din nou - temperatura bazala
Raspunsuri - Pagina 2
emoison spune:
Oana_b, daca mai ai mila si de mine...cu care zi se incepe, prima zi a ciclului=prima zi de singerare (menstruala), sau....?
Eu am oprit pilula din martie si de atunci, nimic, n-am fost niciodata gravida, asa ca nu prea am cum sa-mi dau seama daca/cit de fertila sint. La sfirsitul asta de saptamina tre'sa-mi vina ciclul, si m-am gindit ca asa pot incepe monitorizarea o data cu noul ciclu...
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
Oana_B spune:
Dupa cate am citit pe la fete pe aici o temperatura peste 37 este semn de ovulatie.
Parerea mea este sa nu iei in seama valoarea asta si sa incepi cu prima zi a ciclului urmator, in fiecare dimineata, inainte sa te dai jos din pat primul lucru cand deschizi ochii, la aceeasi ora fix (perioada optima este intre 5-7 sau ora la care te trezesti tu de obicei daca e mai tarziu), in acelasi mod (unul din alea enumerate mai sus) si te tii numai de el ca daca schimbi influentezi graficul.
Prima zi a ciclului se considera cand incepe sa curga sangele deci nu pete rozalii.
Eu imi iau temperatura de doi ani:)) deja e reflex, daca nu o iau parca lipseste ceva
Succese depline
Oana_B
ps:Elena gand la gand:))
Mary-Jane spune:
Din cite stiu nu te poti baza pe temperatura asta bazala ca semn de ovulatie. De fapt poti merge la medic cu fise intregi de grafice si nu le baga in seama. Este si f stresant sa-ti masori temperatura exact la aceeasi ora si exact in aceeasi pozitie dimineata, inainte de orice miscare (cred ca si daca mergi pina la toaleta cu 2 ore inainte iti vei fi schimbat temperatura bazala din cauza miscarii). Stiu ca temperatura se poate lua si sub limba, deci cit de cit mai usor decit "stiti voi unde". Parerea mea este ca e inca ceva stresant care-ti aminteste zilnic ca timpul trece si vrei neaparat un bebe. Cea mai buna recomandare cred ca ramine sex in mod regulat, la fiecare a doua zi, incepind cel tirziu cu o saptamina de la prima zi a ultimei menstruatii.
Nu am urmarit aici dezbateri anterioare despre asta, imi cer scuze daca am facut un "faux pas" cu parerile mele.
salomea spune:
Merci mult de raspuns Mary-Jane...sunt total de acord cu tine...ai mai putea sa-mi ai zici o chestie totusi? Scaderea temperaturii la sfarsitul ciclului (timp de mai multe zile) e semn clar ca nu mai are cum sa fie nici o sarcina???
Mary-Jane spune:
Raspunsul scurt este ca nu stiu. E probabil semn ca nu a avut loc o ovulatie recent dar asta e doar o parere.
Mult succes.