Lamuriri concediu (CIC) mama - ptr Liviu/Marius

Lamuriri concediu (CIC) mama - ptr Liviu/Marius | Autor: Corinaa

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
Am nascut in ianuarie 2004. Am fost in concediu de ingrijire copii pana la data de 01.10.2004. Ma intereseaza sip e mine urmatoarele aspecte:
in ce conditii si cum se procedeaza daca vreau sa reintru in CIC.
Pana la ce varsta a copilului am voie?
Cate zile minim am voie sa fiu in CIC?
Exista in legislatie stipulate ceva legat de concediu medical pentru mame de copii mici. Daca da ce anume?
Cu cat se plateste in mod normal concediul medical?
Va multumesc

Corina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Corina,

Iti raspund eu, urmand ca Marius sau Liviu's sau altii priceputi sa ma corecteze daca gresesc. Poate si altii ti-ar fi raspuns, pana acum, dar daca tu ii vrei numai pe Marius sau Liviu's...

Poti face cerere de reintrare in CIC oricand, pana implineste copilul 2 ani (adica pana in dec 2005 / ian 2006, in functie de data nasterii copilului).

"Cate zile minim am voie sa fiu in CIC?" - la CIC AI DREPTUL, nu esti obligata sa-l iei. Deci nu e vorba de dat voie, de un nr minim de zile.

Exista un tip de concediu medical de ingrijire a copilului bolnav in vasta de pana la 7 ani. Se acorda pe perioade de maxim 14 zile calendaristice intr-un interval de 12 luni. Se plateste cu 75% din media veniturilor din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical. Venitul lunar luat in considerare nu poate fi mai mare de 5 salarii medii brute (pentru 2004, 5 * 7.682.000 = 38.410.000 lei).

"Cu cat se plateste in mod normal concediul medical?" - depinde de tipul de concediu medical (ex mai sus). Nu exista nici un mod de plata "anormal" pentru un concediu medical

PS Sper sa nu te superi ca am raspuns eu.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Si forumul este al tuturor nu exista nici un fel de priorirare sau avantaj. Suntem absolut egali. Liviu's sau eu suntem functional discutand (si) moderatori. Rozi fii pe pace totul e Ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinaa spune:

Multumesc pentru lamuriri. Cred ca am fost inteleasa cu totul gresit. Am specificat in clar cele doua nume nu ptr a restrictiona accesul celorlaltre persoane care cu certitudine pot fi la fel de binevoitoare si de pricepute.
AStept si alte lamuriri daca se poate.
Multumesc mult

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai primit din punctul meu de vedere raspunsurile corecte. Rozi este o persoana competenta la fel ca si altii(-ele) carora le multumesc pentru generozitatea de care dau dovada.

Mergi la inceput