din nou - temperatura bazala

din nou - temperatura bazala | Autor: salomea

Link direct la acest mesaj

Stiu ca e un subiect razdezbatut, dar m-ar ajuta tare mult sa inteleg o chestiune: temperatura bazala se poate lua si cu un termometru obisnuit cu care se ia febra? Pentru ca in Fertility Friend Handbook scrie clar ca este foarte important sa folosim un "Basal Body" si nu un "fever thermometer". Voi ce credeti? E in regula totusi daca folosesc termometrul nostru obisnuit? Daca nu, de unde ati cumparat voi celalalt tip de termometru (cum se cheama)?
Merci frumos!!!
salomea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Buna eu am cumparat un termometru digital de la farmacie si ma costat cam 250 mii
Am incercat si eu cu temp. dar nu am putut sa imi fac graficul lunar ca lucrez si tura de noapte.

Copilutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Bine ai vnit, Salomea!
Iti poti lua temperatura si cu termometrul obisnuit, fara pobleme.
Succes!
Pupici, Musete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

...Dar cu termometrul de ureche (am un Braun ThermoScan), temperatura luata, evident, in ureche, se poate monitoriza ovulatia?

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Poti folosi si un termometru normal de febra, macar digital ca e mai usor de citit.
Oricum temperatura e diferita in functie de modul in care e masurata(vaginal, axial, oral, anal) asa ca nu cred ca are chiar asa mare importanta termometrul. Important este sa poti crea un grafic sa vezi cand e ovulatia si toate cele.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

poti cu termometrul obisnuit, la aceeasi ora, nu te ridici deloc din pat, bajbai si "pui" termometrul. Cel digital are avantajul ca bipaie cand "termina" si memoreaza ultima temp luata astfel incat nu-i nevoie sa aprinzi lumina.

in ceea ce priveste termometrul de ureche... ok, depinde de forma, daca intra, ca temperatura tre'sa se ia "acolo jos"..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Oana_B,sar'na ca m-ai "luminat" !

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salomea spune:

Oana, asa m-am gandit si eu...doar ca pe fetility insista astia ca termometrul cu care se ia febra nu e relevant in acest caz...
Oricum nu ma mai agit acum sa caut si un basal basal thermometer, asa ca sper sa-mi fie de folos asta pe care-l am.
Multam frumos de raspuns!!!

Mergi la inceput

m-am pierdut...sorry...basal body...si fertility...sper ca m-ati iertat deja...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ei sunt in State cred, aici sunt pe toate drumurile termometre BBT.
Eu am cumparat prima oara din ala normal de febra pe urma am citit pe FF ca musai din ala BBT ca cica masoara cu mai mare acuratete.
L-am schimbat dar logic daca ala de febra arata azi 36.5 si ala BBT arata 36.7, maine ala de febra va arata sa zicem 36.6 si ala BBT 36.8. Care-i smecheria ca raportul se pastreaza, pe mine ma intereseaza sa pot forma un grafic, nu? Cam asa vad eu problema:))
Bine ai venit pe sedere placuta si cat mai scurta in zona aspirantelor sa te muti rapid la

Oana_B

Mergi la inceput

Oana,si eu incerc sa gandesc cat mai practic...dar cred ca acum is si mai stresata decat de obicei pentru ca tare as vrea sa se intample ceva luna asta si sa nu fiu nevoita sa incep luna viitoare analizele, asa cum am planuit....
By the way, daca azi am avut temperatura vaginala 37.2 (ziua 28 - ciclu neregulat)- din pacate prima si singura temperatura luata - , credeti ca asta ar putea avea vreo semnificatie? (gen: am ovulat sau nu...)
Ce sa-i faci, asa-i la inceputuri, deschizi ochii si iti pui o suta de intrebari...
pupici la toata lumea

Mergi la inceput