Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

quote:

Si totusi, acesti asa-numiti fericiti, locuitori ai lumii spiritului se iau practic la intrecere pentru a se reintoarce in aceasta viata ca fiinte umane reale. Unora li se acorda imediat acest privilegiu; altii insa, drept pedeapsa, sunt facuti sa astepte.
Va intreb deci, daca lumea spiritului este un loc atat de dorit, de ce sunt aceste suflete atat de nerabdatoare sa se intoarca la viata reala?

De unde stii tu, doar sustineai ca biblia nu da nici unde de înteles ca exista reâncarnare, desi spiritul/sufletul/anima/mintea/subconstientul/corpul eteric/etc este nemuritor, ca acesti fericiti locuitori ai lumii spiritului se iau la intrecere???
Hai ca m-ai zapacit, pe bune, consider ca daca e sa citam biblia, dar eu una originala, nu traducere comunista, si tu una de cumparat am gasi si eu si tu o gramada de citate care se completeaza si în acelasi timp anuleaza unul pe altul. Din pacate exemple nu am de unde sa-ti dau ca posed o biblie online romaneasca si una în germana...si spun fara sa mint ca incerc sa le citesc în paralel si nu sunt la fel. Nici macar capitolele nu se cumuleaza la fel!
Cât despre reâncarnarea asta care va da batai de cap e simplu: NU NOI (reliana, rachel, un tata....etc) NE REÂNCARNAM...CI SPIRITUL/SUFLETUL/ANIMA/etc.
Si ca sa va dau dovada de reâncarnare tot din bilblie, cum considerati revenirea la viata a lui Isus? El s-a reâncarnat sau a fost fiinta eterica care a reânviat/s-a reâncarnat in alt corp care pentru ochiul uman a fost "o aratare" nici macar nu aveau o denumire pentru asa ceva...cu atât mai mult acum aceatsa "aratare" este renegata cu desavârsire.
Alt exemplu de sfânt( asta cu data de 2 mai 1999) mai este si calugarul Pio, membru al Ordinului calugarilor lui Franz din Assisi, care a murit in secolul nostru, in 23 Septembrie 1968, si care a vindecat multi bolnavi. Ceea ce se stie despre "Pater Pio" este ca a putut fi vazut în 2 locuri în acelasi timp- fenomenul de bilocatie. Asta cum îl mai numim? Vrajitor? Si uite ca biserica catolica îl considera sfânt si îl trateaza ca atare.
Mai sunt oameni care spun despre fenomenul "stigmata" ca ar avea de-a face cu isteria....of, Dumnezeule câti hulitori. Plus ca Pater Pio a promis înainte de moarte ca va avea grija de bolnavi si de cei în nevoie si de pe lumea cealalta!

It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Un alt aspect si mai important se cere lamurit. Orientul, care a crezut multa vreme in reincarnare, considera aceasta roata a destinului, aceasta trecere din nou si din nou dintr-o viata in alta ca o adevarata povara. Ei nu gasesc nici o fericire in ea. Hindusii o considera un chin teribil si ar face orice sa scape de reincarnare. Tibetanii ar dori tare mult ca sa existe o scapare din aceasta eterna roata a destinului. Ei nu gasesc nimic fascinant si incantator in aceasta revenire neincetata la viata reala, in aceasta putere a Karmei de a decide mereu si mereu care sa fie reincarnarea sufletului in existenta viitoare.
Si de ce am dori noi in Occident ceva, de care Orientul ar fi atat de fericit sa poata scapa? De ce am dori noi sa imbratisam ceva care pentru ei inseamna o povara de care le este imposibil sa scape?
Istoria reincarnarii a aparut si s-a perpetuat tocmai in acele zone terestere (India, Tibet), baintuite de cele mai multe si mai puternice energii malefice, zone in care inca din leaganul omenirii s-au consolidat si s-au perfectat cele mai multe, mai puternice si mai senzationale tehnici de magie neagra care au uimit si uimesc si azi lumea, dar care nu se bazeaza pe energiile divine. Nu ne spune nimic faptul ca reincarnarea a aparut si se mentine si azi ca o adevarata „credinta” la un numar de 650.000.000 de locuitori tocmai in aceste leagane ale energiilor malefice si ale magiei negre? Tocmai in aceste zone, cu toate marile eforturi depuse, crestinismul nu s-a putut impune in randul populatiei. Si tocmai istoria acestor popoare a fost si a ramas permanent zbuciumata, nereusind nici acum sa isi gaseasca linistea si echilibrul social, iar marea majoritate a populatiei a ramas in cea mai neagra mizerie sociala, desi au una dintre cele mai vechi civilizatii de pe planeta. Sunt ele protejate de energii divine sau malefice?
Nu ne spunen nimic faptul ca tocmai popoarele crestine, care nu accepta reincarnarea, au avut si au cea mai mare protectie divina, care in decursul mult mai scurtei lor istorii a coincis cu cea mai rapida si mai benefica evolutie sociala a lor, ajungand sa colonizeze toate celelalte tari necrestine si in continuare sa hatarasca destinele intregii planete?

Rici 24 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Stai mei, Rachel, ca asa, dupa teoria ta, eu bag de seama ca cei care beneficiaza de cea mai mare protectie divina sunt evreii, mei! Ca ei o duc cel mai bine pe lumea asta, nu?!

Va rog nu cumva sa interpretati aceste vorbe ca antisemitism, ca chiar nu este cazul... sunt numai de dragul argumentatiei.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Rachel, draga mea,

ne obosesti cu chestiile astea si te obosesti si pe tine, plus ca-ti umplii mintea de balast si cred ca nu ai sa reusesti sa întelegi nimic din ce vorbim noi aici, atata vreme cat eu ti-am dat câteva exemple....sa scriu si eu asa despre subiect dar pe lânga linia la care s-a ajuns cu discutarea subiectului pot s-o fac, dar atunci nu încerc sa aduc nici o noutate ci ma zbat ca pestele pe uscat cu acelasi bagaj de informatii!
Ca te vad destul de religioasa...ia sa facem un test de cultura....cine a fost Papa la Roma în anul 855? Si nu mai sari de întrebare, vreau sa stiu daca stii! Nu e o chestie de cultura generala ci e o chestie de onoare pentru acel/acea care se crede destul de destupat in privinta religiei si a credintei!

Mergi la inceput

Io marturisesc ca habar nu am... da' bine ca exista internet, ca ma uit imediat... da' nu va spun, sa vedem daca stie cineva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by Reliana

quote:

Si totusi, acesti asa-numiti fericiti, locuitori ai lumii spiritului se iau practic la intrecere pentru a se reintoarce in aceasta viata ca fiinte umane reale. Unora li se acorda imediat acest privilegiu; altii insa, drept pedeapsa, sunt facuti sa astepte.
Va intreb deci, daca lumea spiritului este un loc atat de dorit, de ce sunt aceste suflete atat de nerabdatoare sa se intoarca la viata reala?

De unde stii tu,

De unde stiu? Pai am citit si eu. In carti, nu am spus ca in Biblie. Ati atacat Biblia si trimiterile la ea, v-am explicat reincarnarea fara Biblie. Biblia tagaduieste reincarnarea. Va trebui sa decidem ce reprezinta Biblia pentru noi, personal. O putem numi „o carte buna”, interesanta. Dar pare ciudat, Biblia nu poate fi pur si simplu numita o carte buna. De ce? Pentru ca Biblia se pretinde a fi inspirata, pentru ca ea pretinde a avea originea in insusi cuvantul Lui Dumnezeu. Deci, daca aceasta afirmatie este un neadevar, rezulta ca Biblia este o carte plina de minciuni, iar o carte mincinoasa nu poate fi in nici un caz o carte buna, ci una extrem de rea! Daca insa scrisorile ei de acreditare sunt veritabile, putem conta pe ea suta la suta. Daca Biblia este ceea ce sustine ca este, atunci trebuie sa fie in stare sa reziste de-a lungul veacurilor, in ciuda tuturor incercarilor de a o nimici, si trebuie sa fie in stare sa schimbe vieti. Multi marturisesc ca Biblia implineste aceste conditii. Pe de alta parte, nici una din cartile ce scriu despre reincarnare nu sustin ceea ce sustinen Biblia. Unele carti isi au originea in intelectul unor teologi de renume, altele provin din surse obscure. Unele carti isi uimesc cititorii prin minunile fenomenelor spiritiste. Toate aceste carti se bazeaza pe unul si acelasi concept, ca „oamenii nu mor”, ca oamenii nu pot muri. Nici una din aceste carti nu pretinde insa a fi produsul cugetarii divine. Pare deci logic ca orice cautator sincer sa doreasca sa cunoasca si punctul de vedere al Bibliei, din moment ce aceasta carte pretinde ca declaratia pe care o face este unica. Poate cineva sa se multumeasca cu mai putin, in cazul in care doreste cu adevarat sa patrunda in miezul problemei? Poate fi dreapta investigatia care verifica doar pe una dintre parti si o neglijeaza pe cealalta? Este intelept sa consultam doar cartile care nu pretind a fi divin inspirate si sa ignoram tocmai cartea care sustine ca este Cuvantul special al Lui Dumnezeu catre oameni? Putem incredinta oare destinul nostru vesnic unui medium mort…si sa nu deschidem deloc Cartea Cartilor?

Isus! Isus nu a sustinut niciodata sa fie altceva decat El insusi. El a declarat ca este Fiul Lui Dumnezeu. El a afirmat ca a existat impreuna cu Tatal inainte ca lumea sa fie creata. El a spus ca a existat ca Fiu al Lui Dumnezeu inainte de Abraam. Nu exista nici o reincarnare aici. Isus nu a fost un suflet hoinar, creat la inceput si salasluind din cand in cand pe pamant intr-un om sau altul. El a fost Dumnezeu in trup si nimic altceva – daca vrem sa credem ceea ce spune El.

Rici 24 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Reli, te'ntere inainte sau dupa 17 iulie 855?!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cataghe

Reli, te'ntere inainte sau dupa 17 iulie 855?!

Cata; iubita, ce stii tu despre si dupa 17 iulie anul 855:) mai exact dupa moartea Papei Leo! :)) esti pe aproape:)))

Mergi la inceput

Hahaha! cred ca m-am prins, te intereseaza dupa 17 iulie!

Mergi la inceput

quote:

Ati atacat Biblia si trimiterile la ea, v-am explicat reincarnarea fara Biblie. Biblia tagaduieste reincarnarea. Va trebui sa decidem ce reprezinta Biblia pentru noi, personal. O putem numi „o carte buna”, interesanta

Rachel....din pacate pentru ce ai înteles tu, eu nu am atacat Biblia deloc, vezi ca nu e bine"sa hulesti, si nici sa iei cuvântul Domnului in desert"...deci mai citeste odata cu atentie! O carte buna??? pai de ce pentru tine asta e biblia, o carte de care te agati doar atunci cand trebuie sa tii cont de cuvântul lui Dumnezeu pentru a nu pacatui? Hei, grija cu ce gandesti sau ce faci...ca se poate intoarce...

quote:

Deci, daca aceasta afirmatie este un neadevar, rezulta ca Biblia este o carte plina de minciuni, iar o carte mincinoasa nu poate fi in nici un caz o carte buna, ci una extrem de rea! Daca insa scrisorile ei de acreditare sunt veritabile, putem conta pe ea suta la suta. Daca Biblia este ceea ce sustine ca este, atunci trebuie sa fie in stare sa reziste de-a lungul veacurilor, in ciuda tuturor incercarilor de a o nimici, si trebuie sa fie in stare sa schimbe vieti. Multi marturisesc ca Biblia implineste aceste conditii. Pe de alta parte, nici una din cartile ce scriu despre reincarnare nu sustin ceea ce sustinen Biblia.

O carte mincinoasa? Defineste te rog termenul MINCINOS prin prisma religiei, nu a DEX-ului.
Cât despre reâncarnare....n-am vrut sa ti-o spun asa de la obraz, dar chiar Isus l-a înviat pe Lazar din morti, deci totusi REÂNCARNARE SI IN ACELASI TRUP SI CU AMINTIRI DIN VIATA TRECUTA! Atât am avut de spus despre polologia ultima din mesaj...sper sa întelegi exact la ce m-am referit!

Mergi la inceput