Viata in Germania (11)
Raspunsuri - Pagina 2
tinatache spune:
pai nu a ajuns inca la Arbeitsamt, nu? eu am inteles ca abia merg la ambasada. Eu am facut actele o data cu sotul si mi-a cerut exact ce i-a cerut si lui, fara contract de munca si ce tine de firma angajatoare. Abia dupa ce ajung ei in Germania le da ceva de la Arbeitsamt...nu?? sper sa nu fi uitat eu intre timp...
vik, da, nu mai am timp de nimic, am tot zis ca te sun ca de scris nu mai apuc dar uite ca nici asta n-am reusit. Copiii astia imi papa urechile:)) andra e ca o ventuza, cand sunt eu acasa nu o lasa pe bunica sa se apropie de ea, si sucul tb sa-l faca mami cu manuta ei:) Si uite asa tb sa ma ascund prin dormitor ca sa mai citesc si eu ceva pt scoala. Iar astia cu scoala.... ce sa mai zic, nu stiu cum s-o invata la liceu dar la facultate pun joarda pe tine. Cursurile nu se predau, ci se trimit pe email, sau se dau jos de pe pagina profului, iar la scoala te duci cu lectia invatata si porti discutii libere, nu dormi in banca asteptand sa treaca ora. Ce mai, asta da scoala. Ma duc la treaba, ventuzica n-a vrut sa mearga afara cu buni si cu patrick, sta cu mami a ei
aa, uitam: münchenezele, K&L de pe pietonala din centru se inchide ca se deschide altul in Riem Arcade, si au niste preturi f bune. Am fost aseara si chiar am luat cate ceva si lucrurile sunt bunute.
Cristina
Camelia spune:
Porumbita, noua ne-a fost refuzata procesarea actelor in acelasi timp.Mai intai a venit sotul meu aici si mi-a trimis permisul de munca si contractul de inchiriere pt locuinta.Fara astea nici n-au vrut sa stea la discutii cu mine.Pe langa astea, dosarul meu mai continea actele de stare civila si identitate(certificatul de nastere, de casatorie, buletinul, pasaportul), copie dupa permisul de sedere al sotului meu si dupa contractul lui de munca.Cam atat imi amintesc eu.
Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.
Camelia spune:
Münchenezele mele, am aflat de curand ca pe 6 noiembrie va avea loc in orasul nostru un spectacol-bal cu participarea actorului Florin Piersic.Daca e cineva interesat, pot oferi ceva detalii.Pe PM, ca sa nu facem aici reclama.
Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.
adriana_i_ spune:
Hallo fetele
iarasi vin cu o intrebare... Cam ce/cat/cum se obisnuieste sa se dea aici la botez?
E vorba de fetitza unor amici, si dupa indelungi strofocari de creieri am ajuns la concluzia ca ii ducem un mutzunache si o felicitare in care punem o suma de bani. E Ok? Daca da, cam cat e rezonabil sa fie suma aia? Sau altfel spus, de la cat incepand se considera bine?
Multumesc!
O zi frumoasa va doresc,
Adriana.
LindaG spune:
Fetelor,am o rugaminte la voi.M-ati putea ajuta cumva bitte bitte cu un exemplu de Bewerbung ca Verkäuferin/Kassiererin?Sunt in pana de idei.Nu stiu cum sa incep si nici ce sa scriu.Am cautat si in internet dupa exemple dar nu am gasit nimic si am nevoie urgent.Va rog ajutati-ma daca cumva puteti.
Va multumesc.
LindaG
lai spune:
Fetelor, dragelor, apelez la ajutorul vostru, in masura in care aveti timp, si va multumesc anticipat
Traduc niste textulete din germana si sunt cateva lucruri de care nu prea sunt sigura.. cum ati traduce:
"Drei Frauen setzen sich zur Wehr gegen Vergewaltiger, pruegelnde Freunde..."
Este descrierea foarte pe scurt a unui film (contextul textuletelor: o campanie impotriva violurilor, impotriva violentei sexuale)
Danke sehr
(mai am cateva, vi le mai scriu daca puteti sa ma ajutati )
Lai
ps inca una - descrierea unui eveniment, a unei discutii publice din campania asta -
"Maennergewalt - (k)ein Thema fuer uns?! Von Klein auf gegen Maennergewalt"
osolita spune:
Linda, cel mai greu e inceputul, poti sa scrii ceva de genul:
"Mit großem Interesse habe ich Ihre Anzeige in der Zeitung X/auf der Internetseite des Arbeitsamtes/etc. gelesen und möchte mich Ihnen vorstellen als Verkäuferin/Kassiererin.
Apoi povestesti ceva despre tine, de ex.:
Ich habe in Rumänien das Gymnasium mit Abitur abgeschlossen und.....
Important e sa spui si ce calitati ai, adica:
Ich bin kontaktfreudig und der Umgang mit Menschen ist mir wichtig. In dem Beruf der Verkäuferin/Kassiererin hoffe ich beides miteinander verbinden zu können. Etc.
Iar la final inchei cu:
Über eine Einladung zum Vorstellungsgespräch würde ich mich sehr freuen.
Linda, mai cauta pe Google, sigur erau exemple de genul asta, trebuie sa cauti dupa Anschreiben Bewerbung sau Muster Anschreiben.
Lai, primul text suna tradus cam asa:
"Trei femei se apara de violatori, prieteni batausi..."
Al doilea:
"Violenta masculina - e (nu-i) un subiect pentru noi/de discutat. De mici/incepand de la cei mici(copii) impotriva violentei masculine"
(din nefericire cu a doua traducere nu sunt prea multumita dar nu gasesc alt mod de exprimare).
osolita spune:
Linda mi-am amintit ceva: mai cauta pe internet si alte anunturi pentru Verkäuferin/Kassiererin, acolo o sa vezi ce "calitati" ar trebui sa ai ca sa fii persoana ideala pentru meseria asta. Si exact calitatile astea le scrii in Bewerbung.
bafta!
Findus spune:
Lai traducerea :
"3 femei se opun violatorilor, prietenilor batausi.."
"Violenta barbatilor (nu) e o tema pentru noi ? Din copilarie impotriva violentei barbatilor".