KETOTIFEN

A mai dat careva dintre voi acest medicament la copii?
Eu am fost aseara cu Andrei la medic pentru ca este racit si pediatrul (un medic foarte bun )mi-a prescris, printre altele, Ketotifen. Este pentru cei cu predispozitie la alergii si astm, dar mi-a spus ca-i foarte bun sa-i dau acum toamna pentru a preveni aceste rinofaringite suparatoare.
Sunt un pic suparata pentru ca doctorul nu a vrut cu nici un chip sa-mi dea vitamine spunandu-mi ca-i piata plina de fructe si ca n-are rost sa-l indop cu chimicale. Dar el nu mananca fructe.
In schimb mi-a dat sa-i dau, dupa ce-i trece raceala Bronhovaxon...am vazut aici pe forum ca mai sunt fete care au dat copiilor asa ceva pentru cresterea imunitatii.
Raspunsuri

lala spune:
buna,
eu ia-m dat Ketotifen sau Ketof inca de pe la 4 luni deoarece racea in mod repetat si ne-a ajutat. In plus, pentru intarirea sistemului imunitar ne-a fost recomandat sa-i dam o fiola de vitamina C zilnic (nu se omoara cu fructele). Alte vitamine Ca sirop 10 zile pe luna si vigantol 3 picaturi/zi.

lala spune:
ia-m dat din martie pana la sfarsitul lunii mai si am reinceput cred ca in noiembrie anul trecut si i-am dat pana in mai iarasi. Deci se da cateva luni bune (la inceput mergeam la control cam in fiecare luna si medicul ne spunea "este umezeala si ploua deci ii mai dam Ketotifen").

mirelam spune:
Mai am o intrebare....A AVUT REACTII ADVERSE? Mie mi-a spus ca s-ar putea sa aiba o stare de somnolenta si de agitatie, dar nu e obligatoriu.

DADI spune:
Eu i-am dat baiatului meu acest medicament cand era mic. Este ca si un antialergic! Dar copilul meu era ALERGIC! Ai mare grija cum i-l administrezi pentru ca nu numai ca da stari de somnolenta dar s-ar putea sa doarma o zi intreaga si sa te sperii cum am patit eu. Daca vrei detalii spune-mi.
Eu zic totusi sa renunti la el.
Bromhovaxonul in schimb ne-a ajutat foarte mult! De doi ani eu nu mai stiu ce este o raceala. Avem acum 8 ani.

mirelam spune:
Sigur Dadi ca vreau detalii. Ti-am scris si un mail....si spun si aici... ii dau doar o lingurita pe zi, seara. Am inceput de aseara.

MariaM spune:
Buna, si eu ii dau lui vladut Ketof de pe I luna asta...dar pt. o alergie...si ii da stare de somnolenta si foame mare...dar eu una nu cred ca am sa-i dau pt. ca este frig afara..sau pt. a preveni nu stiu ce..serios...asa ca mai bine renunta la el si dai vitamina ce ...vitamine..fructe...
asta este parerea mae..
va pup si multa sanatate
Maria

mirelam spune:
Mai fetelor, chiar m-a speriati. Nici nu stiu ce sa zic. Daca vad ca-i de rau nu-i mai dau.
Multumesc de raspunsuri.

lala spune:
scuze pentru intarzierea cu care raspund. iata cateva completari:
copilul meu a avut o bronsiolita cu aspect de pneumonie interstitiara in urma careia a ramas cu wheezing si sistem imunitar slabit (o saptamana guturai, una bine, una viroza; cedau la antibiotic si foloseam si ventolin). La trimiterea pediatrei care se ocupa de el am ajuns la Grigore Alexandrescu la un control si cei de acolo, pe langa tratarea racelii ne-au recomandat si Ketoful (bronsiolitele repetate pot declansa astmul). Raceala a trecut dar Ketoful l-am utilizat destul de mult. Cat despre reactii adverse nu a avut deoarece doza a fost recomandata de catre medic (x ml in functie de nr de kg). Daca mai ai intrebari spune-mi.

jeanina spune:
Draga Mirela eu nu stiu nimic despre Ketotifen nu i-am dat niciodata dar in schimb vreau sa-ti spun ca si eu am avut aceeasi problema cu Alexandru mai ales de cand am inceput Gradinita. Sambata chiar am chemat salvarea, tusea foarte rau pana varsa, febra mare, nasul curgea etc. medicul de pe salvare mi-a spus sa-i dau neaparat antibiotic.
Eu nu l-am ascultat deoarece abia in urma cu 4 zile terminasem sticla de antibiotic si i-am dat IMUNOGRIP (se gaseste la plafar nu este scump in jur de 100.000 lei)ce sa-ti spun prima priza i-am
dat-o Sambata si Duminica seara nu mai avea nimic.
Luni a mers la Gradinita normal fara febra, fara nas curgand.
In rest despre vitamine aceelasi lucru mi-a spus si mie Medicul Pediatru, eu pana acuma nu i-am dat vitamine .
Va doresc multa sanatate.