Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myX spune:

dupa cite observ ... majoritatea participantilor la acest topic nu se pot desprinde de arhetipurile religioase, si de comparatiile dualiste ...

este atit de greu sa va desprinde-ti de aceste variabile, si sa ginditi liber ?? nu va fie teama nu o sa va pierdeti "sufletul" ...

VIATA este complexa si nu se rezuma la dualitate, nu are importanta ce denumire ii dati Dumnezeu, Allah etc, este imuabila si se desfasoara dupa anumite legi, mecanisme, pe care unele le intelegem altele nu, sunt legile VIETII. Cu cit stiinta va progresa in toate domeniile, cu atit vom intelege din tainele ei.

Psihologia si parapsihologia a avansat foarte mult, gasind mecanismele multor fenomene psihice pe care majoritatea oamenilor nu si le explica decit prin prisma religioasa sau filozofica, chiar daca realitatea este alta. Este foarte usor sa te lasi dus de valul masei si sa crezi in valorile impuse de ea, decit sa mergi contra curentului si sa iti pui intrebari.

revenind la reincarnare, au fost nenumarate cercetari, iar parerile sunt impartite: reincarnarea exista cu adevarat SAU/SI foarte multe persoane resuscita informatii ancestrale ale stramosilor lor, si sunt percepute ca vietii anterioare.

au fost nenumarate cazuri de regresie spontane (la copii in mod special), in care informatiile despre o viata anteriora navaleau in mintea persoanei actuale socind familia acestora, si continuind cu experiente de regresie hipnotica, care printr-o intoarcere virtuala in timp persoanele isi aminteau de vietiile trecute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

quote:
Originally posted by myX

este atit de greu sa va desprinde-ti de aceste variabile, si sa ginditi liber ?? nu va fie teama nu o sa va pierdeti "sufletul" ...

Faptul ca lumea este creata de Dumnezeu nu este o variabila, ci o constanta si o realitate. Mie mi-e teama sa nu-mi pierd sufletul daca ma aventurez in a nu acorda atentia cuvenita mantuirii si ma apuc sa "gandesc liber".

Cand fiecare celula a noastra este tinuta in viata clipa de clipa de Dumnezeu, ce inseamna a gandi liber? A nu tine seama de Creator? In acest caz, se risca pierderea sufletului. Cum pot sa-l ignor pe Cel care m-a creat?

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myX spune:

quote:
Originally posted by un_tata

quote:
Originally posted by myX

Faptul ca lumea este creata de Dumnezeu nu este o variabila, ci o constanta si o realitate. Mie mi-e teama sa nu-mi pierd sufletul daca ma aventurez in a nu acorda atentia cuvenita mantuirii si ma apuc sa "gandesc liber".

Cand fiecare celula a noastra este tinuta in viata clipa de clipa de Dumnezeu, ce inseamna a gandi liber? A nu tine seama de Creator? In acest caz, se risca pierderea sufletului. Cum pot sa-l ignor pe Cel care m-a creat?

Sebastian

-------------
Nihil sine Deo!

... a gindi liber nu inseamna sa ignori forta creatoare a vietii, (care in ultima instanta nu are importanta cum o denumestii Dumnezeu, Allah, etc) inseamna sa nu te rezumi numai la citeva principii, sa fi deschis cunoasterii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Sper sa fiu iertat daca ma voi abate un pic de la subiect si voi lansa o intrebare directa pentru cei care sustin reincarnarea, pentru cei care o combat, pentru cei care se considera atei si pentru cei care au orice alta alegere spirituala:

Oare de ce sunteti suparati unii pe ceilalti ?
Este chiar asa de important sa convingeti pe ceilalti va VOI aveti dreptate ?

De ce nu stati calmi si linistiti si sa va ocupati de a face fapte bune, de a nu gresi sau a gresi cat mai putin in conformitate cu propria credinta (sau lege morala pentru atei !) ? Caci daca veti fi atenti, cam toate religiile sunt de acord ca este o judecata si TOTI suntem / vom fi supusi unei judecati: si crestinii, si musulmanii, si budistii si evreii si... si...
Si daca nu ma insel, va fi o plata, sau rasplata ca dupa fiecare judecata, conform legii karmice, sau a celor 10 porunci sau a milei Hristice !!!

Atat am vrut sa spun aici.
Sa fiti binecuvantati toti, iar momentul Judecatii sa va aduca mantuirea.

Sa fiti iubiti !

Singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Multi au sustinut ca in Biblie nu exista nici un verset care sa combata reincarnarea.

Eu as dori sa citez unul:

Evrei 9:27  "Si, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata"

Daca l-a mai citat cineva. Iertare!

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Iertare Rachel, acum am vazut ca si tu ai pomenit de Evrei 9:27.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

eU CRED intr-un Dumnezeu tolerant...care nu impune bariere CARE NU Stramtoreaza decizii..si care ii lasa omului dreptul sa aleaga..DAR IN ACELASI TIMP OMUL STIE DIN CUVANTUL lui Dumnezeu ce si cat trebuie sa faca..si ce si cum e bine sa faca....E alegerea INDIVIDULUI dACA RESPECTA CUVANDTUL SFANT...DACA SE SUPUNE LUI SAU NU...deci..nu cred ca REINCARNAREa EXcLUDE IDEEA DE DUMNEZEU...SI CA SA imi exprim o idee personala...eu am in sufletul meu ideea ca Dumnezeu a creat baza pentru toate..si ca in tot si in toate exista o farama sau mai mult de Dumnezeu....

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

quote:
Originally posted by danna2002

eu am in sufletul meu ideea ca Dumnezeu a creat baza pentru toate..si ca in tot si in toate exista o farama sau mai mult de Dumnezeu....

danna2002

"Dumnezeu este totul intru toate si intru nimeni, nimic"
Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica

Semnificatia - destul de complexa - a acestui cuvant al Sf. Ioan Damaschin se poate gasi si in cartea Ne vorbeste parintele Cleopa - vol. 9.

In orice caz, Dumnezeu NU ESTE in teoria reincarnarii, care este o grava ratacire si inselaciune. Aceasta are rolul de a-l adormi pe om si a-l face sa creada ca mai are timp sa-si corecteze lipsurile dupa o presupusa reincarnare. Sa nu ne amagim: aceasta este singura noastra viata pe pamant si singura sansa pentru a lucra binele. Dincolo ne asteapta judecata si nicidecum o reincarnare.

Sebastian
(un crestin-ortodox)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Mai fratilor, ce înseamna pentru voi reâncarnarea...ca de fapt eu înteleg ca reâncarnare NU = sa ma nasc inca o data eu "reliana" dupa ce am murit vin in alta viata sa stau de vorba cu voi:))) Mai, reâncarnarea, dupa întelesul meu e sufletul meu, fiinta eterica care va relua ciclul vietii pe pamant fara mine corpul asta, dar cu informatiile pe care le-a castigat pe parcursul anilor în care eu, reliana, am trait. Fiinta eterica e parte din noi, nu e eul, ci e partenerul care e în legatura cu Dumnezeu tot timpul. Si, am mai observat o chestie EXISTA O DIFERENTA ÎNTRE RELIGIE SI CREDINTA!!!! Poate ca ar fii bine sa observati micile diferente!

It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Reincarnare…pare unul dintre cele mai fascinante jocuri pe care oamenii le practica cu lumea nevazuta. Daca viata devine plictisitoare, daca relatiile sociale si sexuale lancezesc, te gandesti la reincarnare si viata devine iarasi senina…sau cum ar putea fi ea monotona, acum, cand ai aflat ca intr-o existenta trecuta ai fost un cavaler englez sau o printesa?
Alergia pe care o ai la praf nu este ceva suparator caci acum stii de unde vine: in existenta ta trecuta ai fost atras in cursa intr-o mina. Sau durerea aceea ciudata pe care o ai in frunte. Ai fost impuscat acolo intre ochi intr-o viata anterioara si durerea nu ti-a trecut inca. Iar pentru faptul ca cheltuiesti atat de multi bani pe haine nu trebuie sa te simti vinovata. Ce-ar putea sotul tau sa astepte de la tine daca odinioara ai fost … Cleopatra?!
Nu este nici un secret ca fiecare dintre noi posedam, chiar intr-o mica masura, acea dorinta de inaltare. Ne place sa stim ca suntem niste persoane importante. Poate acesta este unul din motivele pentru care ideea reincarnarii „prinde” atat de multi oameni. Daca acum, in aceasta viata, nu suntem decat niste bieti oameni obisnuiti, ne putem cel putin consola cu gandul ca, cu o viata sau doua mai inainte, eram fiinte cu foarte mare greutate. Si de ce suntem astazi atat de mici? Pentru ca nu ne urmam cu credinciosie karma noastra.
Cine spune ca povestea cu reincarnarea nu este fascinanata?
Insa intreaga filozofie a reincarnarii ridica anumite intrebari: cum se face ca in toate experientele trecute exista mai multi sefi decat indieni de rand? Cum se face ca atat de multi oameni cred ca au fost (de ex) Maria Antoaneta? Lumea spiritismului stie cum sa produca povesti de succes. In carti scrie ca lumea spiritului este un loc foarte fericit. Si totusi, acesti asa-numiti fericiti, locuitori ai lumii spiritului se iau practic la intrecere pentru a se reintoarce in aceasta viata ca fiinte umane reale. Unora li se acorda imediat acest privilegiu; altii insa, drept pedeapsa, sunt facuti sa astepte.
Va intreb deci, daca lumea spiritului este un loc atat de dorit, de ce sunt aceste suflete atat de nerabdatoare sa se intoarca la viata reala?

Rici 24 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput