Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

quote:
Originally posted by xenocid

In speranta revenirii Dumneavoasta cu contributii originale,
Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Iarasi nu voi fi original, ci voi mai da cateva citate din Tutea (despre originali si originalitate):

"Originali, vorba lui Heidegger, nu sînt decît idiotii. Altminteri doar Dumnezeu e original, iar Aristotel nu e original, ca nu face decît sa descrie opera lui Dumnezeu."

"Omul gîndeste predicativ sau, mai precis, propozitional si sistemic. Cînd este autonom, nu pune nici pe afirmatiile, nici pe negatiile lui pecetea originalitĺtii. Am spus odatĺ cĺ originali sînt numai idiotii, cĺ nu seamĺnĺ cu nimeni. Ceea ce se crede de obicei despre originalitate tine de sfera afirmatiilor constatator-utile."

"Dumnezeu este creator, iar omul imitator. Prin încercarea de a imita mereu Divinitatea, prin proximitatea fata de divin, geniul e mai apropiat de cer; dar nu sînt în masura în care e apropiat sfîntul."

* * *

Ma opresc aici.

Cu stima,
Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

quote:
Originally posted by un_tata

quote:
Originally posted by xenocid

In speranta revenirii Dumneavoasta cu contributii originale,
Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Iarasi nu voi fi original, ci voi mai da cateva citate din Tutea (despre originali si originalitate):

"Originali, vorba lui Heidegger, nu sînt decît idiotii. Altminteri doar Dumnezeu e original, iar Aristotel nu e original, ca nu face decît sa descrie opera lui Dumnezeu."

"Omul gîndeste predicativ sau, mai precis, propozitional si sistemic. Cînd este autonom, nu pune nici pe afirmatiile, nici pe negatiile lui pecetea originalitĺtii. Am spus odatĺ cĺ originali sînt numai idiotii, cĺ nu seamĺnĺ cu nimeni. Ceea ce se crede de obicei despre originalitate tine de sfera afirmatiilor constatator-utile."

"Dumnezeu este creator, iar omul imitator. Prin încercarea de a imita mereu Divinitatea, prin proximitatea fata de divin, geniul e mai apropiat de cer; dar nu sînt în masura în care e apropiat sfîntul."

* * *

Ma opresc aici.

Cu stima,
Sebastian

-------------
Nihil sine Deo!

Ahhhh, si uite cum se adevereste: "si multi vor veni sa va propovaduiasca cuvântul meu si sa va indeparteze de la adevar...."

Un tata, scuza-ma dar citatele ce le dai dumneata din Petre Tutea nu fac altceva decat sa indeparteze "bestia bipeda" de la Dumnezeu...cum sa ma pot apropia de cineva care se crede mult mai superior fiintei umane, care a creat fiinta numai pentru fala proprie??? Pai unde e Dumnezeul d-lui Tutea???? El cum a reusit sa-l cunoasca daca acest Dumnezeu e atat de increzut cum il descrie el? Scuze....dar inclin sa cred ca acest domn Tutea ar trebui sa ramana la paginile lui de istorie si sa nu confunde religia militanto-militara cu religia de suflet....

It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Sursa:
http://www.rhp.ro/~asp/templates/paginap.asp?id=63470&pid=87972

14. În afara slujbelor bisericii, nu există scară către cer. Templul este spatiul sacru, în asa fel încît si vecinătătile devin sacre în prezenta lui.

juuuuuhuuuhuuuu....pai maria sa la câte biserici o fii fost de stie asa bine cate scari are o slujba??? Profanii sunt cu gramada...si eu pot sa merg la biserica sa spun "ia uite ce rochie are aia...pai nu se cade sa vina ca la discoteca".
Iar termenul templu pentru ortodocsi e din nou profanare....noi avem eventual domuri, dar nici astea nu sunt multe sau "casile Domnului" nu temple, temple aveau alte credinte.
Ori cati dintre voi nu cunoastetii preotii din satuce/catune si alte localitati mici care dupa slujba merg in cârciuma si beau cot la cot cu satenii. Scuzati...dar prefer sa las religia comunismului acolo unde e. Ma bucur pt cei care au reusit sa gaseasca o luminita la capatul tunelului si sa-si spele pacatele aruncand cu noroi in altii....

SCUZE de OFF topic!!!

It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu una nu cred ca citatele mentionate l-au facut pe Tutea tare (eu una chiar cred ca ar fi putut renuntza la idee total). Sa zici despre atei ca-s dihori si idioti nu sade frumos. Isus statea la masa cu fariseii si nu le dadea la gioale cu calciiele.
Isus intindea si celalalt obraz, nu-i scuipa cu ocari pe necredinciosi.
Ideea principala e iubirea de semen nu falirea si fatosenia cu apartenenta la crestinism, aia ne bucura interior, n-o aruncam in fatza vecinului.
Parerea mea,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Si pe bune ca nu mai vreau sa aud ideea aia cu Dumnezeu nu ne vrea "calduti" asta insemind fireste ca poti trage peste bot la atei dupa sufletul tau (bun de altfel!!!)Dumenezeu nu ne vrea "calduti" in relatie directa cu El, nu in relatie cu semenii nostri, asa inteleg eu.
A

PS credinta presupune propavaduire, poate, dar nu judecarea celor necredinciosi

Mergi la inceput

N-am judecat pe nimeni si nici Tutea. Folosind termeni ca dihor, acesta a vrut doar sa ilustreze diferenta imensa dintre un laureat al premiului Nobel ateu si o baba murdara pe picioare dar plina de credinta. Stiinta fara Dumnezeu este inutila si departe de adevar.

Dumnezeu a spus (prin gura lui David): <<Zis-a cel nebun in inima sa: "Nu este Dumnezeu!">> Ps.13,1

Va rog sa ma iertati.

Sebastian

Mergi la inceput

Asta cu "caldicelul" era de la Tutea, parca, nu?
Stiu ca s-a mai zis pe forum (parca si tu gindacelule), vroiam sa zic e doar de la el citire,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

REINCARNARE – se mai numeste si „renastere”. Invatatura care spune ca sufletul este etern si se afla intr-un ciclu continuu al vietii pana cand atinge „nirvana”, o stare de nimicnicie. Faptele bune sau rele, facute intr-o anumita viata, afecteaza conditia vietii urmatoare.

KARMA – Credinta ca statutul in viata se datoreaza lucrurilor bune sau rele, facute in vietile anterioare, iar karma existentei prezente va determina ceea ce va fi in viata urmatoare.

Chiar credeti in astea?

Rici 24 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marittamarina spune:

Buna ziua la toate lumea,

Va propun sa vizitati si www.sfaturiortodoxe.ro care dezbate nu numai tema reincarnarii, dar si a vrajitoriei.....e un site dupa parerea mea, ffff educativ.

Marittamarina

Mergi la inceput

Intr-adevar, site-ul http://www.sfaturiortodoxe.ro/ este bine documentat si foarte interesant. Gandacelu a indicat deja un link catre o argumentare www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/cap17y.htm" target="_blank">impotriva reincarnarii.

Karma nu exista. Botezul spala pacatul stramosesc si redeschide posibilitatea mantuirii. Imediat dupa botez sufletul omului este fara pata, primeste un inger pazitor si nu este urmarit de nici un fel de karma sau destin.

Dumnezeu i-a facut omului un mare dar: liberul arbitru. Folosind cele trei puteri sufletesti: sentimentul, ratiunea si vointa, omul - uzand de liberul arbitru - poate decide ce cale sa urmeze in viata: buna sau rea, caldicica, rece sau fierbinte.

Teoria vietilor anterioare este absurda fie si numai prin considerentul ca atat timp cat nu stii ce-ai facut in vietile anterioare, nu poti trage invataminte care sa-ti corecteze viata actuala. Din moment ce Dumnezeu a preamarit trupurile unor sfinti si mucenici care - dupa moarte - n-au putrezit si care emana mir si miresme placute, este clar ca trupurile lor au o semnificatie speciala. Daca sufletele sfintilor respectivi s-ar fi "plimbat" prin mai multe trupuri, n-ar fi avut sens ca Dumnezeu sa le preamareasca unul dintre acestea.

Sa nu ne amagim! NU MAI AVEM ALTA VIATA! Aceasta este unica viata in care putem face ceva, in care putem realiza ceva bun sau rau. Alta sansa nu mai exista. Este dulce gandul ca poti s-o dai in bara in viata aceasta si ca ai timp sa recuperezi in urmatoarea. Este o grava amagire. Dupa unica viata pe care omul o traieste pe pamant, urmeaza trecerea prin moarte la viata din lumea cealalta si situarea sufletului in concordanta cu faptele pe care le-a facut in lume.

Inchei parafrazandu-l pe parintele Cleopa:

"Manca-ne-ar raiul!"

(Nu-mi pot permite sa spun ca sfintia sa "Manca-v-ar raiul!" pentru ca ar suna ca o binecuvantare, iar eu sunt un simplu pacatos.)

Sebastian

Mergi la inceput