Viata in Germania (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Fetelor, am o intrebare! Sunt in Germania si eu, la bursa (pentru cine nu stie) Si viitorul sot - in Romania. In decembrie, zboara in America. Probabil escala la Frankfurt. La intoarcere, poate sa ramana fara probleme cateva zile in Germania? Daca da, cate zile maximum (o sa fie perioada sarbatorilor de iarna)? Daca nu, ce acte trebuie sa aiba (viza de tranzit sau asa ceva) ca sa poata, totusi?
Multam fain si pupicei deutschlandei (ca nu mi-a venit altceva in minte)!
P.S. Raspuns eventual pe pm, daca sunt probleme (inca n-am invatat bine regulile desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by niccostea

Fetelor, am o intrebare! Sunt in Germania si eu, la bursa (pentru cine nu stie) Si viitorul sot - in Romania. In decembrie, zboara in America. Probabil escala la Frankfurt. La intoarcere, poate sa ramana fara probleme cateva zile in Germania? Daca da, cate zile maximum (o sa fie perioada sarbatorilor de iarna)? Daca nu, ce acte trebuie sa aiba (viza de tranzit sau asa ceva) ca sa poata, totusi?
Multam fain si pupicei deutschlandei (ca nu mi-a venit altceva in minte)!
P.S. Raspuns eventual pe pm, daca sunt probleme (inca n-am invatat bine regulile desprecopii.com)

poa sa ramina 3 luni ca turist. nu are nevoie de viza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Osolita,mersi mult.Incerc sa mai scriu ceva si sa o trimit miine,poate o sa am si eu noroc.

LindaG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Osolita, Findus, multumesc frumos!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenade spune:

Salut fetelor,
am nevoie de "Codul numeric personal" pentru baietelul meu pentru ca vreau sa-i fac pasaport si stiu ca s-a mai discutat pe aici subiectul dar nu-l mai gasesc. Noi suntem din Iasi si nu prea am chef sa fac o plimbare pana la Bucuresti. Aveti vreun model de procura? Tb. facuta in romana sau in germana?
Multumesc anticipat,

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Nu stiu daca am inteles problema ta, imi dau cu parerea...si daca nu se potriveste....
Daca esti in Germania, procura pt cineva din Romania se face la ambasada sau la consulat, in limba romana (mie nu au vrut sa-mi faca cererea de celibat in germana). Nu stiu daca in tara ti-i s-ar recunoaste o procura facuta in germana cu notar german. Mai mult ca sigur ca i-ar costa pe ai tai sa o traduca si sa o legalizeze din nou.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

aschiutza, problema ai inteles-o bine, dar imputernicirile acestea se pot face numai la consulat??? Noi avem niste prieteni si ei au facut o imputernicire pentru parintii lor, dar pentru alta problema, au facut-o la un notar german, apoi respectiva imputernicire a fost trimisa pentru "apostila" (sper ca e corect)aici in Germania undeva (o trimite notarul) si abia apoi trimisa in tara si tradusa din nou..... Nu pot sa fac si eu la fel pentru acest cod numeric, caci am inteles ca banii ar fi cam la fel si in plus scap de un drum la Bonn (noi locuim in Frankfurt)??? S-a distrat cineva in felul acesta sau toata lumea a mers la consulat pentru imputerniciri?

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by elenade

aschiutza, problema ai inteles-o bine, dar imputernicirile acestea se pot face numai la consulat??? Noi avem niste prieteni si ei au facut o imputernicire pentru parintii lor, dar pentru alta problema, au facut-o la un notar german, apoi respectiva imputernicire a fost trimisa pentru "apostila" (sper ca e corect)aici in Germania undeva (o trimite notarul) si abia apoi trimisa in tara si tradusa din nou..... Nu pot sa fac si eu la fel pentru acest cod numeric, caci am inteles ca banii ar fi cam la fel si in plus scap de un drum la Bonn (noi locuim in Frankfurt)??? S-a distrat cineva in felul acesta sau toata lumea a mers la consulat pentru imputerniciri?

Elena

Elena,
Daca iti accepta imputernicirea facut prin notar german,apeleaza la solutia asta!Eu am avut nevoie de un document din asta facut prin notar,si cu apostila si a costat vreo 54 euro,in total.
Daca faci prin consulat,costa 75 euro,pretul nou(eu am facut in ianuarie mamei mele si era numai vreo 50 euro).Plus drumul pina la Bonn.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Fetelor am si eu o intrebare: cum poti sa-ti cresti in tara asta copii fara sa stai mereu cu grija ca daca i-ai lasat o secunda nesupravegheati pot cadea in mana unui nenorocit de pedofil? Eu sunt efectiv ingrozita, orice revista deschid(mai putin cele de specialitate) dau peste povesti cu copii violati si apoi ucisi. Saptamana trecuta a fost violata si ucisa o fetita de 7 ani din Hamburg, ieri disparuse alta, acum o cauta si mi-e groaza sa deschid maine radioul. Bine ca nu ma uit la Tv ca din cate imi amintesc si acolo dadeau mereu cazuri de astea. Pe voi nu va ingrozesc faptele astea?

Mergi la inceput

Multumesc Alina . O sa dau un telefon la primaria din Bucuresti sa ma conving daca merge.

Elena

Mergi la inceput