arta religioasa

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Citisem ca Pr. Rafail spunea cu ceva timp in urma ca ar vrea tare mult sa se intoarca in Ro, daca Domnul va vrea...se pare ca a vrut

Noi sa ne multumim sa ii citim scrierile, nu? o sa caut si cealalta carte a Sfintiei Sale pe care mi-ai indicat-o, de-abia astept!

Apropos, a aparut o carte noua 'Lucrarea' a jurnalistului C-tin Cornel Ciomazga, ai citit-o? autorul a stat intr-o manastire cat timp a scris-o si e foarte documentata din Sfintii Parinti. Eu vreau sa o cumpar neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by star33
Apropos, a aparut o carte noua 'Lucrarea' a jurnalistului C-tin Cornel Ciomazga, ai citit-o? autorul a stat intr-o manastire cat timp a scris-o si e foarte documentata din Sfintii Parinti. Eu vreau sa o cumpar neaparat.

uite ca n-am auzit de dansul... ce gen scrie? prefer genul "experienta personala", vieti de sfinti... nu comentarii despre...
adica teologia "povestita" de practicanti!

ps: rectificare: sotul a auzit de el, spune ca e un intelectual calugarit, foarte-foarte bine scrie... scuze, sunt in urma cu noutatile

Mergi la inceput

quote:
uite ca n-am auzit de dansul... ce gen scrie? prefer genul "experienta personala", vieti de sfinti... nu comentarii despre...
adica teologia "povestita" de practicanti!

Sincer nu am citit nimic de dansul, insa cartea cu pricina este gen roman - povestea unei fete claustrate intr-un grajd si fiecare capitol are un gen de morala cu referire la un citat din Sfintii Parinti (din cate mi-am dat eu seama).

Uite ce se scrie despre ea: http://www.observatorul.com/Default.asp?action=articleviewdetail&ID=1406

Urmaresti emisiunea "Minuni si false minuni" de pe PAX? (luni la ora 20). A fost si dansul invitat. La fel, sunt invitati preoti/monahi care discuta despre minuni, icoane...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelups: rectificare: sotul a auzit de el, spune ca e un intelectual calugarit, foarte-foarte bine scrie... scuze, sunt in urma cu noutatile

Inca nu este calugarit, dar zicea ca "in el arde o flacara a calugariei". Probabil e in "pregatiri"

Eu am un respect profund pentru cei care fac pasul acesta si sunt convinsa ca este mana Domnului aici

Mergi la inceput

mi-am aruncat ochii peste linkul cu pricina... incepe bine, dar nu am avut rabdare sa citesc, pentru ca vreau sa citesc cartea, nu rezumatul ei (rezumat care, in orice caz, suna pe alocuri dubios;)

asadar, astept sa-ti iei tu cartea si sa ne spui acia daca se merita sau nu! sa o punem la "recomandari"

nu urmaresc emisiuni tv... pentru ca nu am in casa tv

pup! asteptam noutati!

ps: ce parere ai despre jurnalul fericirii? ca tot suntem la capitolul intelectuali calugariti...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu
ps: ce parere ai despre jurnalul fericirii? ca tot suntem la capitolul intelectuali calugariti...

Nu am citit-o inca !

Am cautat-o cu disperare in toate librariile din Bv. si nu exista!! se zice ca se va mai tipari...

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by gandacelu

Nu am citit-o inca !

Am cautat-o cu disperare in toate librariile din Bv. si nu exista!! se zice ca se va mai tipari...

daca vrei sa incepi, poti sa o faci... www.nistea.com/jurnal.html" target="_blank">acum!

pentru mine a fost una din "caramizile" de la "temeile"!

tot pe acelasi site vei gasi si conferinte audio ale pr. nicolae steinhardt... si ale pr. rafail noica! si pr. boca... si... multi altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Nu am citit-o inca !

Star
poti s-o cauti cu spor in zona Universitatii, mi-a iesit de multe ori in cale, pe la anticariate (editia veche) sau pe la vanzatorii ambulanti pe partea cu metroul (e si un muzeul pe acolo).
Are un stil deosebit, mi-a placut cand am citit-o prima oara, am recitit-o de multe ori. Partea proasta e ca am cam uitat-o... de acum 10 ani... Minte scurta... copii... deh... neuronu lipsa

Adriana mamica lui www.earpower.com/bebe" target="_blank">Codrin(19 aprilie 2002) si a www.earpower.com/bebe/olguta" target="_blank">Olgutei(6 decembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Lectura religioasa, de fapt ca orice activitate religioasa, ar trebui facuta sub indrumarea cuiva, cu autoritate in domeniu. Initierea de unul singur poate fi periculoasa.

De ce zic asta? Prietena mea e foarte religioasa, canta in corul bisericii, a mers in pelerinaje la manastiri, a urmat niste cursuri teologice de seara, tinute de un parinte, are o viata de crestin activ. Eu, avand credinta mai putina, am rugat-o sa imi recomande si mie cateva carti religioase. Noi comunicam in engleza. Ea mi-a recomandat o scriere de-a lui Serafim Rose. Ea l-a citit in limba ei, dar mi-a spus ca il pot gasi in engleza, nu stia exact cum se numeste carticica in engleza. Eu am incercat sa gasesc scrieri de ale parintelui in romana si m-am dus la www.sfaturiortodoxe.ro . Acolo, intr-adevar, am gasit "Sufletul dupa moarte". Am citit-o si m-am ingrozit, aveam cosmaruri noaptea, teama de intuneric, singuratate, de duhuri necurate care pot aparea de unde nici nu gandesti. In loc sa ma apropie de credinta, mai degraba m-a indepartat, chiar ma gandeam ca mie nu-mi trebuie asa religie, nici la biserica nu m-am mai dus cateva saptamani. Ma intalnesc cu prietena mea si i-am spus ca am gasit scrierea lui Serafim Rose in romana, i-am spus care si mi-a spus ca nu, nu pe asta mi-a recomandat-o, ca nu trebuia sa o citesc, ca nici ea nu a citit-o, ca asta este pentru cei foarte avansati, ci ea imi vorbise despre alta, "God's revelation to the Human Heart", tradusa in romana "Descoperirea lui Dumnezeu in inima omului". Am cautat-o si am gasit-o. Ce diferenta! M-a cucerit! Dar aceasta lucrare a parintelui, asa de frumoasa si pe intelesul tuturor, nu poate fi gasita, din pacate, pe site-ul www.sfaturiortodoxe.com , dar cealalta, infricosatoare, da. Ca sa citez din parintele Savatie: "Ce folos ca i-ai demonstrat omului ca nu se va mantui, dar nu l-ai facut sa iubeasca ortodoxia? "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

gadacelu, multam mult pt acet topic dealtfel foarte folositor, si pt informatiile date ,

Mergi la inceput