Mamici de mai-iunie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am mai intrat de mult timp si observ ca numarul viitoarelor mamici a crescut considerabil. Noi mergem bine, aproape ca nu mai avem greturi si alte simptome neplacute, parca nici somn nu ne mai este atit de tare, de mincat in schimb mincam pe saturate, ba facem si rezerve.
Eu am 36 de ani si am fost sfatuita sa fac amniocenteza, dar am refuzat pentru ca exista un risc mic de pierdere a sarcinii, asa ca am optat pentru o ecografie care arata cam acelasi lucru, numai ca nu chiar in procentaj maxim. In timpul asta mi-am facut si toate analizele, asa ca asteptam cu sufletul la gura ecografia de pe 25 octombrie si intilnirea cu obstreticianul de pe 27, cind voi afla toate rezultatele. Sper sa fie totul bine!
Sarcina usoara si bebelusi frumosi si sanatosi tun!

Cornelia, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare tuturor mamicilor in devenire!!!
Nu am mai scris de mult timp, insa asta nu inseamna ca nu v-am urmarit in fiecare zi. Cat sunt la serviciu mai trag cu ochiul din cand in cand la forum, iar cand ajung acasa, abia astept sa ma bag la culcare. Eu am un program mai ciudat,lucrez de la 11.00am la 7.00pm, si mai tot timpul stau in picioare, asa ca sunt franta cand ajung acasa. Vineri o sa fac prima vizita la doctor, abia astept, mai ales ca imi fac un pic griji, pt. ca in afara de starea de oboseala si de dureri de cap din cand in cand, eu nu am alte simptome. Insa burtica creste pe zi ce trece......
Voi cum va mai simtiti fetelor?
Va pup pe toate!!!!

Tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, am o intrebare. Am intrat intr-o farmacie ieri sa intreb de acid folic si spre surprinderea mea avea. Asa ca am luat doua flacoane. Mergind pe drum intru iar intr-o farmacie si intreb de acid folic. Zice, da, avem de 1 mg. M-am blocat la faza asta, ca cel luat prima data era de 5 mg. Care-i diferenta? Care e doza care trebuie luata?? Sa stiu din care borcanas sa iau.

Azi merg la doctor prima data, la Medicover unde sint abonata. Deja am emotii.

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

gabitzam, in mod normal trebuie sa iei 1 mg, 5mg este prea mult, dar cel mai bine intrebi medicul.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ruxel, te contrazic. Doza zilnica necesara de acid folic este 4mg, iar cel care se fabrica de catre sicomed la noi are 5 mg. Mie medicul meu mi-a zis sa iau o pastila de 5 mg pe zi. Ca e mai mult decat 4 mg nici nu conteaza pentru ca acidul folic in surplus se elimina din organism si nu reprezinta nici un pericol pentru sarcina.
Ma rog, ca sa fiti fiecare sigure de ceea ce aveti de facut intrebati-va medicul. Eu v-am povestit doar ce mi-a spus al meu.
Sanatate multa la burticuoase!

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Mie doctora mi-a prescris 3 mg./zi, dar oricum stiu ca surplusul nu dauneaza fiindca se elimina din organism fara probleme.

Luati cu incredere acid folic, ca e f. bun ptr. bebe.

Numai bine tuturor

UM 08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

nelia ce tort am vazut in pozele din albumul tau

Mari10+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Androix ok, sorry !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Azi imi este foarte rau si lene, dar pt. ca tot se dezbate tema acid folic, uitati ce am gasit eu (asa si stiam, dar ma bagaseti la idei): "The U.S. Public Health Service recommends that all women of childbearing age get 400 micrograms (or 0.4 mg) of folic acid every day. Though it is recommended that women consume no more than 1,000 micrograms of synthetic folic acid a day, even in very high amounts folic acid is non-toxic."
Pastiluta de 1 mg este mai mult decat suficienta.

Babygirl, ai rezultatele? Citeam ce ti-am scris ieri si parca nu suna foarte bine. Eu am vrut sa te incurajez, dar ti-am zis ca e cam mare valoarea. Nu am idee ce inseamna mare, eu faceam comparatie cu rezultatul meu (1/80), care mi s-a spus ca e la limita, un fel de rezultat echivoc.

Va pup
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by Ruxel

Androix ok, sorry !!!

Aloooo, ori te-ai suparat pe mine pentru ce am zis? Nu asta fuse intentia mea...

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput