jocul cu cartea (9)
Raspunsuri - Pagina 7
lilanda spune:
Ramin in aceeasi zona (
) si propun o carte (neterminata, dar publicata) despre un tinar artist care ajunge sa primeasca favouri de la altii si asta numai pentru ca putea "interpreta" acele roluri in care altii il vedeau 
pozulici
lilanda spune:
Tinarul nostru este destul de atragator, dar cu educatie limitata. Se angajeaza la un hotel, ca baiat de serviciu si acolo joaca atit rolul de servitor, cit si rol de oaspete al hotelului. Are o aventura cu a doamna din inalta societate si joaca si rolul unui marchiz...
Autorul, laureat de Nobel, a inceput cartea asta in tinerete, apoi a abandonat-o, a reluat-o dupa vreo 40 de ani si lasat-o neterminata.
pozulici
lilanda spune:
Daaa...era vorba de "Marturisirile escrocului Felix Krull" de Thomas Mann...o carte mai ghidusa pentru stilul lui :-)
Alta scriitura, simpla de tot:
O femeie si fiica ei se intorc de la Paris, la mosia lor de la tara care urmeaza sa fie vinduta la licitatie din cauza datoriilor. Desi femeia si fratele acesteia spera intr-o minune care sa le salveze mosia, proprietatea este vinduta, iar cel care o cumpara este un fost servitor al familiei ![]()
pozulici
mara03 spune:
no am zis ca nu ma amestec pe aici, dar ma plictiseeeeeesc de numa, asa ca o sa zic eu: livada de visini?
Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)
mara03 spune:
o carticica ccc care mie mi-a placut tare mult la vremea cand am citit-o: doua personaje total diferite, unul cautand placerile vietii iar celelalt cautandu-l pe D-zeu, privite ca doua laturi ale cunoasterii de sine a omului: placerea carnala si chemarea spirituala.
foarte profunda descriere...
apropo de cartea asta, mi se pare ca cele doua personaje trebuiau sa aiba numele inversate intre ele. nu? 
lilanda, nu pot sa deshid link-ul :(((. si chiar n-a cehov in casa si ion ar fi bucuros sa-l reciteasca. in ultimii doi ani de facultate au jucat livada, si i-a fost tare draga piesa...
Irimell spune:
Narcis si Gura de aur?...desi a mai fost pusa ca ghicitoare...
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
mara03 spune:
da, da , da nu ma bateti! urmati voi, irimell sau gandacelu, ca sa nu mai scriu prostii! ![]()
Irimell spune:
Mara, pune alta carte....nu-i bai....
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
mara03 spune:
eu am dat search pentru narcis... si nu mi-a dat nuci un rezultat la jocul cu cartea...ma rog...
alta carte: patesc ccc ca si gandacelu, nu tin minte carti, ca atat mai mult cu cat cartea pe care vreau sa o pun a fost tare greoaie si plina de simboluri. totusi incerc: personajul meu incearca sa scape de latura neinblanzita a caracterului sau si sa se descopere pe sine cu ajutorul unor experiete ciudate si al unei femei care mie mi s-a parut a fi diavolul insusi...
ce carti ciudate imi vin in cap acum!