Sfaturi camera foto digitala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Si unde ar fi optiunea "action"? Am folosit un aparat foto digital Mercury Deluxe Classic Cam la 2,1Mega Pixels. S-ar putea ca la modelul asta sa nu fie. Pozele in miscare nu ies...parca-s in ceata si figura persoanei fotografiate este deformata.
In viitor am sa imi iau un alt model, numai sa-mi ziceti care din cam foto digitale fac fotografii reusite pt cei ce se afla in miscare. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Plizzzzzzz, ce parere aveti de camera foto digitala de la link-ul urmator:
http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=1829
(nu ma pricep absolut deloc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galaxy spune:

Catalin,

Noi am luat fratele mai mare a lui Lumix FZ3, FZ20. Suntem foarte fereciti cu camera. Chiar si in mod de filmare are stabilizator. O singura chestie la camera asta e pretul, corespunzator de maricel.

Pe scurt zis: camera merita luata.

P.S: daca vrei putem sa trimitem test de zoom.

io si un baiatel (intr-un burtic de 31+ saptamani)

"Als du geboren wurdest war ein regnerischer Tag. Aber es regnete nicht wirklich, sondern der Himmel weinte, weil er einen Stern verloren hatte." A. de Saint-Exepury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Am ajuns la concluzia ca cel mai mult ne-ar face cu ochiul un Olympus Camedia C-765 Ultra Zoom , caracteristici tehnice:

Pixels CCD CCD 1/2.5" sensor, 4 megapixels

Resolution 2288 x 1712
Optical Optical Viewfinder Electronic
LCD display 1,8" (4,5cm)
Macro Distance 0.07 m to 0.6 m

Normal Distance 60 cm to infinity
Optical Zoom 10x
Digital Zoom 1x - 3x

ISO range 50 ¦ 100 ¦ 200 ¦ 400 ¦ auto
Aperture and Shutter Speed Aperture : f/2.8-3.7
Shutter speed : 16 - 1/1000 sec.

Flash (built-in) Auto, red eye reduction, fill-in, slow sync, ON/OFF
Storage Image formats JPEG
TIFF
QuickTime Motion JPEG (video)
WAVE (sound)

Memory Card Type XD Card
Included Memory 16 Mb
Internal Memory None
Video Video Sequence Yes
QuickTime Motion JPEG, 320 x 240 pixels
Approximately 30 images per second

TV Out Yes
PAL or NTSC

Webcam No
Computer InterFace Port USB 2.0

Wireless function No
Compatibility PC and MAC

Included softwares CAMEDIA Master 4.2

Extras Power sources Battery lithium-ion LI-10B
Other features Self-timer, compatible with DPOF and Pictbridge
Size 104.5 x 60 x 68.5 mm
Weight 280
Included accessories Strap, xD 16 Mb, USB cable, audio/video cable, battery LI-10B and charger, CD-ROM, manual

Ce parere aveti, expertii?

Mercic din nou,
Boga

Mergi la inceput

Mitub, un singur lucru care nu are Olympus este: Stabilizator de imagini. La un zoom 10x cam trebuie si e important. Pentru zoom-uri mai mici nu are importanta prea mare. Ia si asta in calcul, in luarea deciziei tale.

io si un baiatel (intr-un burtic de 31+ saptamani)

"Als du geboren wurdest war ein regnerischer Tag. Aber es regnete nicht wirklich, sondern der Himmel weinte, weil er einen Stern verloren hatte." A. de Saint-Exepury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu26 spune:

Camera de la linkul prezentat de tine, adica Canon A75, e o camera foarte buna pentru folosit acasa. Consuma foarte putine baterii, obiectivul este de buna calitate, usorde folosit, etc. Noi avem una identica si suntem foarte multumiti. Intre canon si Olympus alege oricum Canonul, nu e rau nici Olympusul, dar nu vei optine altceva decat o factura mai mare pentru aceleasi beneficii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelas spune:

Hallo lume!
Ca posesor (si utilizator inveterat) de CANON A75, vreau si eu sa va impartasesc din experientzta

NU VA LASATZI amagitzi de zoom x ori.

NU VA LASATZI amagitzi de megapixeli (4 ... 5 ... n)

Pentru format 10X15 ajung 3 megapixeli din belsug. Pozele ies superb. Am vazut 13X18 din 2 Mega, iara pozele sunt OK.
Ca regula de baza, timpul minim de expunere (pardon, maxim !) este de 1/distantza focala. Adica cand am zoom de 300 trebuie sa pozez cu 1/300. Asta inseamna SOARE. O sa constatatzi pe propia piele ca nu este lumina suficienta nici macar pentru timp de expunere 1/100 atunci cand avetzi nevoie (nu crestetzi sensibilitatea, citizi paragraful urmator).

NU VA LASATZI amagitzi de sensibilitate (ISO). Camerele normale (pana la 500 ... 800 de euro in Germannia) prezinta zgomot (imaginea este impodobita cu diverse punctisoare colorate).

NU VA uitatzi pe siteul dpreview.com . Daca facetzi asta, camera dorita va costa 4000 de Euro iara lentilele tot pe atat.

CUMPARTZI Canon A75 (tot tziganul isi lauda ciocanul) pentru ca
are moduri automate (pentru necunoscatori)
are mod manual
merge cu acumulatoare normale
cu un filtru infared merge si in infrarosu

Semneaza XELAS
Posesor de
Zenit 122
Praktika MTL3 (sau 5, ca nu l-am mai folosit de multicel)
Rikoh TLS 401 (2 kile de metal cu lentile 28/3.5, 50/1.7, 50/2, 35/3.5)
Nikon F80 28/105 G (cumparat la kit, n-am avut bani de lentile altele)

Canon A75
Astea fiind spuse, luatzi A75, ca altfel va bate sotzia. Doar o info, de cand am A75, Nikonul rugineste si asteapta evenimete mari sa fie bagat in seama ( si sa salveze emotzii pentru eternitate pe pelicula)

80% din ceea ce citesc pe Internet este gresit, imoral si ingrasa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xelas

Imi place obiectivitatea si urasc subiectivitatea. Dupa ce am citit ce ai scris, pare ca si mesajul tau ar putea apartine celor 80%.

Dragi cititori de pe aici, cititi toate informatiile posibile pe net, si luati in considerare toate detaliile in luarea deciziei.
(hint->> intrati pe google si cautati in forma urmatoate: nume camera + review)

Ca Canon A75 e bunicel sunt de acord. Ca il recomanzi doar pe ala, nu sunt. Sunt multe camere mai bune sau la fel de bune si care intra in aceasi categorie, si au cam toate moduri automate pentru amatori.

Oricum fiecare are dreptul la libera expresie .

io si un baiatel (intr-un burtic de 32+ saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelas spune:

quote:
Originally posted by galaxy
Imi place obiectivitatea si urasc subiectivitatea. Dupa ce am citit ce ai scris, pare ca si mesajul tau ar putea apartine celor 80%.

In sfarsit, cineva care imi da dreptate (in privintza celor 80%).
In privitza recomandarii NUMAI a lui A75, cred ca n-am fost suficient de explicit.

Ideea clara (mea culpa daca nu se intzelege asta) este sa va luatzi aparatul care satisface necesitatzile si sa nu va luatzi dupa marketing (megapixeli, zoom, iso ...)

Ca A75 este printre ele, se intampla.

Nu pot sa recomand ceea ce nu am (folosit) , si repet , orice tzigan isi lauda ciocanul ...

Si hai sa mai rotesc cutzitul in rana.
De ce imi place A75
1. merge cu card CF (hei, din astea am eu, nu inseamna c tozti tre sa aiba pe acasa)
2. merge cu baterii format R6 ( AA prin alte tzari), de ramai in pana de curent, mergi la buticul din coltzul strazii si cumperi 4 baterii care te scot la liman. Reversul - e cam butucanos din cauza bateriilor
3. e laptos si vine devreme acasa

Nu ma !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Eu nu ma dau in vant dupa Canon. Canonurile care intr-adevar merita, costa enorm.
Eu daca as avea un buget de sa zicem 500 Euro, as investi intr-un Nikon.
Eu am un Panasonic Lumix DMC FZ2 si desi are numai 2 MP scoate niste poze foarte bune. Are zoom optic de 12 si totusi asta conteaza! Are lentile Leika si asta conteaza foarte mult. Si are reglari manuale. Asta pentru mine conteaza enorm.
In ceea ce priveste zgomotul, acesta poate fi evitat prin anumite setari manuale: pastrati ISO cat mai mic. si daca tot e zgomot, folositi cu incredere Adobe Photoshop sau NeatImage (se poate downloada free pe internet) la prelucrare si veti avea rezultate excelente.

gabirus

Mergi la inceput