mamici de noiembrie-decembrie 2004 (72)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

iata ca intra si fulguletz ca o boare sa zica "buna seara la gravidomane!"...v-am citit dar de scris nu prea am apucat ca am ceva musafiri si am avut ceva trebshoara...
vaz ca sunteti bine (bits, mey, da tu cand nasti?...Ken ne tine pe jar si nu vrea sa fie el primul din gashca?!)...
fetelor...da ce punctuali sunt bebicii de nov-dec...

cu David, 33 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Fetelor care sunteti aproape de termen!!
Bits si Try , si celelalte, am si eu o intrebare:
Care e programul vostru zilnic? Ma refer la miscarea pe care o faceti. Si la timpul pe care-l petreceti in picioare.
Spuneti ca bebelusii nu dau semne ca vor afara..
Din ce am citit eu am ajuns la concluzia ca atunci cand esti aproape de termen , ca sa nasti usor trebuie sa stai cat mai mult in picioare si sa ai activitate..... Asa , ca sa ajuti forta aia , gravitationala sa actioneze cum stie ea..
Gresesc????

DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

TRY poti fi sigura ca am sa va instiintez,caci nu ma primesc la spital decat cand am contractii din 10 in 10 min,asa ca....

MICHE daca starea mi-ar permite as merge km-etri dar simt ca nu ma mai pot misca,imi plezneste burta,asa ca stau mai mult in pat,iar cand vine sotul iesim la o "tura de bloc".de stat in picioare prin casa sa stii ca stau,mai ales pe la bucatarie,uite ieri am facut dulceata de gutui si-am pazit-o sa nu se prinda de cratita,asa ca tot in picioare am stat.de calcat rufe sau de facut curatenie cine crezi ca face?tot eu,asa ca vezi tu activitate e dar mai tine si de organism.organismul meu era invatat inainte cu mult mai multa activitate si efort fizic,iar ceea ce fac eu acum e "pice of cake"pt el.

GANDACICO spune-mi te rog daca stii ceva despre exercitiile de gravide facute pe minge de aia mare(1m pe 1m)ca am si eu si as face acasa,poate -poate declansez ceva......cautasi pe net dar nu am gasit nimic ,poate ma ajuti tu,pls!

octy 38 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Miche, statul in picioare, mersul pe jos, activitatea mai sustinuta etc. in ultimele 2-3 sapt. de sarcina nu usureaza travaliul sau nasterea, ci doar grabesc declansarea acestora. Numai exercitiile facute cu regularitate de-a lungul sarcinii ajuta la o usurare a travaliului (mai putin dureros si mai scurt). Asa ca cine nu s-a ingrijit pana acum, e inutil pe ultima suta de metri. Eu am fost o puturoasa si nu am facut nimic mai mult decat un simplu mers pe jos de 1/2 ora zilnic (cat ma duceam si ma intorceam de la servici). Dar de cand sunt acasa nu mai fac nici macar jumatea asta de ora de mers pe jos.

La fel, bits, exercitiile pe mingea aia mare erau destinate mobilitatii oaselor si legaturilor din zona pelviana astfel incat in timpul nasterii corpul tau sa se comporte/reactioneze mai bine. Deci ca sa beneficiezi de avantajul asta trebuia sa incepi mai demult aceste exercitii, acum e apa de ploaie. Ele te mai pot ajuta insa in timpul travaliului, dar nu ca sa nasti mai usor, ci doar ca sa reduci durerea contractiilor (asa cum e statul in apa, jacuzzi sau dusul). Statul pe mingea aia cu sezutul in timpul travaliului ajuta mama sa se calmeze si sa simta mai "omeneste" contractiile, uneori ajuta si la scurtarea travaliului, dar degeaba cred ca le faci de acum, poate doar ca sa ai un pic de fun, dar ele nu au rolul de a induce travaliul. Incearca celelalte metode: mersul pe jos, statul in picioare, fa activitati casnice mai multe (asta daca te mai tin puterile, ca vad ca deja le-ai facut pe toate), sex (daca iti mai e mintea la el ).

in a 39-a sapt., DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Try
As avea si eu o intrebare poate tu stii mai multe despre cum se acorda concediu de maternitate aici in canada.Eu habar nu am si m-am trezit acum ca as putea sa beneficiez.
In ce conditii si ce implica care sunt procedurile.
Sarcina usoara

Mergi la inceput

Try
Poti sa imi spui si mie cum se procedeaza in canada cu concediul de maternitate.
Multumesc

Mergi la inceput

Scuze pentru repetitie dar aveam impresia ca nu merge si ca am pierdut mesajul.
Pupici la toate mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna dimineata burticutzelor, vad ca nici azi nu naste nimeni hi hi am scapat si azi dar incet, incet se aporpie momentul...
eu sunt asa matinala fiindca a inceput deja santierul asa ca nu se mai poate dormi in casa asta...numai alex saracutzul doarme de n-are treaba in orice fel de zgomot.
eu azi vreau sa ma duc pe la CAS sa-mi bag si eu prenatalul.
va pupacesc pe toate si mai vorbim mai tarziu

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

neata gravidutelor! va pupici pe toate!

aseara am dormit si eu in casuta noastra cea noua. am cam avut insomnii si eu si sotul, nu ne obisnuiam cu camera asa mare. fetelor nu credeam ca este atata bataie de cap cu mutatul si atata munca. am muncit ieri de dimineata pana seara si parca nu se cunostea nimic in urma mea.
olga 30 ani si bebe 34 saptamani de la u.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Neata!

Gandacelule, glumeam cu listuta, foarte bine ai facut ca ai pus-o tu, eu nu sunt intotdeauna pe faza la inceput de capitol, si apoi mai am putin si nasc , asa ca trebuie sa ramana cineva responsabil cu problema!

Bits, deci tu vrei Balanta? Atunci trebuie sa-l convingi pe Kenzo sa iasa la lunina pana vineri , ca de sambata sunt Scorpionii la putere!
Eu nu stiu ce vreau, cred ca la ora asta mi-e indiferent.

Sunt fericita ca am implinit 37 saptamani, deci suntem considerati la termen, nu credeam ca ajung pana aici cu tot noianul de contractii pe care le-am avut.
Altfel, nu mai am stare de stat in casa, drept pentru care umblu de nebuna si pe jos si cu masina , poate mi se rup membranele pe la fii-mea la gradinita sau pe alte trasee- hihi.Astept sa merg joi-vineri la dr. sa vedem ce mai spune (daca nu se intampla nimic pana atunci). Al meu sot e stresat ca daca ma apuca in timpul noptii , daca nu vine dr si alte prostii. El credea ca mergem ca data trecuta lejeri (nesterea mi-a fost provocata) si cu toate datele problemei cunoscute...I-am zis ca de data asta nu strica un pic de suspans.

Adriana, parca s-a mai discutat chestia cu bonusul pentru mame peste 30 ani , si parca se trasese concluzia ca e doar un zvon. Dar, cine stie?

Roxana-saptamana 38!

DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput