Mamici de mai-iunie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 5
Ruxel spune:
Androix nu m-am suparat ! cum sa ma supar ?? 
Dar aveam putina treaba atunci si am scris repede ceva...
Ruxel
5 saptamani
matilda spune:
Buna viitoarelor mamici
Am confirmarea ca sunt insarcinata de 3 saptamani si practic acum sunt in sase saptamani. Am fost deja la doctor am facut analizele recomandate de doamna doctor iar maine ma duc sa imi interpreteze rezultatele. Pana acum am avut o singura saptamana cu varsaturi si cu stari de rau dar acum pot spune ca sunt bine. Nu am luat pana acum nici un fel de medicament nici macar acid folic. Astept sa vad ce imi
va prescrie doctorul dupa interperetarea analizalor. Astept sa fac prima ecografie.
Va pup
iuliana spune:
Pe mine sper sa ma tina in continuare asa, fara nici un fel de greturi, ameteli etc. Sint un pic balonata, dar atit si nimic mai mult.
Inca nu mi-am facut programare la dr, dar o sa imi fac luni cind ma duc la clinica pentru vaccinul Emmei.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
NewMami spune:
Salutare
.
Sunt fericita peste masura, ieri am fost la prima consultatie si doctorul mi-a spus sa nu-mi mai fac atatea probleme caci durerile de sub abdomen sunt oarecum normale intr-o sarcina (cam repede la mine caci am intrat doar in saptamana a 7 -a), sa o iau mai incet cu munca ptr. caci sunt insarcinata si sa ma odihnesc cat pot de mult. Chiar mi-a recomandat cateva zile libere de la serviciu, care din pacate nu am cum sa mi le iau acum, dar vine weekendul. Dar ptr. linistea mea m-a trimis sa-mi mai fac un rand de analize si la ecograf. La analize nu stiu inca rezulatatul dar la ecograf il stiu -l-am vazut inimioara lui bebe, i-au inregistrat-o cum bate( deocamdata nu se poate auzi). Doamna de la ecograf si ea mi-a spus ca e o sarcina normala ptr. varsta ei.
Sunt super fericita. 
Sper ca si la voi totul decurge bine.
Mie mi-a spus doctorul si am inceput cu doua luni inainte de a ramane insarcinata sa iau Acid Folic - o tableta de 1 mg/zi.
Si ptr. ca vine weekendul va doresc un weekend cat mai placut si sa va odihniti si relaxati cat puteti de mult.
gabitzam spune:
Am fost aseara la prima consultatie de cind am aflat ca sint insarcinata. Doctorita mi-a confirmat ca e sarcina, desi chiar nu-mi dau seama cum isi poate da seama printr-un control. Si mi-a dat un pomelnic de analize de facut.
De-abia astept sa merg maine la echografie sa-l vad in sfirsit pe bb ![]()
gabitzam spune:
Din pacate nu sint gratuite, am fost la Medicover.
In afara de niste analize uzuale de singe si urina mi-a mai dat HCG total, toxo, rubeola,chlamydia, HIV, Ag HB.
Si maine ma duc si la echo.
Ruxel spune:
dar analizele pentru gravide nu sunt gratuite? eu asa stiam. macar daca te duci la medicul de familie si-ti da trimitere....?
Mickyyy spune:
Analizele uzuale sunt gratuite (mai putin HIV-ul si mai e inca una care nu-mi vine acum in minte, care's obligatorii, teoretic ar trebui sa fie gratuite dar in general costa, dar nu foarte mult, 3-400.000), insa medicii din ziua de azi mai recomada inca un pomelnic de analize care costa (listeria, toxoplasma, culturi din col, etc., etc). Daca vreti sa le faceti sau nu, e alegerea voastra (costa in jur de 2-3 milioane), functie de ce analize suplimentare iti mai da medicul sa faci. Nu toti medicii le recomanda, desi in Bucuresti cel putin, e o moda sa ti le faci. Cunosc o gramada de fete care nu le-au facut si au nascut bine-merci (nici eu nu le-am facut pe toate, recunoasc). Dar, repet, e un risc pe care fiecare si-l asuma sau nu.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
gabitzam spune:
Sincer, n-am mai stat sa urmez toata filiera cu doctorul de familie care cine stie unde ma trimetea. Am vrut sa fie gata repede, chiar daca m-a costat ceva.