La France (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Oana draga, tin sa te anunt ca fac muraturi dupa reteta ta...cu mici adaugiri sau lipsuri, în functie de ce gasesc la piata. Deci TU raspunzi daca nu iese cum trebuie!!

Eu tot cu scoala, învat ACCSESS si mi se pare cam greu. La orele de condus ma duc cu mare groaza, dar sper sa-mi treaca stresul asta. Oricum, am iesit de doua ori în trafic si reusesc deja sa conduc. banuiesc ca dupa zece sau douazeci de ore o fi mai bine...e vorba doar de teama.

Simona, o înscriere la faculta, la master, ti-ar da si dreptul sa lucrezi 20 ore pe saptamâna, ceea ce e binisor. Daca te misti repede, s-ar putea sa ai timp. Intra repede pe siturile universitatilor care te intereseaza. Apoi te duci direct la U si întrebi de ce acte ai nevoie. Ai nevoie de diplome traduse etc...Cum tocmai s-a schimbat sistemul de învatamânt, poate e si pe la Paris ce e la Nantes...adica totul e cu fundul în sus, nimmeni nu stie nimic sigur...si poate gasesti o portita deschisa...Nu încerca neaparat la folozofie, decât daca vrei sa faci un doctorat...altfel incearca un master professionnel, cu care ai sanse mai multe de a gasi un job. Bafta!

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Hihihi, Sibylle, imi iau aceasta raspundere, ai sa vezi dupa aceea ce o sa imi multumesti....Nu ca ma laud, dar si mie mi-au iesit din prima bune ca le-am ras cu George imediat. Poti sa mai pui si frunze de telina.
Va pup!

oana si bebitza din burtica (29s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hamadriada spune:

sa mai spun cate ceva ...eu acum fac cursuri de franceza la scoala normala superioara de unde mi s-a dat o atestare cum ca urmez aceste studii si ca am un statut de "auditeur etranger", atestare care mi s-a dat pentru a o atasa la dosarul pentru cartea de sejur . in actele pentru cartea de sejur pe care mi le-au completat cei de la universitate e bifat "etudiant". intrebarea mea e acum daca aceste cursuri de franceza pe care le fac acum sunt suficiente ca sa pot primi o carte de sejur cu drept de munca? si daca nu , atunci de ce cei de la universitate mi-au completat cererea pentru cartea de sejur ca "etudiant"? e nevoie cumva de un anumit numar de ore specificate in document ca sa poti face o cerere pentru carte de sejur ca "etudiant"?
v-ar ruga mult sa ma lamuriti ca eu m-am zapacit de tot cu actele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Draga Simona,
nu exista o echivalare general valabila a studiilor. Poti incerca sa te inscri la facultate si in momentul in care te vor accepta iti vor da si o hartie pe care e mentionat ca iti valideaza studiile romanesti pentru inscrierea in anul x la fac x, atat si nimic altceva. Validarea asta e valabila numai pentru continuarea studiilor!!!
Viza:
visiteur-poti sa stai in Franta atata timp cat sta si sotul tau aici fara avea drept de munca, insa poti studia linistita cu viza asta( faptul ca ti-au dat carnet de student acolo unde faci franceza nu inseamna ca poti sa si muncesti, pentru ca tu ai acum o viza visiteur si asta e cea care conteaza in ochii autoritatilor si nu carnetul de student)
étudiant- poti sa ceri o schimbare de statut cu hartiile pe care le ai acum, dar nu uita ca atunci devi independenta(nu mai ai nici o legatura cu viza sotului tau) si in fiecare an cand iti reinnoiesti viza va trebui sa fii inscrisa undeva ca sa ai hartii de student pe care sa le prezinti la prefectura. E drept ca poti munci cu viza de student!!!
Parerea mea e ca trebuie sa cantaresti f bine toate variantele si in functie de ce vreti sa faceti mai tarziu(daca vreti sa ramaneti aici sau daca vreti ca dupa cei 3 ani sa va intoarceti in Romania, etc), de sansele de ati gasi de munca, etc.......

Pupici

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

M-am gândit sa tin muraturile în garaj...ce ziceti? Acolo e destul de frig. Altfel nu stiu unde sa le tin, nu am unde...

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

E bine, Sibylle. Dar sa sti ca la mine in casa este cald, si nu mi s-au stricat niciodata. Bine, le tin la geam. De obicei gasesc sa cumpar pana la sfarsitul lui decembrie, si sper sa fie asa si anul asta ca vreau sa-i zic mamei sa imi aduca ea un bidon din plastic de 10 l, ca si eu puneam in borcane mici, si se aduna prea multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Oana draga! de ce faci prostii??? STAI IN PAT! Nu e bine sa exagerezi! Vezi cum te organizezi, in asa fel incat sa te scoli cat mai putzin din pat. Vezi ca nu-i de glumit ;)

Mergi pe forumul Magigmaman.com :D si vezi ca acolo-s multe burtici care stau la pat. Gasesti sfaturi depspre cum sa te organizezi ;)

hamadriada : n-ai drept de munca :). nici un fel :(
Sucitzi sunt francezii astia :(. Daca vretzi sa va stabilitzi in frantza, si sotzul are drept de munca, mergetzi la OMI si incercatzi sa facetzi regroupement sur place. Dureaza mult (cam un an) si nu e sigur ca obtzinetzi :( Dar merita incercat. Unii au obtzinut, si mai devreme. Bon Merde cum se zice ;)

Mihaela
Anaďs & Emma

Mergi la inceput

Ai dreptate, oLo, azi am exagerat, dar dupa-amiaza sper sa am rabdare sa stau in pat. Din cauza asta nu vroia sa ma lase dr acasa...Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Salutare fetelor,

Eu inca n-am pus muraturile caci rosiile dau sa se coaca si mai astept nitel. Sper sa dau si de un borcan mai mare, in cele mici 1kg si 2 kg voi pune muraturi asortate si taiate (dupa reteta Elenei).

Simona, fetele au facur inconjorul subiectului : incearca sa ai o carte de sejour etudiant ca sa faci ceva in franceza si ca sa poti lucra putin. Si apoi sa faci cum spune Ana si sa te gindesti.

Sunt obosita moarta si cu o multime pe cap, sper sa ajung in week-end sa ma odihnesc.

bisous a toutes.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu am rezolvat problema muraturilor!!Le pune mama ,la ea in Romania si le aduce cind vine in decembrie!!!
In seara asta am al doilea rind de musafiri,aseara au fost socrii iar in seara asta niste prieteni!Mai am si miine o tura si apoi sper sa nu mai vina nimeni ,cel putin vreo luna!!!(eventual la ziua mea??)
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput