nastere usoara!
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Adela spune:
quote:
27 ani + 17 kg
Exact!
Cezariana mea la cerere a fost platita in totalitate de asigurare. Daca o plateam din buzunar cred ca mai lejer obtineam acordul medicilor. Asa a trebuit sa ma "lupt" cu ei ca sa priceapa ca io nu glumesc.
Si ca sa raspund la intrebarea din topic: am ales cezariana din cauza ca mi-a fost frica (de mine) ca nu voi face fata unei nasteri naturale. Recomand cezariana.

~~Adela &
Julia
Eliza5 spune:
Saphir, prietena mea a nascut joi prin cezariana. Dupa operatie, la 2 ore isi alapta copilul iar vineri statea in picioare cu copilul in brate fara nici o problema. Deci poti sa-ti tii copilul in brate si dupa cezariana. Duminica nu mai avea nici un disconfort. Se poate intampla ca la o nastere naturala sa te doara epiziotomia si doua saptamani. Asa ca nu exista reguli: fiecare organism se reface diferit..
Eu sunt de parere ca medicul ar trebui sa recomande care ar fi cea mai buna metoda, iar mamica sa decida in consecinta.
Apropos, am citit chiar pe situl asta ca destule mamici au spus ca nu ar mai incerca o nastere naturala (dupa ce au trecut prin asta) si mult mai putine care au spus la fel despre cezariana.
In final, important e ca bebeul si mama sa fie bine, nu?
Eliza - 34 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
Mona_B spune:
quote:Subscriu in totalitate!Puteti sa dati cu rosii, adeptele cezarienei la cerere, in conditiile in care o nastere normala nu pericliteaza well-being-ul BBlui-asta este de fapt motivul real pt.care se pefera:teama ca nu vor mai fi niciodata la fel acolo jos si de aici complexele, ca si in cazul alaptatului pt.cele care ar putea dar nu vor:ori sunt prea comode ori se tem sa nu li se rupa mameloanele, sa li se distruga zic ele sanii.Sa fim seriosi:pt.vagin exista exercitii speciale, trebuie insa sa ai si vointa sa le faci, pt.sanii cu probleme exista lifting(nu ma refer la silicoane!)chirurgical absolut fara riscuri. Moss a fost sincera si si-a expus optiunea cu motivatiile ei dar restul... give me a break cu beneficiile cezarienei si pe deasupra si cu recomandari.
Originally posted by saphirquote:
27 ani + 17 kg
Asta chiar mi se pare o porcarie. Nu zic ca muschii nu "se lasa", dar exista exercitii pentru refacerea muschilor, asta in primul rand. Si in al doilea rand, iti scriu din proprie experienta ca nu e chiar asa mereu. Eu dupa nasterea naturala a primului meu copil, il intrebam disperata pe al meu sot daca sunt la fel ca inainte...intelegeti voi. Si mi-a spus ca nu exista nici o diferenta si credeti-ma ca nu mi-a spus-o din politete, pentru ca suntem prea uniti si deschisi unul cu altul, ca sa ne ascundem dupa astfel de lucruri.
Ca tu ai ales sa nasti prin cezariana sa nu te chinui, e altceva...dar argumentul dat mi se pare copilaresc.
Si apropo de cezariene, aici se fac numai in cazuri exceptionale, cu hartie scrisa de la medic sau de la un consiliu de medici, iar in cazul in care doresti cezariana la cerere se plateste ~ 1000 USD.
Eu am nascut natural, cu epidurala si la 3 ore dupa nastere deja ma plimbam prin spital. Durerea nasterii se termina in momentul in care a iesit copilul. Pe cand cu cezariana e mai dificil, doare taietura x vreme , nu poti sa iti tii copilul in brate ...etc.
Pentru a doua nastere, daca nu o sa fie nici o contraindicatie din punct de vedere medical, am de gand sa nasc natural.
Nastere usoara!
Saphirsi
Amos Daniel (26.02.04)
...si pozele noastre
O zi buna tuturor si...astept rosiile!
Mona
saphir spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
[brEu sunt de parere ca medicul ar trebui sa recomande care ar fi cea mai buna metoda, iar mamica sa decida in consecinta.
In final, important e ca bebeul si mama sa fie bine, nu?
Eliza - 34 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
Eu nici nu i-am recomandat ceva - cezariana sau nastere naturala. Logic ca mama, impreuna cu medicul decid asa ceva, eu doar mi-am expus punctul de vedere.
La subiectul de care vorbesti, eu nu am participat
Fiecare alege ce e mai bine pentru ea si pentru copilul ei.

Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
...si pozele noastre
mara03 spune:
quote:
Originally posted by saphir
Eu nici nu i-am recomandat ceva - cezariana sau nastere naturala. Logic ca mama, impreuna cu medicul decid asa ceva, eu doar mi-am expus punctul de vedere.
La subiectul de care vorbesti, eu nu am participat. Eu sunt 100% pentru nastere naturala, ba chiar mi se pare un moment unic in viata unei femei. M-a durut, normal, la prima nastere, dar nu am ramas traumatizata. Sunt si eu fricoasa de durere, nimanui nu cred ca ii place durerea - iar masochista nu-s
, dar mi se pare cel mai inaltator si unic moment din viata .
Fiecare alege ce e mai bine pentru ea si pentru copilul ei.
Saphirsi
Amos Daniel (26.02.04)
...si pozele noastre
intru totul de acord cu saphir! imi amintesc cu foarte mare placere fiecare clipa din timpul travaliului. si nu, nici eu nu sunt masochista. dar am avut conditii: o moasa SUPER care a stat langa mine 12 ore si m-a ajutat si mi-a explicat pas cu pas tot ce se intampla cu mine si copilul meu + ca a fost si sotiorul cu mine tot asa, cap-coada! daca n-as fi avut conditiile astea poate-mi era mai greu dar tot pentru nastere normala as fi optat! cred ca nu as fi avut aceeasi satisfactie daca as fi nascut cu cezariana!
in concluzie, daca nu ai probleme si doctorul nu iti recomanda altfel - natural 100%!!!!!!!
Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)