La France (20)
Raspunsuri - Pagina 5

hamadriada spune:
Buna fetelor....
ma bucur ca dupa ceva cautari pe net am dat de acest forum , poate voi ma puteti ajuta si lamuri mai bine in unele privinte.
sunt in franta de doua luni deja , am venit aici cu sotul meu care a obtinut o bursa pe 3 ani de 1000de euro pe luna. ca sa pot veni cu el mi s-a dat de la ambasada o viza de visitator cu drept de prelungire in franta . ce vroiam sa intreb este daca cu acest tip de viza pot sa ma angajez in franta sau sa imi continui studiile? am inteles ca cartea de sejur pe care o s-o primesc nu-mi permite lucrul asta , insa pot cumva sa-mi schimb statutul aici , adica sa nu mai am viza de vizitator in cazul in care imi echivalez studiile?
daca ma puteti sfatui intr-un fel, as aprecia tare mult ...
multumesc...

oana cretu spune:
Bine ai venit printre noi, hamadriada! Din ce stiu eu este ca te poti inscrie sa-ti echivalezi studiile si dupa aceea ti se da carte de sejur cu drept de munca cu jumatate de norma. Dar cred ca fetele de aici stiu sigur mai multe. Va pup!
oana si bebitza din burtica (28s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

hamadriada spune:
inca ceva....
si daca nu-mi echivalez studiile , nu o sa am drept de munca in nici un fel , jumatate sau norma intreaga?
va rog mult sa ma lamuriti ca ma simt debusolata tare.
functionarii francezi au darul de a ma da peste cap de tot , nu pricep nimic din indicatiile care mi se dau .

emoison spune:
Buna fetelor, va mumtumesc pentru condoleante. Vir si eu nasul pe aici, am venit ieri, azi dimineata am inceput cursul, si sint moarta de oboseala, imi trebuie putin timp sa-mi revin.Pupici!
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Corina spune:
Bine ai venit printre noi Simona!!!Din pacate cu viza pe care o ai nu ai drept de munca,dar daca vrei sa iti echivalezi studiile poate ca ,fiind student,vei putea obtine si drept de lucru.Deocamdata insa trebuie sa te multumesti cu atit!Poate Olo sa iti spuna mau multe,stiu ca si sotul ei a fost cam in aceeasi situatie!
Poate ne dai mai multe amanunte despre tine,esti mamica?Unde locuiesti in Franta?
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!

oana cretu spune:
Buna dimineata!
Bine ai revenit, Elena! Inca o data, sincere condoleante din partea noastra.
Corina, ce mai face Anna? Mai ai poze noi cu ea?
oana si bebitza din burtica (28s+)

Corina spune:
Oana ,ce esti asa matinala ,nu te lasa Sebi sa dormi? Ca eu tare as mai dormi ,dar nu ma lasa Anna!!Azi s-a trezit la ora 6:00
Am poze ,dar trebuie sa le scanezsi trebuie sa reinstalez scanerul !!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!

hamadriada spune:
imi cer scuze ...era politicos sa spun cate ceva si despre mine insa nerabdarea de a ma lamuri mi-a luat-o pe dinainte!
simona ma numesc , am 25 de ani si nu , inca nu sunt mamica. stam in paris , locuim foarte aproape de pantheon ...pe zonele parisului , 1, 2, 3 , nu stiu sa spun ca inca nu m-am lamurit.
iti multumesc pentru mesaj corina si sper sa mai primesc si alte raspunsuri , ca sa stiu intr-adevar ce pot sa fac aici si cum ma pot descurca . eu am terminat filosofia in romania si m-ar interesa de asemenea daca e cineva aici in aceeasi situatie si care a reusit sa-si echivaleze studiile ca apoi sa urmeze un master sau doctorat.

oana cretu spune:
Ehehe...Corina, daca ar fi sa fie doar suturile lui Seb, as adormi eu, cu rugaminti sa ma lase, dar la ora 8, cel tarziu trebuie sa mananc, caci si asa ma trezesc mereu cu hipoglicemie, sa imi fac glicemia si sa iau medicamentele. Si din pacate, desi as vrea nu mai reusesc sa adorm dupa aceea. Asta o sa fie ritmul meu pana nasc, scularea la 7. Si ma enervez rau, dar nu am ce face, caci daca evit sa ma scol sa mananc cat e George acasa, si ma scol mai tarziu, risc sa cad din cauza acelei glicemii, care este sub limita, caci am ameteli, transpir...Si dupa aia ce fac singura, cazuta in casa? Asta e...Sa scanezi poze.
oana si bebitza din burtica (29s+)

Otilia spune:
Bine ai venit, Simona!
Din pacate francezii nu echivaleaza nici un fel de diploma straina, ci vei primi doar o atestatie a nivelului de studii pe care il ai, asa am patit si eu si toate celelalte fete interesate.
Adica vei primi o hirtiuta pe care scrie pe frantuzeste "atestam ca X a absolvit cutare facultate in sistemul educativ romān", chestie care este relativa, adica nu-ti da nici un drept precis. Totul depinde de ce vrei sa faci dupa aceea, daca vrei alte studii te poate ajuta, daca vrei sa te angajezi depinde de recrutor daca ii place sau nu de diploma ta.
Cit despre dreptul de lucru... asta il vei avea, la timp partial, doar daca vei fi studenta.
Din pacate viza de vizitator nu-ti da decit dreptul de vizita, adica dreptul de sedere in Franta fara nimic altceva, nici pomeneala sa muncesti. Totusi, daca devii studenta iti poti schimba viza in una de studii... Uita-te si pe aici:
http://www.service-public.fr/
http://www.legifrance.gouv.fr/
Bafta!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">