Tratament chirurgical histeroscopic-sept uterin
Buna fetele! Saptamana asta trebuie sa fac o mica interventie chirurgicala: am un sept uterin de 18 mm, care trebuie inlaturat printr-o histeroscopie asistata laparoscopic. Aceasta interventie o voi face la spitalul Giulesti, la dr. Ion Ionut, cu anestezie generala sau rahie.
Va rog sa-mi dati si mie amanunte despre felul asta de histeroscopie, daca ati facut asa ceva, cat de repede v-ati recuperat dupa,cat de repede ati ramas gravide.... Mie dr. Ion mi-a spus ca dpdv al dilatarii colului, interventia echivaleaza cu un curetaj facut la 3 luni de sarcina... asta inseamna ca si recuperarea e tot ca dupa un curetaj? adica aprox. 6 luni dupa asta nu pot ramane gravi, ca parca asa stiam...
Va multumesc mult, mult!!!
Raspunsuri
Kariris spune:
Buna!
Dupa cate am inteles urmeaza sa faci o laparoscopie pentru tratarea uterului; ok.. laparoscopia este o interventie chirurgicala, care se face fara taietura ci prin doua gaurele prin care dr. introduce niste instrumente subtiri si lungi cu care te opereaza, el avand mainile la suprafata corpului tau; ca sa vada tot ce face iti introduce o minuscula camera de filmat prin buric in cavitatea abdominala; ca sa vada si mai bine iti introduce un gaz special in burtica care sa mai distanteze putin organele; asta-i singurul inconvenient... ptr ca acel gaz se elimina prin tesuturi in cateva zile si pana atunci iti da o stare de disconfort...in rest te refaci repede... dupa 3 zile nici nu mai simti locurile prin care s-a intervenit; poti sa mergi chiar din ziua operatiei si nu ai problemele de refacere pe care le ai la o operatie clasica (prin incizie). Te pup si iti doresc succes.
Nu inghiti carbune medicinal dupa operatie pentru ca nu elimini gazul decat prin tesuturi in cateva zile; eu am mancat tone de carbune crezand ca am gazele in intestine apoi mi-am sunat dr. care mi-a spus sa ma opresc ca asta nu-i o solutie... si sa astept ca se elimina singur; cat despre anestezie ti-as recomanda anestezia generala; eu am facut mai multe operatii si cea cu rahi anestezie a fost cea mai urata; auzi tot, ti se pare ca trece timpul greu.. ai dureri de cap dupa, nu ai voie sa-ti misti capul dupa operatie si in plus e neplacut si sa te intepe intre vertebre. Pupici.
Bafta multa!
alina constantin spune:
Multumesc lachione, dar eu nu fac laparoscopie....ci histeroscopie.
Am inteles ca-mi va introduce histeroscopul in uter, si va taia septul...cam asta stiu eu.Ma intereseaza cu recuperarea cum e si mai ales, la cat timp dupa asta pot incerca sa raman gravi...
Fanta spune:
Alina, din cate am inteles eu de la alte fete care facut operatie (histeroscopie operatorie) te refaci destul de repede, iar in legatura cu "cat de repede poti ramane graviduta" cred ca depinde (de la caz la caz)si numai medicul tau iti poate spune sigur .
Fanta
ardit spune:
refacerea este rapida, pentru ca, spre deosebire de operatiile clasice, nu se sectioneaza nici-un muschi, in ceea ce priveste refacerea numai dr.poate sa-ti spuna din experienta lui, si mai poti sa faci dupa perioada propusa de el o hsteroscopie de investigatie pentru vizualizarea uterului si a intrarilor in trompe.
ja spune:
Histeroscopia este procedura prin care iti vizualizeaza uterul(il vezi si tu daca nu faci anestezie).Din asta am facut si eu ca si eu il am sept,dar la vizualizare a considerat ca nu e necesar sa il mai taie ca nu e foarte mare septul(o excescenta a uterului care micsoreaza spatiul din uter).Banuiesc ca apoi apare laparoscopia de care vorbeste cineva mai sus si care am inteles ca se rezo;va repede si usor
Bafta
musete spune:
Si eu am suferit o astfel de interventie chirugicala. Pe loc, mi-au depistat niste polipi, pe care, i-au chiuretat, pe viu. A fost groaznic. Asta, se intampla acum 7 luni. De atunci, tot astept, sa se intample o minune.
Pupici, musete