Preturi "vechi"
Buna.
Am o rugaminte la voi, cele care ma puteti ajuta. O prietena de-a mea face un material despre cosul zilnic si alte probleme de genul acesta si ar avea nevoie sa stie care erau preturile pe vremea lui Ceausescu la urmatoarele produse: paine, lapte, branza, iaurt, carne porc, pui, mere, paste, cafea, ulei si zahar.
Eu din pacate, sau din fericire, nu mai tin minte si nu o pot ajuta, asa ca m-am gandit sa apelez la voi.
Multumesc,
O zi buna, Madi
Raspunsuri
tata lu Toma spune:
Pai nu stiu cum o sa calculeze prietena ta "cosul zilnic" pentru ca in afara de mere, paine si lapte restul se cam cumparau la suprapret.
Nu mai sunt foarte sigur dar telemeaua de oaie si carnea de porc fara os erau, cred, 37 de lei. Paine era, pe undeva pe la, 4 lei.
Pentru restu' nu cred ca pot sa dau decat aproximari asa ca o sa las pe altii cu memoria mai buna.
vlad
ps.Gresesc eu sau cafeaua ajunsese, pe piata neagra, peste 1000 de lei ?
Madi spune:
quote:
Originally posted by tata lu Toma
Pai nu stiu cum o sa calculeze prietena ta "cosul zilnic" pentru ca in afara de mere, paine si lapte restul se cam cumparau la suprapret.
...banuiesc ca o intereseaza preturile "oficiale"...
roxanak spune:
Eu imi aduc aminte ca in anii 87-89 o franzela era 5,50lei (in Brasov). O sa incerc sa-mi mai amintesc din preturi, dar slabe sperante ptr. ca eram pustoaica si mama ma trimitea mai ales dupa paine.
casandra spune:
Imi aduc aminte ca pe paine dadeam cam 3 lei, iar iaurtul era 1 leu. Zaharul, parca, era 9 lei/kg, dar nu mai sunt sigura.
oLo spune:
'eugenia' era 75 de bani! mie la eugenii-mi statea mintea pe vremea aceea...
Mihaela
Anaïs
& Emma 
tora97 spune:
piinea cu cartofi 3,60, laptele 2,50
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein
furni spune:
Muschiul de porc era 80 lei (stiu sigur ca am facut la cooozi); mai erau 2 feluri de cornuri: de 0,40 lei si 0,80 lei. Painea Bucuresti (aia subtire si un pic dulce): 3 lei.
Va pup.
symaco spune:
parca un covrig era 25 de bani!
apropo de eugenii.....am vazt si aici si mi-a plouat in gura,costa ceva aproape de 2 euro,da acu nu-mi amintesc exact. stiu ca am ramas cu gura cascata.....mai ales ca era scris producatorul la timisoara!

joxy spune:
inghetzata sport - 1,25 lei
vafa - 2 lei
inghetzata polar - 2,25 lei
cartofii - 2 lei/kg.
pepsi - 2,50 lei
brifcor - 1,75 lei
gumela - 1,25 lei
punga - 1 leu
apa de colonie
BOB - 5 lei
loz in plic - 6 lei/buc
chibrite - 25 bani/cutie
mitub spune:
carne era si de 19, mai mult grasime.
Telemeaua parca 22, painea era si de 3,75, si de 4,25 (aia floricica).
Uleiul era 12 lei, tigarile depindea parca de la 2, 50 la 10 lei.
Iaurt 1 leu, lapte 4 25 sau 4 75 depindea de grasime.
Sper sa nu gresesc. Erau ciocolatele din alea mici tip scufita rosie cu 25 de bani, faina parca 5 lei si malaiul 4 lei.
oricum eram destul de mica pe atunci, credeti si voi partial.
pupici,
Boga