mamici de noiembrie-decembrie 2004 (72)
Raspunsuri - Pagina 9
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Miche
visez o gramada de chestii si nu-mi mai aduc aminte... dar mai incerc
Cine stie , poate concurez cu Gandacelu pe post de mama omida..
Si Gandacico, ce s-a intamplat ca nu prea esti vesela azi?? Cine te-a suparat?
ieir am fost cam ofticata ca nu prea mi-a mers netul hehehe sevraj deh!
cat despre vise, ai sa va spun ce-am visat azi-noapte: ca trebuia sa ma operez de apendicita si apoi sa-mi faca cezariana!

eram linistita dar oripilata, ma gandeam daca incurca astia ceva?!
si uite-asa am stat toata noaptea pe culuarele spitalului, pana cand m-am hotarat sa plec acasa ca nu mai venea dr!... si... m-am trezit!
andreap spune:
Buna dimineata burtici!Cuma ati dormit?Eu din ce in ce mai nasol:ma trezesc de multe ori sa merg la toaleta, BBlina incepe sa dea din picioare...Asta e faza cea mai nasoala cu venitul la servici:trezitul de dimineata cand e somnul mai dulce.Aseara a venit o prietena la mine si mi-a adus actele pe 3 luni, pe care trebuie sa le termin pana joi
.
Olga, imi pare bine ca mai dai si tu un semn de viata!Sa o stapanesti sanatoasa(casa)!Da si tu un semn de viata sa-mi povestesti.Week-end-ul asta vin la Pitesti, dar probabil ca vom amana cinstea pana dupa ce nasc.Cum ti-ai mobilat?
Monica, cred ca-mi iau 2 perechi de papuci, eu sunt friguroasa.Colega mea care a nascut anul trecut la Municipal asa m-a sfatuit, plus sa-mi iau sosete ca ea a avut niste frisoane....
maine imi fac analizele, sper sa fie OK
O zi buna
Andreea
36 saptamani+BBlina
olga_stan spune:
fetelor eu intr-o seara am visat ca am nascut si nu am simtit durerea nasterii, totul a fost rapid si usor, l-am auzit pe bebe ca plangea si doctorul imi zicea ca "gata, asta a fost tot!"
fetelor am alergat dupa contractele cu renel si gazele. ce birocratie, ce oameni fara bun simt. am intrat intr-un birou unde trebuia sa imi fac o parte din contract si persoana respectiva nu era momentan. in birou era un domn si o doamna stateau pe sacune si o asteptau pe persoana in cauza. a trebuit sa asteptam ceva timp si mirarea mea cea mare a fost ca domnul respectiv nu s-a sinchisit sa se rideice dupa scaun si sa imi cedeze locul. nici doamna. ce oameni fara cei 7 ani de acasa!! tot asa cu contractul de la gaze, am fost chemata la 8 sa ma prezint la un birou unde se perfecta o parte din contract si restul urma sa ma duc la alt birou unde se deschidea la 9. deci a trebuit sa astept o ora. doamna care se ocupa de contract a fost insensibila la rugamintile mele ca sunt gravida si nu prea ma simt bine. mai fetelor chiar asa s-a inrait lumea, nu mai exista mila, bun simt?!!! eu una am ramas traumatizata!
olga 30 ani si bebe 34 saptamani!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by FELIS
ma agit cu dosarul de examen ca inca nu il am complet si miercuri e ultima zi de depunere...
scumpa! multa-multa bafta! iti tinem pumnii si noi si bebemicii!
toate faceti analizele pt trimestrul 3? mie mi-a zis ca nu mai e nevoie...
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by FELIS
GANDACELU ma intereseaza si pe mine, dar nu pricep... Unde faci chestia asta ca eu nu vad nici un glob.
Sesizasem eu ca tu cam ascunzi adresele si nu stiam cum faci...
chiar in meniul forumului, acolo unde sunt comenzile de culoare a scrisului, de bolduire, etc...
bits spune:
TRY chiar daca nu pot declansa nimic cu exercitiile alea eu tot vreau sa le fac in timpul contactiilor caci astia nu ma primesc la spital decat cand sunt din 10 in 10min,iar tot chinul ramane sa-l suport acasa si de ce sa nu profit![]()
octy 38 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Miche
Din ce am citit euam ajuns la concluzia ca atunci cand esti aproape de termen , ca sa nasti usor trebuie sa stai cat mai mult in picioare si sa ai activitate..... Asa , ca sa ajuti forta aia , gravitationala sa actioneze cum stie ea..
Gresesc????
asa e, miche, plus ca in general trebuie sa te misti (daca nu ai probleme, ca... mine) ca sa nasti usor... macar o plimbare de o juma de ora in fiecare seara (cate inghetate am bagat acu 2 ani, vara, inainte sa nasc, cu plimbarile-alea!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by bits
GANDACICO spune-mi te rog daca stii ceva despre exercitiile de gravide facute pe minge de aia mare(1m pe 1m)ca am si eu si as face acasa,poate -poate declansez ceva......cautasi pe net dar nu am gasit nimic ,poate ma ajuti tu,pls!
de minge nu stiu, imi pare rau;( incearca cu urcatul scarilor... stai linistita, ca nasti tu, vorba unei prietene: copil care sa ramana in p-a ma-sii nu s-a mai vazut pana acuma!
dama spune:
quote:
Originally posted by bits
GANDACICO spune-mi te rog daca stii ceva despre exercitiile de gravide facute pe minge de aia mare(1m pe 1m)ca am si eu si as face acasa,poate -poate declansez ceva......cautasi pe net dar nu am gasit nimic ,poate ma ajuti tu,pls!
Ptca vad ca Gandacelul nu ti-a raspuns inca, incerc sa o fac eu. La curs noi am facut cateva exercitii din astea, dar, ele nu au rolul de a declansa nasterea, ci sunt mai degraba pt relaxare si usurare a contractiilor. La clinica unde voi naste, ni s-a spus ca in timpul travaliului putem sa adoptam si pozitia pe balon ca sa ne mai relaxam in timpul dilatarii. Ar mai avea un rol mic si in aceasta dilatare, dar nu stiu in ce masura. Balonul cica diminueaza presiunea exercitata asupra perineului, il maseaza si il face sa se intinda mai usor (am citit undeva)
Exercitii:
1.te pui cu poponetul pe balon, cu spatele bine drept (fara curbe nici la umeri, nici la sale) si faci miscari usoare in directia acelor de ceas si invers (am spus asa ca sa explic exercitiul).Asta merge bine si in timpul travaliului, iar tata daca e de fata poate sa-ti faca masaj la spatic.
2.te intinzi pe spate (tot drept trebui sa fie) si pui picioarele pe balon cu genunchii indoiti (balonul trebuie sa ti lipeasca bine de fese). In pozitia asta balansezi usor picioarele de la dreapta spre stanga si invers.
3. in genunchi, picioare usor indepartate , talpi apropiate, prinzi balonul intre burta si sani, cu mainile cat mai intinse inspre fata si simuleaza o intindere ca si cum te-ar trage cineva de maini.
Nu stiu daca am fost explicita, noi asa am facut la un curs. E nu am mai practicat si acasa (n-am balon), dar la unele pozitii poti inlocui balonul cu un scaun. Oricum repet, aceste ex nu declanseaza nasterea ci o usureaza, adica te relaxeaza pe tine. Se si naste cu balonul si aici poti vedea niste exemple: (www.lamaternite.com/asp/ballon3.asp" target="_blank">http://www.lamaternite.com/asp/ballon3.asp)
36 saptamanihttp://community.webshots.com/user/amduminica
olga_stan spune:
fetelor mai nou visez cu ochii deschisi cum o sa ma port cu cu fimea, cum o sa fim noi doua prietene si am sa o imbrac ca o printesa. ma si vedeam ca mergem la o petrecere toata familia, eu si fimea cu rochii la fel, adica imi fac eu o rochie si o imbrac si pe ea la fel ca pe mine, asta cand o sa fie ea o domnisoara!
olga 30 ani si iosefina 34 saptamani

am ajuns la concluzia ca atunci cand esti aproape de termen , ca sa nasti usor trebuie sa stai cat mai mult in picioare si sa ai activitate..... Asa , ca sa ajuti forta aia , gravitationala sa actioneze cum stie ea..