Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

daca imi permiteti, ma bag si eu un pic.

sa va zic ce inteleg eu ca spune Biblia despre "curatire".

Noi ne nastem cu firea pacatoasa, right?
Inainte de Isus, omul trebuia sa verse sangele unui miel ptr. curatarea de pacate.
Isus cand s-a intrupat, a fost dus la cruce "ca un miel dus la taiere". mai spune Apocalipsa ca Isus a fost Mielul junghiat de la intemeirea lumii, parca.
De cand omul a cazut in neascultare, Dumnezeu avea in plan Sacrificiul Suprem al Lui Isus. S-a intrupat ptr ca un om a pacatuit, iar Dumnezeu n-a putut sa isi calce cuvantul cand a zis OMULUI ca "negresit vei muri". A trebuit sa devina om sa moara!

Toata pedeapsa care ni se cuvenea noua, separarea de Dumnezeu, moartea, Dumnezeu a ales (ca e Dumnezeu si poate sa considere cum si ce vrea) sa o puna peste Isus, ca in felul asta, noi, prin credinta, sa putem fi considerati nevinovati.
Cand pacatuiesc, pot intelege ca ma pot intoarce la Fatza lui Dumnezeu daca imi dau seama ca Cineva A PLATIT DEJA pedeapsa. trebuie doar sa aleg sa primesc anularea! Sa imi anulez consecinta si sa primesc gratzierea! Facand asta, Tatal vede in Mine pe Isus!!!
CREZAND, eu devin NEPRIHANIREA LUI DUMNEZEU!!!
Mi se cere actul atat de simplu si totusi atat de greu de ales, in locul vizualului, al credintei!

Ceea ce ma va califica sa ma aflu inaintea Tronului, cu Tatal Meu, inaintea celor 1000 de ani va fi ALEGEREA de a-L lasa pe Isus sa transpara, sa traiasca in Mine, nasterea din nou (care a avut loc intr-un moment distinct din viata, si care a adus cu sine scrierea numelui Meu in Cartea Vietii).
APOI va avea loc RASPLATIREA pentru faptele mele, care nu au avut alt scop decat sa fie marturie inaintea oamenilor despre transformarea care A AVUT LOC DEJA in inima mea. Nu sa atarne mai greu in balanta decat faptele rele...., offf, ce mare inselatorie...
Tot Bilia mea zice clar ca "credinta fara fapte este moarta". dar faptele nu au scopul sa ma mantuie, ci sunt o dovada ca SUNT mantuit!!!
In functie de faplele mele voi fi rasplatit intr-un fel sau altul in Imparatia Lui. Dar acolo nu va mai exista frustrare sau invidie ca unul a fost rasplatit mai mult iar altul mai putin. Pur si simplu va fi ceva "ce la inima omului nu s-a suit si la mintea omului n-a ajuns" (parafrazat)

Apoi fi'nca tot amintiratzi de ce se intampla cu cei dinaintea lui Isus, cine vrea sa analizeze mai profund Biblia, in ansamblul ei, si se va lasa calauzit de Duhul Sfant, va descoperi ca oricum si cei ce traiau inainte de Isus areau considerati neprihaniti TOT PRIN CREDINTA! O credinta care isi gasea justificarea, achitarea pacatului in expectativa. Sunt o gramada de simboluri, sangele pe usiorii casei, care tinea moartea departe de casa lor, echivalent cu sangele pe usiorii "casei", vietii noastre, care sa ne salveze de la moarte...
Ei aveau umbra crucii, noi avem esenta. Ei aveau sarpele de arama inaltat la care sa priveasca si sa fie vindecati, noi avem Fiul Inaltat pe cruce la care sa privim si sa fim vindecati...
V-as da acum versete, trimiteri, exemplificari, dar ... e tarziu.
Apoi pentru cei care n-au crezut in Dumnezeul Creator, Dumnezeul Israelului, Biblia spune ca Isus s-a dus intre moartea si invierea Sa in locuinta mortilor, in inchisoare, sa le predice vestea buna. Ei sunt singura categorie fata de care Dumnezeu a avut o datorie, si carora le-a fost data sansa asta, de a-si schimba destinul vesnic DUPA moarte.

Na, ca m-ati facut sa scriu inainte despre una din chestiunile pe care voiam sa le tratez la Intoarcerea Regelui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by conchita

bey Cata, hotaraste-te, vorbesti teoretic la general sau vorbesti despre mine? ca ma supui la confesiuni prea intime nu conteaza cum am ajuns la ortodoxie, conteaza ca am ajuns, iar pentru public e suficient si-atat, ca n-am plecat in apostolat prozelit pe forum :))

Conchita, cel mai mare exercitiu de toleranta pe care poti sa-l, faci, dupa parerea mea, este sa faci un efort de imaginatie si sa te pui in pielea celuilalt. De aia te-am tot provocat sa iti imaginezi cum ar fi fost daca te nasteai in Turcia intr-o familie de musulmani - am zis de musulmani, nu de fundamentalisti islamici, fanatici religiosi, etc. Musulmani la locul lor, cum sunt sigura ca exista milioane. Nu ma intereseaza cum ai ajuns tu la ortodoxie (adica ma intereseaza pe mine personal, dar la cafeaua si tigara pe care mi le-ai promis, nu aici in vazul lumii!), tot ceea ce iti ceream era un efort de imaginatie. Vad ca nu vrei sa-l faci. De ce? de partea cu e atunci frica aia despre care vorbesti? Eu, de exemplu, pot sa fac acest exercitiu, si la sfarsitul lui sunt la fel de crestina ca si inainte. Nu am teama, pentru ca stiu cine sint si sint perfect impacata cu ceea ce sint, deocamdata si din acest punct de vedere.
quote:

io la asa haos conceptual nu consimt, ca intru la spitalul 9 direct, cu creierii sarmulite. daca tu rezisti presiunii asteia teoretice pe care o numii cu emfaza globalism mistic, felicitari si invidia mea sincera la pachet. io nu-mi permit sa raman confuza, ca nu cred in reincarnare, deci in alta sansa pe alta planeta sau in alt municipiu resedinta de judet, ma-ntelegi? vorba lui Iisus, bate si ti se va deschide. io bat o data si gata, ce sa deranjez pe Domnul de 7 ori? si bat la adresa specificata pe plic
(in Biblie), ca nu ma aranjeaza sa gasesc cadane si haremuri si nici sa fiu mantuita ca m-am amestecat in nush ce jihaduri, plus ca 7 vieti de polemici aprinse chiar m-ar termina psihic :))

Ca sa ne intoarcem la subiect, nici eu nu pot sa zic ca cred in reincarnare asa cum e zugravita ea, cu cele 7 vieti, etc. Dar nu resping ipoteza reincarnarii in sine, ca proces prin care un suflet de om dobandeste (sau nu) un alt chip intr-o alta lume. Nu pot sa zic ca "cred" nici in aceasta ipoteza, dar nu o resping. Ceea ce nu imi produce defel contacte cu spitalul noua sau incursiuni prin haremuri sau vreo legatura cu jihadul.
Dar sunt perfect de acord cu tine ca trebuie sa ne limitam la atata cat simtim ca ne tine creierul

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Cata, efortul de imaginatie l-am facut demult. mai mult, am trecut de la simpla imaginatie la fapte, discutand cu enjde persoane de diferite orientari si credinte. dar exista un pasaj in Pilde care m-a pus pe ganduri si ma limitez, in ultima vreme, numai la a ma imaginea in pielea celor care sunt ceva mai avansati ca mine pe drumul mantuirii. dreptul meu, nu? in fond, fiecare e singur cu Dumnezeu pe drumul asta, n-am sa ajut si n-o sa ma ajute nimeni cand o fi la judecata de apoi; musulmanul, evreul, nirvanistul vor da socoteala pentru faptele lor, eu de ale mele. in ipoteza ta, eu ce-as avea de spus la momentul zet? ca mi-am pierdut vremea incercand sa schimb lumea din temelii imaginandu-ma cand in locul unuia, cand al altuia? in loc sa traiesc in locul meu, ala de mi s-a dat sa-l cultiv?

btw, am vazut enspe mii de cazuri de crestini care se casatoresc sau carora nu li se pare anormal sa se casatoreasca ccc cu musulmani sau evrei, dar invers devine o adevarata tragedie nationala si motiv de repudiere. uita-te la familiile de evrei ce exclusiviste sunt si cum se leaga numai intre ei, dupa aia vino la mine si reproseaza-mi ca nu ma pun in pielea lor. vorba aia, la atata intoleranta religioasa nici macar eu nu ma pot cobori.

cat despre reincarnare, tot nu mi-ai explicat cum ajunge cineva sa ia o teorie, de fapt o dogma- ca asta sunt crestinismul, nirvanismul etc- si sa zica asa ca tine: asta imi place, aia e so-so, asta o arunc la cos? ma refer la declaratia ta ca nu crezi in 7 vieti de reincarnare asa cum sunt ele zugravite, ci ca vii tu cu o teorie aparte, bazata pe gusturi si atasamente proprii. uite, mie de asta chiar mi-e frica. mi-e frica pur si simplu sa ma joc alba-neagra cu Dumnezeu. pentru ca, din pacate pentru unii, vad, Dumnezeu nu este un globalist social-democrat, adica unul care sa ajusteze legile din motive populiste. pe Dumnezeu ori il iubesti asa cum e El si il asculti in exact cuvintele Sale, ori schimbi partidul! cale de mijloc, din punctul meu de vedere, nu exista. de aceea insist sa va intreb, unde sunt acele pasaje din biblie in care se vorbeste despre reincarnare? unde zice Iisus ca vom trai alta viata lumeasca? tot ce stiu este ca ne promite viata vesnica celor care credem in El si basta. viata vesnica nu poate fi decat una, ca altfel ar fi avut Iisus grija sa foloseasca pluralul daca erau mai mult de doo. bref, in locul tau nu as crede in mintea mea inselatoare care ma ispiteste cu scenarii exotice, ci in Iisus, in Cuvantul sau. nu asta inseamna sa fii crestin?

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"in fond, fiecare e singur cu Dumnezeu pe drumul asta, n-am sa ajut si n-o sa ma ajute nimeni cand o fi la judecata de apoi;"

Asta imi aduce aminte de filmele de serie B in care doi pe o scara si cel de sus ii umple fata de talpi celui de jos :)
Desigur sint si filme tot de serie B in care cel de jos isi taie singur "atza" ca sa nu'l puna pe cel de sus sa faca alegere asta.

Scuze pentru analogie copilareasca!

Conchita eu nu te cred! sint convins ca ti-ai ceda bucuroasa locul cuiva

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid
Conchita eu nu te cred! sint convins ca ti-ai ceda bucuroasa locul cuiva

Alin, daca il vrei, e de-ajuns sa mi-l ceri, nu ma lua pe ocolite :))
numa ca tre sa stii dinainte ca nu e un loc prea bun in limburi ala pe care cred ca il merit io, dupa faptele si vorbele mele...

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by conchita

Cata, efortul de imaginatie l-am facut demult. mai mult, am trecut de la simpla imaginatie la fapte, discutand cu enjde persoane de diferite orientari si credinte.

Aha, si dupa ce ai stat la taclale cu toti oamenii aia, ai ajuns acuma la concluzia ca toti sunt niste pacatosi, nu-i asa?!...
quote:

dar exista un pasaj in Pilde care m-a pus pe ganduri si ma limitez, in ultima vreme, numai la a ma imaginea in pielea celor care sunt ceva mai avansati ca mine pe drumul mantuirii. dreptul meu, nu? in fond, fiecare e singur cu Dumnezeu pe drumul asta, n-am sa ajut si n-o sa ma ajute nimeni cand o fi la judecata de apoi; musulmanul, evreul, nirvanistul vor da socoteala pentru faptele lor, eu de ale mele. in ipoteza ta, eu ce-as avea de spus la momentul zet? ca mi-am pierdut vremea incercand sa schimb lumea din temelii imaginandu-ma cand in locul unuia, cand al altuia? in loc sa traiesc in locul meu, ala de mi s-a dat sa-l cultiv?

Mey Conchita mama, eu inteleg ca tu nu vrei sa interpretezi Biblia decat intr-un singur fel, dar de ce te incapatanezi sa intepretezi ceea ce spun eu numai in felul in care vrei tu, chiar daca eu dezmint in repetate randuri interpretarile tale?! Cine a zis sa schimbi lumea din temelii, cine a zis ca trebuie sa traiesti in locul altuia? Zau nu te inteleg... Singurul lucru pe care l-am spus eu e ca ar trebui sa acceptam, indiferent ca suntem crestini, muslmani, etc, ca adevarul nostru nu este singurul valabil. Nu ca nu este valabil, ca nu este singurul valabil. Restul din ceea ce ai scris, sa ma ierti, dar sunt pure speculatii pe marginea a ceea ce am scris eu, care nu au nici o legatura cu ceea ce am vrut sa spun de fapt.
quote:

btw, am vazut enspe mii de cazuri de crestini care se casatoresc sau carora nu li se pare anormal sa se casatoreasca ccc cu musulmani sau evrei, dar invers devine o adevarata tragedie nationala si motiv de repudiere. uita-te la familiile de evrei ce exclusiviste sunt si cum se leaga numai intre ei, dupa aia vino la mine si reproseaza-mi ca nu ma pun in pielea lor. vorba aia, la atata intoleranta religioasa nici macar eu nu ma pot cobori.

Cred ca exagerezi. Bineinteles ca exista tendinta de a se exagera in fiecare dintre "grupuri", dar nu cred ca la asta trebuie sa ne raportam. (Cand ma gandesc la catolicism, prefer sa imi imaginez Capela Sixtina sau Santa Maria dei Fiori, si nu inchizitia sau pe Savonarola.) Si nu spune nimeni ca aia care se casatoresc numai in interiorul religiei lor fac rau, e chiar foarte bine, dupa parerea mea. Problema nu e asta, problema este sa nu se dea cu pietre in cei care aleg sa faca altfel. Deci, tot o chestiune de toleranta pana la urma.

Cat despre evrei, aici e alta poveste, si trecem off-topic rau de tot. Evreii nu aveau alta sansa de a exista ca popor daca ar fi procedat altfel, din simplul motiv ca mii de ani nu au avut un teritoriu al lor pe care sa traiasca. Explica-mi si mie, cum ai fi vrut sa reziste ca neam daca se amestecau cu ceilalti?

quote:

pe Dumnezeu ori il iubesti asa cum e El si il asculti in exact cuvintele Sale, ori schimbi partidul! cale de mijloc, din punctul meu de vedere, nu exista.

Corect, nu vad unde e contradictia in a accepta ca Dumnezeu a vorbit in mai multe limbi, nu numai in limba ta. Daca accepti asta inseamna cumva ca nu Il iubesti pe Dumnezeu? De unde si pana unde?
quote:

de aceea insist sa va intreb, unde sunt acele pasaje din biblie in care se vorbeste despre reincarnare? unde zice Iisus ca vom trai alta viata lumeasca? tot ce stiu este ca ne promite viata vesnica celor care credem in El si basta. viata vesnica nu poate fi decat una, ca altfel ar fi avut Iisus grija sa foloseasca pluralul daca erau mai mult de doo. bref, in locul tau nu as crede in mintea mea inselatoare care ma ispiteste cu scenarii exotice, ci in Iisus, in Cuvantul sau. nu asta inseamna sa fii crestin?

Bey, io vorbesc la pereti aicea! Tu nu pricepi ca io nu ma refer la alta viata lumeasca? Oricum, nu in lumea asta in care traim noi? Cat despre folosirea pluralului sau a singularului, sa fim seriosi, Conchita, am mai spus-o, ia doua editii diferite ale Bibliei si vei vedea ca poti gasi intre ele nu numai diferente minore de felul acesta, ci chiar diferente de traducere care modifica complet sensul frazei... "Viata vesnica" poate fi inteleasa in foarte multe feluri, dar, ai dreptate, iti trebuie curaj pentru asta... Ok, nu spune nicaieri de reincarnare, asa cum o prezinti tu, sint foarte de acord cu asta. Dar unde zice ceva care sa ma impiedice sa mi-o reprezint asa cum o inteleg eu?

Discutam asa la nesfarsit, dar trebuie sa recunosc ca mie imi face placere...

P.S. Btw, poate nu ar strica sa rugam desprecopii sa infiinteze o noua sectiune numita
"discutii Conchita-Cataghe", dupa cum vaz ca merg lucrurile pe aicea...

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

nu, nu am ajuns la concluzia ca ei sunt pacatosi, ci ca eu sunt o maaare pacatoasa si unica mea sansa de salvare e ortodoxia. :P

quote:
Originally posted by cataghe
Singurul lucru pe care l-am spus eu e ca ar trebui sa acceptam, indiferent ca suntem crestini, muslmani, etc, ca adevarul nostru nu este singurul valabil. Nu ca nu este valabil, ca nu este singurul valabil.

tu-ti dai seamna ca-mi ceri sa ma dezic de Iisus? ti-am mai spus odata, asa solomonica nu-s si nu vreau sa devin, oricat m-ai ruga tu si oricat mi-ai fi de draga! pai cum sa accept ca adevarul spus de Iisus nu e singurul valabil? ca si Visnu, Shiva, Mahomed au dreptate, in felul lor? ptiu in san de trii ori :))

quote:
P.S. Btw, poate nu ar strica sa rugam desprecopii sa infiinteze o noua sectiune numita
"discutii Conchita-Cataghe", dupa cum vaz ca merg lucrurile pe aicea...

hahaha n-ar fi rau! nu stiu de tine, dar avusei si io un uichend liber si fusei mai activa pe forum, no. iar azi merit mila de la toate religiile, acatiste de insanatosire si miluiri ca-s bolnava coapta. stau acasa+forum, dar tot in the mood for God&Cata sunt :))

--------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myX spune:

... dupa o lunga pauza, am revenit ...

... analizind destainuirile Conchitei (de data aceasta vad ca a folosit mai putin epitete si metafore :) in stilul care o caracterizeaza), am inceput sa inteleg si eu cite ceva din "filozofia" ei (no offence - poate o sa schimbam niste PMuri si o sa vezi ca nu sunt nici yoghin, nici taoist :) ).

Revenind la o analiza generala a celor afirmate pe topic, am impresia ca putini au curajul de a se aventura (si afirm asta fara vreo intentie de jignire) dincolo de "gardul religiei", nici macar ca exercitiu intelectual.

Mi-a placut ideea care a incercat sa o dezvolte Cataghe referitoare la cazul in care te nasti de o alta religie.

O simpla analiza duce la urmatoarea concluzie (exprimata intr-un limbaj "plastic"): nu conteaza de ce religie esti, esti cintarit si masurat dupa faptele tale, fapte care ti se inscriu in constiinta, nu conteaza cum denumesti si in ce limba de adresezi Fortei Vietii important este mesajul "inimi" tale (constiintei tale) catre ea.
Ce vom gasi dincolo de aceasta viata ... vom gasi o lume a constiintei, greu de exprimat in limbaj uman (foarte multi oameni au ajuns sa o cunoasca, in viata fiind, "lumea de dincolo" - inclusiv persoane religioase - dupa o astfel de experienta li s-a schimbat viziunea asupra vietii de zi cu zi).

Adaugam la toate acestea respectarea legilor etice si morale umane, si veti avea un profil complet de conduita in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

quote:
Originally posted by cataghe
... Cat despre folosirea pluralului sau a singularului, sa fim seriosi, Conchita, am mai spus-o, ia doua editii diferite ale Bibliei si vei vedea ca poti gasi intre ele nu numai diferente minore de felul acesta, ci chiar diferente de traducere care modifica complet sensul frazei... "Viata vesnica" poate fi inteleasa in foarte multe feluri...

cataghe, diferentele nu sunt chiar atat de enorme, daca vrei sa tii cont de o opinie formata dupa mai multi ani si multa pasiune in Biblie, iti spun ca dupa ce o citesti de mai multe ori, incepi sa ai o viziune mai de ansamblu, si te sigur ca traducerile diferite schimba sensul doar cu vreo 0,02% din mesajul Bibliei, deci... neglijabil.

Adevarul transpare fara sa fie umbrit de 2 firimituri ale erorilor umane.
Despre viata vesnica sunt suficiente informatii incat sa ne dea o idee despre ce este, in nici un caz o alta "viata lumeasca", (nu inainte de a se intoarce Isus a 2-a oara! dar o sa mai spun eu despre asta mai incolo...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Subiectul a ajuns la zece pagini si conform uzantelor va fi inchis.
Raspunsurile utilizatorilor nu reprezinta puncte de vedere ale Desprecopii.com. Discutiile pe forum sunt libere (in limitele regulamentului) si fiecare utilizator isi asuma (sau ar trebui sa-si asume) responsabilitatea pentru ceea ce scrie.

Daca doriti sa continuati schimbul de idei si opinii pe tema credinta in reancarnare vs. credinta in Dumnezeu, va rog sa deschideti un subiect nou.

Va multumesc,
Q

Mergi la inceput